Chodzi ci o to, że zaśmierdziało tam jakimiś praktykami okultystycznymi i rozumiem, o to bym dopowiedziała (w związku z tym "no właśnie", że i diabeł zna i posługuje się Słowem Boga lecz dla osiągnięcia swoich szatańskich celów niszczenia?
"Ci ludzie nie są równi ludziom normalnym"
To o Tobie Felka kolega z partii powiedział?
Chodzi mi o cyt.: "Bóg wymaga od nas jedynie czynienia dobra, niczego więcej".
Wytłumaczyłam to w którymś z postów ostatnio tutaj (wcześniej też kilkakrotnie). Poszukam ten ostatni post tematyczny i uwypuklę jeśli będzie potrzeba. Z tym, że nie teraz.
No widzisz Felice123. Diabeł zna i posługuje się słowem Boga dla osiągnięcia własnych celów. Jaki zatem masz cel?
Grubsza mówiąc, jest dokładnie odwrotnie. To Bóg posługuje się diabłem do osiągania swoich celów. Przyczyna tkwi w tym, że to Bóg stworzył anioły, z których niektóre upadły.
A szatan próbuje naśladować Boga do osiągania swoich niecnych celów, co jest ujęte w poście Felice123 z 19:21.
Namacalnie widać to jak na dłoni w historii Hioba... W pewnej rozmowie.
To jak z tym pytaniem przewrotny człowieku? Nie interesuje cię już odpowiedź skoro pytanie pozbawione byłoby pułapki?
Słuchać Słowa i je wypełniać w faktach mojego życia czyliniś Drogą Prawdy ku Życiu. I powiem w miarę zwięźle (nie poróbując zarzucić oczywistego kłamstwa słowom o tym, że "nigdy nie mówię o Maryi")...patronką tej Drogi jest właśnie Maryja z " fiat" ( tak) na ustach.
A wypełniasz czy tylko o tym piszesz? Słuchasz, a słyszysz? Czy Twoim głównym celem w życiu jest pisanie po 14-18 godzin na tym forum? Czy zrobiłaś bezinteresownie cokolwiek dobrego dla innych? Czy kiedykolwiek podzieliłaś się z potrzebującymi? Czy wiesz co to słuchać innych i nie narzucać im tylko swojego zdania? Czy wierzysz, że Bóg na różny sposób okazuje ludziom swoją miłość?
Nie odpowiadaj pytaniem Odpowiedz, wszak to pytania związane z twoją wcześniejszą odpowiedzią. Nie są skomplikowane. Odpowiedz z serca i zgodnie z własnym sumieniem nie używając cytatów.
Nie odpowie bo nie potrafi. Ona tylko wkleja cytaty.