I strzeż nas Panie przed fanatykami religijnymi.
A czyż ten oświecony z nicka nie został
Stracony za swoje oświecenie przez kościół?
W „praworządnym procesie „?!
Taki los mógł spotkać również mentora Giordano , naszego Mikołaja Kopernika .
I wielu innych „oświeconych „ lub myślących inaczej niż biskup ,Papież .
Dlatego odwołuje się do zdrowego rozsądku a nie popadania w skrajności .
Bywa ze coś nie jest wygodne ,ale można się z tym nauczyć żyć , i wtedy gdy Polacy naucza się żyć wspólnie bez względu na poglądy ( wiem ,wiem;) będziemy NARODEM !!!
Miłego dnia wszystkim z lewa i prawa
Rozumiem @MM, że wyśmiewając -tak na przywitanie w tym wątku - patriarchalny model rodziny, dałeś wyraz tej chęci budowania wspólnotowości pomimo różnicy poglądów oraz także twojej specyficznie pojmowanej tolerancji. Zaiste @ MM twoja "sprawiedliwość" jest tak ogromna, że nie idzie jej ogarnąć i tak zakryta dla nieprzewrotnych umysłów, że nie idzie za tobą trafić. Toteż, nawet nie będę próbowała zgłębić twych" "prostolinijnych" myśli.:))
Odpowiem ci tak: wspólnotę buduje się na prawdzie...to wystarczy. Jakakolwiek tautologia i pustota slów - zbędna. Jeśli stać cię na nią, to najpierw przeproś za swoje beznadziejne zachowanie na przywitaniu.
Potem możemy pogadać o innych kwestiach istotnych dla konstruktywnego budowania wspólnoty.
O.K. Felice123, słusznie postąpiłaś nagle zamykając ‘furtkę’, ale ja przez to spóźniłem się nieco, tracąc szansę na polemikę z Gościem, który/a dwa razy (drugi raz niemalże dokładnie po upływie doby) rzucił oskarżenie i ma zbytek pozostania gościówą.
A przecież pycha, pramatka innych grzechów, zasługuje na rozważenie, choćby także poprzez wskazanie przykładów mojej nieuporządkowanej miłości wobec mej własnej wspaniałości (pewnikiem coś tam przeskrobałem). Czyli, że również rzeczony Gość utracił swoją (drugą) szansę.
Podwójnie niedobra :)).
Pozdrawiam (mam nadzieję, że upadek nie był groźny)
PS.
Moja przedwyborcza nadzieja, o ustrzeżenie nas od ”nowoczesnych” ziomali ”wspólnotowców”, specjalistów od współczesnych stosów, fanatyków polonofobii.
Witaj Magilla.
Wybacz, że zapomniałam chwilowo o tym, iż planowałeś prowadzić pewną jazdę po wrażliwej nawierzchni, które to plany brutalnie zniweczyłam - w swoim zwyczaju - jednym zdecydowabym naciśnięciem na dodatkowy hamulec po stronie pasażera.
Kierownica i zawodzące pedały (przynajmniej czasami) po Twojej stronie. :))
I po co odgrzewasz tego starego zgniłego kotleta, który wszystkim na forum się już dawno przejadł i wszyscy o nim dawno zapomnieli? Po za tym był niesmaczny i wszyscy mieli po nim zgagę.
Tak "pi razy drzwi" po ok. 150 odsłon ostatnimi dniami, ale wiem ... wiem ... sama nabijam (tak twierdzą moi "sympatycy"). ;))
A jak tam nastroje w twojej "ekipie" wiecznie "Nowej w Mieście"? Władzio tak licho w wyborach wypadł. Czyżby do Jarubasa było teraz już dalej niż bliżej? A taka zażyłoś była w swoim czasie...
Nieładnie, oj nieładnie do przyjacół plecami się odwracać w latach gorszej koniunktury. To takie małe....jakiego to wyrażenia raczył użyć radny M. Czeremcha charakteryzując postawę waszego prezydenta naszego miasta.
Leków chora babo nie wzięłaś? Bo bredzisz jak potłuczona.
Spier***j pedale, taki nick to jak niemaszek a nie polak zdrajco wypad z wątku
Pedały to Twoi tatusiowie, tchórzliwy frajerze bez nicku, w dodatku nawet nie wiesz kim był G. B.
Felka dobrze ze odblokowalas watek dla gości. Wreszcie będzie można się po wyzywać. Jak był zablokowany to nikt nie pisał czyli tak ludziom jest ten wątek potrzebny.
Hej Felice!
Nie chcę mi się obwijać w bawełnę jak wczoraj, więc przejdę do konkretów.
1. Jak oceniasz występy polityków w kościele? Czy jest to zgodne z chrześcijaństwem? Chodzi mi o ostatnie przemówienie panie premier Jadwigi Emilewicz na Jasnej Górze. Czy wpada by politycy robili z Domu Bożego aulę do wystąpień o treści politycznej?
2. Jak oceniasz postawę Telewizji Publicznej która by dodać siły swoim twierdzeniom wykreowała fikcyjnego projektanta mody Christiana Paula? Czy telewizja która jest podporządkowana partii, która ma rzekomo wprowadzać moralność chrześcijańską w mediach i społeczeństwie, ma prawo kłamać i manipulować, nawet w szczytnym (choć to dyskusyjne czy ubiory I Damy faktycznie są tak górnolotne) celu? Czy nie "10 Kto w drobnej rzeczy jest wierny, ten i w wielkiej będzie wierny; a kto w drobnej rzeczy jest nieuczciwy, ten i w wielkiej nieuczciwy będzie."? Czy w takim razie takie z pozoru niewinne oszustwo (ot, wykreowanie fikcyjnej postaci i próby uwiarygonienia jej istnienia w internecie) nie godzi w całokształt i ogólną wiarygodność tej stacji? Przecież jeśli kłamią w takich "pierdołach" to co z rzeczami większej wagi? Zostaje duże pole niepewności co do uczciwości osób tworzących to medium. Zwłaszcza że TVP nie ma zamiaru przepraszać - stworzyli wczoraj temu designerowi kanał na YouTube, konto na Twitterze, Instagramie itd.
I choć pewnie uznasz to za "pytanie przewrotne", to prosiłbym jednak o odpowiedź.
Pozdrawiam
:)
Obiektywna kutwo wypier***j z wątku czerwony pająku esbecki. Jak nie PiS to co? Nie przejmuj sie ta gnidą Felice
A ja mogę się wypowiadać. Jestem patriotą.