Gazeta Ostrowiecka, Wiadomości Św-kie, Echo Dnia co czytać?- kiedyś regularnie kupowałam GO ale od jakiegoś czasu przestałam ze względu na znaczne obniżenie poziomu tygodnika.Poziom dziennikarstwa żenujący - "redaktorzy" nie potrafią nawet bez błędów zacytować swojego rozmówcy a komentarze zwykle nieobiektywne.Artykuły to często poszukiwanie na siłę pseudosensacji i spisków, próby wykreowania znajomych , lub interwencje na ich zamówienie.Takie przynajmniej odnosi się wrażenie.Okładka też bardziej w stylu FAKTU niż poważnej gazety.Wydaje mi się ,że lepsze ale niedoceniane są już Wiadomości a Echo to już zupełnie inna liga...A co wy myślicie o naszej lokalnej prasie?Jest warta wydania 2 złotych?
Ja chętnie zawsze sięgam po Gazetę Ostrowiecką wydając 0 zł. Co do treści to każdy ma swoje zdanie i może wyrażać krytyczne opinie, uważam jednak, że GO stanowi dość dobry przegląd newsów z Ostrowca i okolic
ja wolę Wiadomości. Mają więcej informacji z tak zwanego terenu. To co dzieje się w Ostrowcu, to wiem z kablówek
ostatnio czytalem GO u fryzjera i musze przyznac ze nie jest taka zła, WŚ tez czesto mnie wciagają. trzeba przegladac obie pobieznie przed kupnem bo maja podobny poziom
Przegladajac ja w Tesco przelotnie
A w tej gazecie przewodniczącego Bogusław W. piszą jakieś własne teksty? Ja oglądam co tydzień bo mam możliwość nie płacąc i widzę tam tylko informatory samorządowe i parę tematów przepisanych z GO i kablówki i Echa
a w GO to niby nie ma informatorów???
Ja czytam wersję internetową GO bo szkoda mi nawet 2 zł na te reklamy w gazecie ale...poraża mnie jakość artykułów i reportaży.Kto tak bezmyślnie pisze?Co to znaczy np."prawdziwa katastrofa drogowa..."?a czy istnieje jakaś -nieprawdziwa?Artykuł jest drastyczny bo chodzi o tragedię 5 młodych ludzi no ale ...
Na czekoladę.
Zgadzam się z mon.Poziom Tytułów, jakość i merytoryczność dziennikarstwa W GO,prezentuje ( jak mawiał jeden trener piłkarski) "poziom kreta ma Żuławach"
Wstrzącające jest spotkanie ,umowione z niepzrygtoeaną wcześniej z Panią Redaktor ,ktora nawet nie raczy zapoznać się wnikiwe z pokazaymi jej materiałami.Nie ma co liczyć na pomoc,radę dlatego wychodzi jak wychodzi.
J bym tak niesmialo pomyślała o oddtrąbieniu końca GO w tej formie.
I zaczęła bym od nowa z nowym tytułem i co najważniejze z NOWYMI LUDŹMII.
To da się zrobić ,tak jak zrobiono z wieloma podobnymi pismami.Ostrowiec zasługuje na JEDEN POWAŻNY MERYTORTCZNY TYGODNIK,a nie kolorowy,plotkarski szmatławiec z dziennikarstwem na poziomie gimnazjum.Artykuły w GO wielokrotnie naruszały doba osobiste rożych osób,i aż dziwne ze nik z tym jeszcze nic nie zrobił?!
WIĘC MOZE NA POCZĄTEK BOJKOT GO?CO WY NA TO
walcza o stal lata 70te
Z własnego doświadczenia wiem,że lepiej unikać kontaktów z "wysokiej klasy" piszącymi w tej gazetce. Więcej zaszkodzą niż pomogą.Piszą nie biorąc pod uwagę dokumentów w sprawie ,lecz pod kątem sensacyjności ."AC" to już kompletne nieporozumienie trudno nazwać nawet dziennikarskie.Jedynie część sportowa jest na odpowiednim poziomie.
Na browara