Czy po 8 latach pracy mogę liczyć na emeryturę ? Czy ktoś może mi odpowiedzieć!
O ile nadal aktualne to tak mówi prawo UE przpracujesz 5 lat i masz emeryturę
Zawsze coś ! Moja znajoma tez pracowała 8 lat i bierze emeryturę !
Mi wyliczyli emeryturę 20 zł ale do wieku emerytalnego jeszcze mi daleko.
Po 60 latach życia możesz mieć matczyną (chyba ale pewności nie mam) jeśli masz dzieci.
Jeśli ma powyżej trójki lub troje dzieci. A jak to jest, że niepracująca kobieta może mieć dwójkę dzieci,60 lat i emeryturę?Nie pracowała nigdy i twierdzi, że mąż coś tam opłacał.Jak się to załatwia? Też nie mam przepracowanych tych 5lat. Renty nie dostanę raczej.Może wiecie, gdzie opłacać skłądki aby mieć emeryturę?
Jeśli masz 60 lat kobieta.65 lat mężczyzna to możesz liczyć na emeryturę zgłoś się do ZUS
Ale lat pracy brak i mąż nic mi nie opłacał. To skąd mam mieć? No i nie mam jeszcze 60lat, odrobineczkę mi brakuje.
06.16 - zawsze mi się zdawało, że składki płaci się do Zusu.
Wielu z dobrymi dochodami dziś, chce płacić minimalny ZUS, to i emerytura będzie minimalna. A co będzie, jak „biznesowa” noga podwinie się, braknie zdrówka itp.?
07:52 dokładnie.. najpierw oszukiwać ile się da a potem lament że mało..typowe polskie podejście
Nie jest prawdą,że jak będziesz długo pracował to dostaniesz dobrą emeryturę.Zasady są niejasne. Zakladanie dlugości życia na 85 lat pomniejsza emeryturę i jest nieuczciwe.