Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy uważasz, że dobrze zagłosowałeś w kwietniu wybiarając obecnie rządzących?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Dzień Pański - kolejny

Ilość postów: 3931 | Odsłon: 177492 | Najnowszy post | Post rozpoczynający
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 3916

Odp.: Dzień Pański - kolejny

Gościu z 13.51 i - zdaje się- że z 13.52 również (przynajmniej ten sam operator z Play'a), nie życzę sobie w tym wątku takich prowokacji Ty i twoja "polityka" dzieli. Ty rozpraszasz, a to jest sprzeczne z naukami Pana naszego Jezusa Chrystusa. Dość tego. Zamykam wątek do czasu wyborów ( aż opadną prowokacyjne emocje). Tak...gościu z Play'a...uważam że się próbowaleś podszywać pod ludzi wiary, by wzbdzić do nas niechęć.

Ps. Wybacz Magilla. Musisz jeszcze poczekać z kontynuowaniem tamtej wymiany zdań.

Felice123
            Zgłoś
            Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 3913

Napisała to już w innym wątku, o księdzu Mirku. Nie należy szukać prawdy, bo może to być przykre dla tych co wymyślili Christiana Paula, lepiej by było po staremu, nie wolno mówić niczego złego o PIS ani kościele, bo to grzech. A politycy PIS mają sztamę z kościołem, więc mają prawo się tam wypowiadać, bo to święci mężowie, bogobojni i w ogóle, w zasadzie mogliby mszę odprawiać, tacy są nieskalani i czyści. Tak ci pokrótce streściłem jej opinię, pod którą zapewnie z radością zaraz się podpisze.

Gość_parafianin
          Zgłoś
          Odpowiedz
          • Odp.: Dzień Pański - kolejny

Sprawdź dobrze, co napisałam w tamtym wątku cytując w zasadzie Św. Augustyna- pomawiaczu plotkarzu. Tamo kazanie ( z w czorajszej "Godziny czytań") było o owocach. Twoje owoce są zgnłe i po tym poznaję, że kontakt z Kościołem i parafią masz jedynie przez szyby okien w twoim domu lub szyby samochodu, gdy przejeżdżasz koło budynków kościelnych, czy parafialnych.

A swoją drogą, to jesteś zupełnie paradnym gościem. Obserwuję cię na tym forum już ponad dwa lata i nie mam problemu, by cię rozpoznać. Jak nie Owsiakowi chciałeś słać donosy na Ciembiaka, który go obnażał, to teraz kurii na proboszcza. To świadczy tylko o jednym. Masz bardzo ciemne strony swojego życia i boisz się ich obnażenia w innej, lepszej, prawdziwej Polsce. Możesz się bać...owszem. Możesz też jednak się nawrócić, odpokutować swoje przewinienia i zacząć żyć wreszcie normalnie- bez lęków i strachów ( bo to u ich podnóża leży to, że oceniając innych swoją miarą próbujesz wywołać w nich nieudolnie jakiś rodzaj niepewności, czy wycofania. Warto podnieść sobie komfort życia w prawdzie i przestać zamykać się w kręgu plotek, donosów, zastraszania, pomawiania. Poza tym, takie "prucie" się na forum o tym co tam zamierzasz zrobić, czy - że już zrobiłeś - również potwierdza to, co napisałam wyżej. Szukasz kamratów? Brakuje ci odwagi, czy też najzwyczajniej w świecie pragniesz zrobić zły PR tej parafii, która kwitnie, co bardzo cię uwiera? To słychać.

Felice123
            Zgłoś
            Odpowiedz

* Ciemniaka

Felice123
              Zgłoś
              Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 3918

Acha...twoje wymioty ...gdybyś czuł taką potrzebę koniecznie w tym wątku- wymagały będą zalogowania się ..może być i pod nickiem Giordano Bruno albo innym, który sobie założysz równie okazjonalnie, jak podpisy, którymi się identyfikowałes od przypadku do przypadku. Mnie tam wszystko jedno jak się nazwiesz kolejnym razem.

Felice123
            Zgłoś
            Odpowiedz

Coś ci się już miesza od braku leków skoro mnie wszędzie widzisz.

GiordanoBruno@
              Zgłoś
              Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 3921

Witaj Felice123.

Dzieje się ostatnio, oj dzieje. Sprawdzałem swoje hamulce w próbach incognito, bo skoro innym wolno.

Może czasami wygląda(ło) to na ostrą jazdę, ale wydaje mi się, że znam granice, czego raczej nie można powiedzieć o Gościu_i i co wtedy? Ktoś na Forum powiedział, że ma się przecież tylko dwa policzki.

GiordanoBruno@ pisał o 'odgrzewaniu kotleta'. Myślę, że ku jego rozczarowaniu ten kotlecik zawsze jest świeżutki, bo aktualny. Bowiem czas ucieka, wieczność czeka :-).

Pozdrawiam

Magilla
              Zgłoś
              Odpowiedz

Witaj Magilla.

Ja z kolei, w ramach - tym razem, dla odmiany- babskich, forumowych rozmów, odgrzebuję moją- nieco zakopaną pod stertą postów z nurtu "ujarzmiania natury" (ten zakres zostawiłam ostatnio bardziej predystynowanym do tej roli mężczyznom w tym przedwyborczym, gorącym okresie i tylko sporadycznie coś tam na klawiaturze "wydziergam" kobiecą ręką) - kobiecość, namietnie konwersując z pewną panią, która nie mogła pojąc różnic w języku, jakim trzeba przemawiać w świecie wirtualnym do mężczyzny i do kobiet, by być lepiej rozumianym. Póki co, tamta pani, przetrawia mój ostatni post.

Na "policzki" patrzę jak na trofea w walce o Niebo pamietając, że ten kto kroczy "ciemną doliną" (a takim rewirem jest to forum), jest jak ta owca między wilkami, na którą ten czy tamten z watahy szczerzy kły, ale zabrać jej owczej natury nie może ( co najwyżej mięso i skórę) z tego chociażby powodu, że nie on jej ją dał.

Tak...kwestia tzw. "dobrego imienia"...może jest Ci czasami trudno zrozumieć mój stoicki spokój w sytuacji tej tutaj poniewierki, której zaznaję. Może przy tym będzie Ci to zrozumieć jeszcze trudniej, gdy napiszę, że nie było innej osoby, dla której dawniej, przed Drogą, pieczołowita dbałość o "dobre imię" miała tak ogromne znaczenie jak dla mnie. . Do czasu...

Odkąd Bóg dał mi imię ciut mniejsze niż "Imię ponad wszelkie inne imię", w godności dziecka Bożego zrozumiałam, że żaden człowiek nie dał mi tego, co chciałby - w ramach perfidnej walki, kierując się niskimi pobudkami, - mi zabrać, a co w skrócie ująć można by pod tym tzw. " dobrym imieniem". A skoro nie on mi to dał, to czyż może mi to zabrać? Wszystko co mnie określa jako człowieka/dziecko Boże mam dzięki Bogu, w Bogu i dla Boga. I powiem Ci Magilla, że od tej pory mam luzik. I choć nie oznacza to bynajmniej, że przyoblekłam się w skórę nosorożca, to wyzbyłam się tzw. przewrażliwienia na swoim punkcie. A to ważne w " ciemnej dolinie".

Ps. W ramach mojejego, kobiecego udziału dla dobra spraw wyborczych, skupiłam się przedwyborczo bardziej na dobrych uczynkach. Różnie mi szło. Najtrudniej, gdy chodzi o post.:))

Ps. 2 Prezydentowi "G" odpuszczam, bo i tak ma ciepło, a poza tym zbyt dobrze wiem z innego podwórka (pisałam Ci kiedyś gdzieśtam), jak taka presja może się skończyć, więc nie będę jej potęgować.

Pozdrawiam.

Felice123
                Zgłoś
                Odpowiedz

Tak się zastanawiam, jak to jest?

Każdy z trzech prezydentów, których post Twój dotyczy, w jakimś stopniu nie stroni od Kościoła Katolickiego, a nawet można doszukać się deklaracji, czynów typu uczestnictwo w Mszach św., wyjaśnień w sprawie 1-szej komunii dzieci i temu podobnych symptomów, mających potwierdzić ich łączność

z Kościołem. Pomijam, czy każdy z nich szczerze to czyni, czy u niektórych/wszystkich to tylko pozoranctwo na potrzeby bieżącej polityki. Ale zakładając prawdziwość ich deklaracji, pytanie moje brzmi: co poszczególni Ci panowie wewnętrznie deklarują, gdy modlą się (zakładam, że tak) słowami : „… Bądź wola Twoja …”.?

Inaczej mówiąc: czy raz modlą się jako zwykli ludzie (wówczas to ich 'prywatna' sprawa), by po chwili modlić się jako polityk i co wówczas mają na myśli wypowiadając ww. słowa?

Magilla
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Witaj Magilla. Później odpowiem na Twój post. Nie wiem jak ty, ale ja zignoruję tego gościa GiordanoBruno, któremu sokz buraka wylewa się z buzi. Pewnie ma teraz trudny czas, bo przedwyborcze sondaże dla niego niekorzystne, a do tego jeszcze jego prezydent naszego miasta ma ciepło. Nie planuję dawać mu najmniejszej satysfakcji raczenia go uwagą. Skoro chce/musi być nieprzemakalny, jego wybór.

Felice123
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

Ignoruj skoro nie masz argumentów. Prawda cię w oczy kole.

GiordanoBruno@
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
                    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 3928

Witaj Felice123,

Faktyczne, trudno poważnie dyskutować z teorio-spiskowcem i kłamczuszkiem, że w zasadzie tylko dwie osoby dokonują w tym wątku wpisy, że ‘bełkot’ jest pseudonaukowy bo przecież powinien być tu naukowy, że jakieś kabalistyczne wyliczanki wskazują na jakieś inne cyferki i że z tego coś poważnego ma wynikać.

Póki co, powtórzę swoją dewizę: cieszmy się dniem, który dał nam Pan, bo znów jest piękny. Na wymianę zdań będzie czas.

Magilla
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

Sam malujesz swoje posty na "naukowe" pisząc jeżykiem zagmatwanym, pełnym przenośni i innych tego typu upiększeń więc nie odwracaj teraz kota ogonem, chociaż to twój standardowy styl, jak prawda za bardzo w oczy kole trzeba odwrócić kota ogonem.

Liczba 666 zakamuflowana w nicku felice jest faktem. Dlaczego nie można naleźć tej liczby w innych nickach?

GiordanoBruno@
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

Wedle ncick-a jaki przyjąłeś GiordanoBruno@, może proroctwo mistyka i świętego Kościoła Katolickiego (także Cerkwi prawosławnej) nie będzie dla Ciebie aż tak egzotyczną tematyką, więc proponuję Ci krótką lekturę jednego z nich. Mam na myśli proroctwo św. Nila Synaity (V wiek) o nadejściu czasów antychrysta spod znaku 666. Przykładowe linki poniżej.

https://zywyrozaniec.pl/blogs/1030

https://misyjne.pl/przerwa-artykul/aktualne-proroctwo-sw-nilla-o-antychryscie-w-naszych-czasach/

Wiele innych osób i źródeł podaje podobne cechy czasów ostatecznych.

Nie chodzi mi o to, abyś się tym zbytnio przejął, tylko o to, byś wskazał na elementy w tej jakże odległej w czasie przepowiedni, które ‘pasują’ do Felice123@, iż w sposób uprawniony, poprzez sugerowanie, że 123=666, oskarżasz Ją o wcielenie antychrysta.

Magilla
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

*nick-a

(oczywiście)

Magilla
                            Zgłoś
                            Odpowiedz
                          • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 3932

Hey czołem „święci „!

Proroctwa czy tez przepowiednie , a tak negowaliście oboje wątek „Przesądy „

- strzał w kolano -

Cyt z linków podanych przez Magilla ;

... a katoliccy duchowni, biskupi i księża, będą stawać się próżnymi ludźmi, zupełnie nie odróżniającymi prawdy od fałszu...

I drugi tez mocny ;

... Domy Boże będą pozbawione bogobojnych i pobożnych duszpasterzy, i biada chrześcijanom jacy pozostaną na świecie w tym czasie....

Lecę na polowanie pa pa ;)

MordimerMadderdin
                            Zgłoś
                            Odpowiedz

MordimerMadderdin@, ja miałem zwyczaj, że jak starsi rozmawiają, to czas iść do piaskownicy.

I uważaj na polowaniu, lufy ponownie nie kieruj w kolana.

Magilla
                            Zgłoś
                            Odpowiedz

Magilla spoko twoja rozczochrana ;)

Wole łuk jak dobrze ci znaną kusze .

Uwaga odnośnie popuszczania hamulca

Jeśli chodzi o hierarchię , to przepraszam ,ale nie widzę podziału .

MordimerMadderdin
                            Zgłoś
                            Odpowiedz
    1234 ... 208209211213214215216217218219
    Przejdź do strony nr
    46 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
    - Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
    - Reklama -
    - Reklama -
    Losowa firma:
    KAMO usługi elektryczne
    Branża: Elektryka
    Dodaj firmę