Brawo Felice , bo już patrzeć nie mogłem
jak wątek na psy schodzi !
Rozhisteryzowana ulica. Chciałabyś zamknąć usta wszystkim którzy mają inne zdanie? Boże chron nas przed fanatykami religijnymi.
Z twoim zdaniem robię to co z papierem toaletowy. :)) I chron nas Panie Jezu przed fanatykami religijnymi.
Fanatyzm religijny , jest jak historia lubi zataczać koło .
Smutne jest tylko to ,ze nikt nie wyciąga wniosków .
Niestety masz rację. Mamy takie przykłady blisko siebie. Chron na Boże przed fanatykami religijnymi.
Niestety tym problemie wiodąca role odgrywa kościół . Ten czy tamten inny bliskowschodni , nawołuje w imię dogmatów do poświęceń ,trzeba jednak
przyznać ze katolicki jest bardziej pasywny . Inaczej mielibyśmy wojnę religijna w Afryce .
Bo czy w Afryce nie morduje się najwiecej chrześcijan ??
* korekta:
towarzyszy
Literówki, pozwolisz, ze sobie daruję.
Ps 4. Tę "dobrą trzydniówkę" zacznę jednak od jutra, bo dziś nasi milusińscy "goście" zmuszeni do założenia "kagańców" postanowili dać po raz kolejny popis swojej niezgody oraz braku tolerancji i miejsca dla ludzi wiary, choć nie wyzbyli się ( co niektórzy) przy tym tej nieznośnej, celebryckiej maniery wycierania sobie Bogiem swojego ujadającego "pyszczka"...niech mi będzie wybaczone to obrazowe, okolicznościowe porównanie . :))
Do usłyszenia po trzech dniach, Magilla
Acha...i jeszcze jedno....
Skoro nie słyszę w Twoich wypowiedziach cienia tego, co od Boga oddala wprowadzając brak harmonii i spójności między człowiekiem wewnętrznym i tym, co go określa na zewnątrz, a o CZYM pisze Św. Grzegorz (już bez przytaczania/szczegółów, żeby jakiś głoopek biegły w sprawach "damsko- męskich" sobie czegoś tam nie dopowiedział zawężając mylnie tylko do nich swój oglad rzeczy ), to dla mnie jest to wystarczające, by wiedzieć, że chcąc podążać dobrą Drogą, powinnam baczniej nadstawić ucho na słowa, które kierujesz do mnie, bo Twoje uwagi mogą być dla mnie cenne. Ty mówisz, Duch Świety tłumaczy ...nie pierwszy już raz (tym razem posiłkując się Świętym Grzegorzem w Godzinie czytań).
Dziękuję
I chron nas Boże przed fanatykami religijnymi :))
Wierzy to się Bogu, a nie człowiekowi. Tego ostatniego zaś ocenia się po owocach. Ty owoce poczynań Trumpa na polu walki o człowieka, o życie ludzkie próbowałeś zafałszować. Co do synagogi zaś, to przypominam ci, że to przestrzeganie prawa ( przez dużą część społeczności żydowskiej) , a nie jego anarchistyczne deptanie ( przez Żyda Sorosa i jego sługusów, takich jak ty chociażby), może prowadzić do nawrócenia poprzez uzmysłowienie sobie tego, że zbawienie świata nie leży w mamonie lecz w uznaniu Mesjasza za wybawiciela. I wielu żydów ( tych także z pierwszych stron gazet) nawraca się, że przy okazji tematy aborcji/ depopulacji, wspomnę tutaj o Bernardzie Nathansonie jako takim klasyku tego, o czym tu piszemy.
Tylko potwierdzasz swój trolling na rzecz Rosji i rosyjskich oligarchów
(nota bene - o żydowskich korzeniach).
https://spidersweb.pl/plus/2020/06/5g-potesty-covid-ataki-teorie-spiskowe