Co sądzicie o werdykcie ostrowieckiego JURY dotyczącego "biletów" na Festiwal kolędowy w Będzinie?
Jury się wypowiedziało a żadna z osób z "biletem do Będzina" w nim nie zaistniała.
Oszczędności spowodowane wyjazdem tylko solistów (ponieważ MCK sponsorowało wyjazd) spowodowały, że nikt nie dostał nawet wyróżnienia.
Zmieńcie wreszcie do jury na prawdziwe Jury.
Szkoda, że taki zapadł werdykt ale cóż...
Skrzywdzono wykonawców a przede wszystkim "Świętokrzyskie Bemolki".
Wysyłać któryś rok z kolei te same osoby to bezsens...
Moi drodzy! Tak to był szok!!! Na Ogólnopolski Festiwal wysyła się Ludzi ,którzy już tam zaistnieli!!! Bemolki były w Będzinie 2 razy i jak pisały gazety dwukrotnie zdobyły III miejsce!!!!!! To dlaczego Jury wysyła dzieci ,które nic nigdy tam nie zajęły????????? O co tu chodzi??????????????????????
Witam, byłem (byliśmy) tylko jeden raz na finałach w Będzinie. Nawet udało nam się wygrać. A skoro tak, to sami podjęliśmy decyzję, że skoro już wygraliśmy, to trzeba dac szansę innym i postanowiliśmy nie startować.
To chyba jedyna słuszna decyzja, którą i innym polecam.
Przepraszam bardzo, ale oglądałem wszystkich wykonawców z tegorocznych ostrowieckich eliminacji do Bedzina i jetem zbulwersowany co do werdyktu Jury! 3 solistów w tym 2 nie zasługujących na bilet do Będzina! Wyszło na to ,że w Ostrowcu oprócz solistów nie ma innych wykonawców!Jednym słowem Jury "Amatorzy" a w szczególności ks. Anioł, który stojąc pod sceną bawił się laptopem, zgrywając " gwiazdora". Ludzie nie mam racji???? Kto jeszcze to widział????
Byłem finalistą ładnych parę lat temu. Tegorocznych eliminacji nie widziałem, ale wiem, że od jakiegoś czasu raczej nie ma to wiele wspólnego ze zdrową rywalizacją.
Zresztą na wielu przeglądach jest tak, że wygrywają soliści, z wiadomych względów. Tym bardziej ma to miejsce na małych loklanych scenach.
Nie wykluczam jednak, że tegoroczni soliści faktycznie mogli reprezentować najwyższy poziom i zasłużenie zostali typowani do finału, gdyż - jak powtarzam - nie byłem na tegorocznych eliminacjach.
Potwierdzam -Gościu z 20.27 masz 100% rację.
pomyslcie sami co piszecie. pierwszy watek wysłano 3 solistów a potem, że Bemoli. Bemolki nie dostały biletu. A Jury przyznało z tego co pamietam 8 wyróżnień!!! i skąd się wzięły wasze informacje????? hahahhahahha
Zgadza się do Będzina wysłano 3 solistów! I nic nie zajęli!!!!!!!!!! A powinno się wysyłać tzw" Pewniaków" ludzi ,którzy się tam już spodobali ! Bemolki z tego co wiem zaistniały dzięki Będzinowi prawda? A teraz Jury przyznaje tylko wyróżnienie. Mało tego oprócz Bemolków były jeszcze inne zespoły godne uwagi jak np. Wiolinki czy chór z Kościoła na Piaskach. Jury nie wzięło pod uwagę piękna muzyki wielogłosowej!
"Wiolinki" nie zabrzmiały w tym roku najlepiej. Tu się zgodzę z Jury.
Nie bemoli tylko "Świętokrzyskie Bemolki" a zespół ten był w ubiegłych latach w Będzinie. Stąd te informacje.
Co po wyróżnieniach jeśli Ostrowiec znów gdzieś daleko, daleko w tyle.
W Starachowicach w MCK mają studio nagrań a u nas?...
Wcale nie tak "znów daleko, daleko w tyle". W historii ostrowieckich zespołów w Będzinie byli przecież zwycięzcy. I to nie tak znowu dawno, dawno temu.
Tak pewnie ,że byli i to ludzie " z najwyższej półki wokalnej" Zgadzam się z tym!! Ale jeżeli chodzi w tym roku o wybór to............... " Jury" .......... spałoooooo!!! I źle wybrało!!
Nie pierwszy raz spało i nie ostatni:) Wiele się zmieniło na przestrzeni ostatnich lat. A szkoda, bo teraz ciągle się stawia na wokalistów (zwłaszcza pana Ryszarda Góry) a tymczasem historia pokazała, że wcale nie z najwyższej półki wokalnej ludzie wygrywają.
Nie zgadzam się z tym co napisałeś Gościu Finalisto z ostatniej wypowiedzi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Słyszałem te Panny!,które przeszły do Fianłu! Śpiewają, bo śpiewają i co wyśpiewały???.........
A no właśnie chyba niwiele wyspiewały.
nasi finaliści śpiewają super nie jedna osoba może im pozazdrościć i dajcie dzieciakom spokój bo nie będą chcieli nas juz reprezentować nie wiem po co jest to forum gdzie nie wejdę to smarują na każdego ludzie zmieńcie się!!!!!!!!!!!!