Czy są jakieś zajęcia ,na które można zapisać dziecko w czasie ferii w Ostrowcu? Sportowe,plastyczne itp
Macie 500+ więc sami zorganizujcie pociechom czas na ferie.
A może by tak po prostu pogadać ze znajomymi, zabiorą dzieci na pole, pograją w piłkę, na lodowisko, na sanki? Po co posyłać dziecko ba jakąś salę, w zamknięciu, skoro może ten czas spędzić na sportowo z innymi dziećmi?
To czy dzieci chcą uczestniczyć w jakichkolwiek zajęciach, zależy od nich samych. Przewaznie nie chcą,tylko wolą same sobie urządzać czas w czasie ferii,w swojej grupie
Najlepiej na te sanki zabierz swoje dzieci. Niech se bałwana też ulepią. Możesz być modelem.
@10:02 Dzieci nie trzeba nigdzie zabierać,bo w mieście na osiedlu już wszystko jest i co roku robię zajęcia na osiedlu i w ferie i w wakacje i to działa. Na świetlicy jest trudniej, bo po prostu niektórym się nudzi siedzenie w budynku,dlatego takie zajęcia robione na siłę nie są aż tak popularne ,najczęściej chodzą na nie te które mają jakieś problemy w kontaktach z rówieśnikami, nie są dość samodzielne ,trzeba wszystko odgórnie organizować
Jak nie pracowałam to sama organizowałam dzieciom ferie czy wakacje ale pracujemy z mężem oboje i trudno jest samemu organizować czas, więc teraz musimy skorzystać z oferty szkoły podczas ferii. Niestety będzie gorzej w wakacje...
W czasie ferii to raczej wydaje mi się że wolotariat ,pewnie studenci, pewnie licealiści, pewnie ktoś kto lubi robić takie zajęcia. Nauczyciele mają wolne, więc raczej nie będą wtedy pracować
W sumie też potrzebują odpocząć, a dziećmi zajmijcie się sami zamiast wyręczać się szkołą.
Gdybym nie miał swojej grupy,swoich dzieci,to spokojnie bym się zapisał na taki wolontariat i wiele osób by mogło coś dać od siebie.Mam duże doświadczenie,ale no cóż. Jak to się mówi, nie skacze się z kwiatka na kwiatek, trzeba się trzymać stałego miejsca