Dzieci nie są dorosłe. To rodzice decydują o tym, co jest im potrzebne 10:04. Obrażasz mnóstwo rodziców korzystających z tego świadczenia porównując ich do patologii, a to wszystko z głupiej zazdrości. Jeśli wiesz o jakichś patologicznych rodzinach, zgłoś to do MOPS'u i zajmą się nimi. Nie obrażaj jednak normalnych, zdrowych rodzin, a taka jest większość.
Nie mnóstwo a wszystkich bez wyjątku i to tylko dlatego, że sam/a nie może mieć dzieci. Rozumiem jak był jakiś próg dochodowy, ale dziś dostaje każdy, najbogatszy nawet, choć te 500+ to tyle, ze nawet nie zwraca uwagi. Powinni wszyscy nie brać, aby lżej było bezpłodnym... Szok jakaż głupota z tej bezradności bezpłodnych wynika.
Uderz w stół a nożyce się odezwą. Normalny człowiek nic sobie z tego nie robi bo nie czuje się patrolem. Co znaczy słowo patologia czy patologiczna rodzina poczytaj sobie w internecie. Wątek i wpisy dotyczy właśnie tego grona więc to ty nie uogólniaj. Oburza się tylko ten kto czuje się patologią.
wszystkim pracujacym powyzej minimalnej powinni wprowadzic program 500-, a niepracujacym podwyzszyc do 1000+. Sprawiedliwosc spoleczna musi byc. Na biednym przeciez nie trafilo.
Wszystkim bezdzietnym powinni wprowadzić 500-, niepracującym zostawić 500+, a pracującym dać 1000+. Hahahaha,to by była sprawiedliwość. Super!!!
Jeszcze singlom bykowe powinno się ustanowić, tak jak jest w Niemczech.
Singlom to powinni dopłacać za to, że są humanitarni i nie chcą sprowadzać niewinnych istot na ten świat przesiąknięty złem. W ogóle single powinni być zwolnienie z podatków jak księża.
Księża płacą podatek zryczałtowany gościu 15:25. Single nic nie wnoszą do społeczeństwa. Z punktu widzenia przyszłości państwa są trutniami.
Jak nic nie wnoszą? Wnoszą tyle samo co inni. Pracują, płacą podatki, często większe niż rodzice dzieci, więc jak to? Trutniami to są wszyscy niepracujący, emeryci, renciści i ci co zarabiają minimalną. Ich powinno się przymusowo emigrować z tego kraju.
I mam nadzieję, że na ten świetny pomysł rząd wpadnie :)
widzę gościu ze czepiłeś się singli tylko nie zastanowiłeś się dlaczego są singlem są ruźne powody ja mam sąsiada singla i nie może mieć dzieci bo jest chory z przyczyn medycznych pewnie zaraz napiszesz ze jest gejem i dlatego nie może mieć dzieci a przyczyną jest zupełnie inna problemy ze zdrowiem i takich osób w Polsce napewno jest więcej wiec boli mnie jak wypisujesz takie głupoty o podatku bykowym zanim coś napiszesz to sie zastanów co napisałeś bo jak czyta to forum muj sąsiad to pomyśl jak on się czuje w tej sytuacji obrażony a takiej sytuacji nie jest mu łatwo rozmawiać o jego chorobie
Ta, oni o refundację in vitro walczą. Tylko dlaczego niby z naszych podatków miałoby to być?
I bardzo dobrze. A z czyich niby miałoby być? Mieszkasz w Polsce, to dokładaj się.
Wystarczy zajrzeć do Denkowa i zobaczyć jak niektórzy rodzice pijani a dzieci jak nie miały tak nie majo
Warunkiem otrzymania świadczenia powinna być wypełniona karteczka przez księdza z podpisem i pieczątką, oczywiście imienna, że ktoś uczestniczył każdej niedzieli w mszy świętej. W przypadku braku jeden obcinane świadczenia 25% i analogicznie przy większej nieobecności. W dodatku przy odbiorze świadczenie test krwi na obecność alkoholu i narkotyków. Obecność niezerowa substancji anuluje świadczenie na dany miesiąc.
Odebrać świadczenia matkom z dziećmi jeśli któreś z rodziców pracuje. W przypadku nieobecności dziecka w szkole więcej niż 2 dni w miesiącu i bez usprawiedliwienia od lekarze również odebrać świadczenia. ITD.
Swoją drogą odebrać świadczenia wszystkim, którzy nie mają co najmniej średniego wykształcenia.