Super. Będzie nowe źródło do pozyskiwania akumulatorków 18650. Patrząc na ilość ofert i opisy przedmiotów na OLX (zwykle pochodzą z tzw. depakietu) wnioskuję, ze ktoś sobie po prostu wymontował baterię i handluje ogniwami :)
Już widzę oczyma wyobraźni te rzesze emerytów i rencistów śmigające po ulicach Ostrowca. Kolejne zagrożenie- strach wyjść z domu.
Mam nadzieję, droga Damo, że znasz treść art.267- 269 Kk? Jeśli nie, to biegusiem się z nimi zapoznaj, bo niedługo będziemy dyskutować na ten temat w stosownym gronie.
Tu będzie taki sam problem. A dlaczego nie ma podanych cen w artykule? Dlaczego w Ostrowcu ma być drożej niż w Kielcach? Prawie 1 zł za minutę.
Opłata początkowa za wypożyczenie hulajnogi, cokolwiek to znaczy, będzie kształtowała się w przedziale 0-2 zł. Na początku (nie wiem co to początek i kiedy się on kończy) usługa będzie darmowa. Następnie będzie to 99 groszy za minutę . Chyba ich pogrzało.
Złotówy juz marudzą
A jak z pozostawieniem hulajnogi? Bo pisali coś o 50 punktach, a można ją zostawić gdzie się chce wewnątrz strefy, np u siebie pod blokiem (no wiadomo tak żeby nikomu nie utrudniała ruchu), czy tylko w tych wyznaczonych miejscach?
Beda porozrzucane wszedzie jak w innych miastach
Ludzie, co z Wami? Czy w domu Was nie uczą porządku, normalnych zachowań społecznych. Czy jak weźmiesz taka hulajnogę, to nie możesz jej odstawić w bezpiecznym miejscu, normalnie postawionej, nie rzuconej? Czy to tak dużo...
tyle co autobus kosztuje
Był podany link na stronie UM Ostrowiec Św., ale admin wyłączył. Łatwo znaleźć.
Szeczrze polecam. Dzisiaj pojeździłem dużo super alternatywa. A najlepsze jest to że stoją w najmniej oczekiwanych miejscach. Idziesz sobie a tu hulajnoga o super no to jade :) wprowadzają piękny haos w naszym uporządkowanym mieście
Jak porzucone? Wszędzie widziałem, że na stopce stoją, co prawda mogliby ludzie je stawiać bliżej krawężnika.
Ja mam taką historię: o, jadę se rowerzem jak co dzień i widzę hulajnogę odpoczywająca pod kładką dla pieszych nad Kamienną, więc wziąłem i wyciągnąłem, bo może pijana albo jakiej pomocy potrzebuje :) Następnego dnia również widziałem zieloną hulajnogę w tym samym miejscu. Nasuwają się dwa wnioski: po 1. firma ma w nosie stan sprzętu, który oferuje klientom, po 2. małoletnim chamusiom wydanym na świat przez prostactwo nie wpojono szacunku dla mienia prywatnego i wspólnego. Ziemkiewicz w swoim "Polactwie" postawil tezę, ze komuna w Polsce zabiła w ludziach jakiekolwiek odruchy integrujące nas jako społeczeństwo. Może poza podpierdalaniem.