iwaniska dwa wiaderka prawdziwków i czerwonych kozaczków:)
a czy ktoś może orientuje się gdzie w okolicach Ostrowca można znaleźć gąski? Mam ochotę na te grzyby a zupełnie nie znam terenu ;)
ja bylem wczoraj rozpoznawczo w lesie na koszarach w sumie na brzegu i kilka gasek znalazlem ale bylem 15 min zobacz czy jest sens isc
wiec ja by pochodzil to chyba by mozna cos wiecej znalesc
Hej ktos cos moze na temat grzybów sie wypowie. ? Pojawiają się może. ? Czy zbyt sucho?
Ostatnio zebrałem kilka kurek, ale jest zdecydowanie za sucho
Hej,na razie jest mało grzybów,ale spoko,już są,lasy kunowskie to maślaki brzegami a w głębi kozaczki czerwone i podgrzybki. Kurki są już na koszarach. Piszę te tereny,które sprawdziłam,ale pewnie wszędzie to samo,oczywiście odpowiednie grzybnie do adekwatnych zbiorów ☺
Pojawiają się, ale niestety póki co robaczywe ;-(
A zaskoczę was troszke bo sa juz grzyby i to prawdziwki tylko w okolicy Zagnańsk,staporköw tam są inne lasy bardziej mokre wiec gumiaki koniecznie.Ja wybieram sie ponownie z koleżankami ale dokladnie miejsc nie zdradzę bo musze nazbierać kilka koszy prawdziwków dla siebie.
W koneckim to przechodziły deszcze i jak u nas trwała susza w tamtych lasach było mokro, więc i grzybki mają :-)
I ruszyło się coś wreszcie z grzybkami w okolicach ostrowca?
Byłam wczoraj i nie ma, susza w lesie...ani jednego dobrego grzybka nawet "psiaki" pojawiają się baaardzo sporadycznie :( Na słoneczku też nie handlują grzybami.
Ja byłam w minioną niedziele i tez tragedia! Dobrze ze chociaż spacer był ;-)
W Kosowicach są maślaki i pare prawdziwków znalazłem
Coś Ty się tak uparł na te Kosowice:) tam nie ma lasu pochodzę stamtąd :D a jeśli ci chodzi o te "brzózki" to nie ma nawet koźlarzy. Wszędzie jest sucho (w okolicach) i nie ma grzybów.