Felka jak zwykle zamiast odpowiedziec na pytanie mydli te swoje mydliny. I jak tu zachowac twarz i jednoczesnie nie odpowiedziec na zadane pytanie?
Wiem kogo słuchać. Krętaczy pierwszego sortu trzeba traktować wg. tej reguły:
"Jezus powiedział do swoich apostołów: Oto Ja was posyłam jak owce między wilki. Bądźcie więc roztropni jak węże, a nieskazitelni jak gołębie! Miejcie się na baczności przed ludźmi!".:))
Ja, satysfakcji z powodu zakamuflowanych złych instynktów, którymi się " tu i tam" kierujesz ty i tobie podobni , ci nie dałam i nie dam żadnej. I tak już od ponad dwóch lat na tym forum...bez. względu na pomówienia względem mnie.
Wracaj do synagogi z pustymi rękami.:))
Z tego co pamiętam to kiedyś felice123 twierdziła że z takim księdzem najpierw należy rozmawiać....tylko o czym niby ona chce rozmawiać? Czy księdzu było dobrze? Może o pozycji w jakiej to ksiądz robił? Może o innych fantazjach księdza? Fela uściślij bo wtedy tego nie zrobiłaś.
Pamięć cię zawodzi, czy manipulujesz wypowiedzią, krętaczu, zestawiajac moje wypowiedzi z sytuacjani, których one nie dotyczyły, tj. w tym przypadku bycia naocznym świadkiem zdarzeń pedofilskich? W takichch przypadkach, potrzeba rozmowy/wyjaśnienia czy nie mamy doczynienia z pomówieniem chociażby, nie występuje. Jeszcze raz powtarzam to, o czym kiedyś pisałam: nie jestem, nie byłam i raczej nie będę zwolennikim publicznych linczów dokontwanych na całej grupie ludzi wyodrębnionych ze względu na jakieś kryterium przez rozhisteryzowany tłum kierujący się subiektywnymi odczuciami. A jak nadal masz jakiś problem, co do tej "rozmowy", czy też z myśleniem, to zadaj sobie pytanie, o czym niby miałby rozmawiać z kolei taki B. Szyc z pedofilem, skoro on nawet nic nie widział i nic nie słyszał, jak całe zresztą to celebryckie towarzystwo, które w Zatoce Sztuki stawało się głuche i nieme na kwitnący tam proceder pedofilski. Tak jak napisałam, ja słuch i wzrok jeszcze mam dobry. Zdolność oceny dobra i zła- znakomitą, a lewackie aberracje na tle fobii antyklerykalnych/antykościelnych znajdujące ujście w waleniu kamieniami w kapłanów - jako grupę osób w koloratkach, mam w doopie...nawet za cenę pomawiania mnie , że bronię .... :))
Gdy jest się świadkiem takich zdarzeń to należy zgłosić na policję a nie rozmawiać kretynko bo nie masz uprawnień do podjęcia odpowiednich działań.
Ty również wracaj do synagogi. :))
Napisała wyznająca wiarę w Jahwe felice.
Wilk spotkał czerwonego kapturka w lesie.
Gdzie idziesz głupia cipo?
Do babci odpowiada.
A po co tam idziesz głupia cipo?
Zanieść jedzenie.
A gdzie masz koszyk glupia cipo?
Chwila zastanowienia czerwonego kapturka ....i stwierdza
O ja głupia cipa
Czy coś wam świta, kim jest czerwony kapturek?
Napiszę ci kretynko dosadnie(może zrozumiesz i odpowiesz). Co zrobisz jak twoje dziecko wróci do domu z rozerwanym tyłkiem(z kościoła)?
Wychwalać roztropność węża - symbolu szatana, to dopiero powoływanie się na autorytety.
Pewnie numer w raju z jabłkiem, Adamem i Ewą został w nauczaniu oceniony, jako bardzo roztropny.
Gołąb też potrafi narobić na parapet całkiem bez sensu.
Który z apostołów to pisał i po ilu kolejkach?
Jakoś tak mi się skojarzyła ta sytuacja z linku z Kurowa z Felką. Doprawdy nie wiem dlaczego :)
Przecież tam nie było ani LGBT, ani rodziny oddalonej od Kościoła. Wręcz przeciwnie - mamusia była bardzo blisko zarówno Kościoła, jak i księdza.