Gdzie można pojechać nad wodę w promieniu do 30 km od Ostrowca ? Był ktoś i doradzi ? Dziękuje
Zalew Nieskurzów - można się kąpać bez problemu?
Nad wodę wybierz bezkonkurencyjnie starachowickie piachy, polecam, woda o najlepszej czystości w naszym województwie i...blisko. Brody Iłżeckie mają extra infrastrukturę lecz jakość wody pozostawia wiele do życzenia, często tam jeżdżę aby popływać na tzw "oczku" ale końcem lipca woda tam zielenieje z powodu glonów. Starachowice -Piachy to numer jeden kąpielisko w pobliżu naszego miasta.
A nie wiecie jak wygląda sytuacja na Chańczy? Dawno nie byłam, wiem, że to dalej, niż zadano pytanie, ale może ktoś z Was wie :)
Po Chańczy się niańczy i Chańcza wykańcza :)
Ale co do wody i plaży, to nie wiem.
Tylko to trooochę dalej ale warto niż u nas w brudnej wodzie pływać
Też dawno nie byłem w Chańczy, odezwij się na meila, w pracy zapytam kolegę o jakość wody, gdyż tam często bywa. Masz jeszcze do wyboru Sielpię, z info wynika, że akwen jest już napełniony wodą. Byłem tam w majowy weekend, ludzi multum niczym na deptaku w Międzyzdrojach, kolejki wszędzie, parkingi zapełnione robert-land@wp.pl odpiszę Ci jak się ma sytuacja na Chańczy w tym sezonie, chyba też się tam wybiorę w najbliższym czasie.
Bez przesady z tymi starachowicami. Wy tam sobie wiadukt zróbcie, a nie maruś tylko kwiatki sadzi ...
Na Brodach od dawna jest zakaz kąpieli . Nie pamiętam w tej chwili ale była taka fajna strona www gdzie publikowali co sezon wykaz zbiorników wodnych gdzie można się kąpać. Brody zawsze był syf.
Skarżysko - Rejów - ok. 40 kilometrów
Do mw - te piachy w Starachowicach to w którym miejscu i jak tam dojechać?
Pierwsze skrzyżowanie ulic tuż za stacją benzynową po prawej stronie. Na skrzyżowaniu skręcasz w prawo, jedziesz około 200 -300 metrów i znów w prawo i po prawej stronie masz zalew. Jeśli pojedziesz prosto to po lewej stronie jest Urząd Skarbowy w Starachowicach.