Wybieram się dziś i jutro na grzyby w okolicach Ostrowca. Powiedzcie czy są i gdzie??
jedz do Ćmielowa za stadion ,podobno tam są
W lasku na rosochach koło E-leclerc'a. Wczoraj 30 prawdziwków z tamtąd przyniosłem
jak po grzybach, wczoraj dwa wiadra podgrzybków i opieniek nazbierałem w godzinę. Lasy Ćmielowskie.
Dzisiaj na gutwinie 1,5 reklamówki opieniek i ponad pół reklamówki kani..2 godziny w 2 osoby.
Spoko spoko jak do konca nie jestem pewien to zostawiam w lesie.A smażone lepsze od schaboszczaka..:))
Lauro, powiedz mi kochana jak można pomylić kanie z innymi grzybami? Powstał mit, że kanie łatwo można pomylić z muhomorami sromotnikowymi, a przecież te grzyby są do siebie podobne jak Star do Lamborghini :)
Też jestem zdania ze bardzo trudno pomylic kanie z sromolem ale media pokazuja ze jednak mozna..a kanie smaczne,,,
Wystarczy powachac a i wyglad jest calkiem inny
nie zbiera się grzybów do reklamówek bo bardzo szybko wchodzą w reakcję z materiałem, z których są wykonane
ja w niedzielę w lasach ćmielowskich 2 kosze opieniek
potem w Śródborzu w sumie koszyk mieszany- opieńki+ podgrzybki i kanie oraz maślaki
wilemo5 - tu nie chodzi o reakcję z materiałem tylko o brak dostępu powietrza - ale rację masz!! Tylko kosztk lub wiaderko zeby był przepływ powietrza :) Życze udanych zbiotów
w lesie na gutwinie jest mega duuużo:)