Gdzie najlepsza pizza w Ostrowcu? Który lokal polecacie?
Megusta jeszcze otwarta ?bylem już kolejny raz zamknięte
Da Grasso?
Oczywiście Roma na Radwana.
Zależy o jak chodzi zwykła domowa, Neapolitańska, Rzymska.. Bo jak wiadomo pizza pizzy nie równa
No rzymska to w Romie przecież (◍•ᴗ•◍)
Roma na Radwana. No.1
Ale to tez zależy czego człowiek szuka. Jeśli chodzi o domowa to Roma, chociaż pizzeria na rynku co wydaje kwadratowa pizzę również niczego sobie, tez w stylu domowej. Da Grasso dobra Szamka ale wydaje mi się ze ostatnio jakoś obniżyli loty albo ja złe trafiłem. Pogodna nowy lokal tez ma smaczna pizzę i najlepszy sos czosnkowy chyba w mieście
Ale to tez zależy czego człowiek szuka. Jeśli chodzi o domowa to Roma, chociaż pizzeria na rynku co wydaje kwadratowa pizzę również niczego sobie, tez w stylu domowej. Da Grasso dobra Szamka ale wydaje mi się ze ostatnio jakoś obniżyli loty albo ja złe trafiłem. Pogodna nowy lokal tez ma smaczna pizzę i najlepszy sos czosnkowy chyba w mieście
nie ma rewelacji w Siennie, jednak Da Grasso wygrywa. oczywiście kiedyś stara Roma nie wiem jak teraz. w rynku jest pizzeria od lat 80tych ale nigdy tam nie byłem
W Miłkowie na ,,Na Okrągło '' Polecam.
Najlepsza w domu zrobiona ale jeśli już to Pizze Świata
Tak tak w domu pizza zrobiona, bo w domu masz piec opalany drewnem i jesteś pizzaiolo kręcący placki na łokciu. W domu można zrobić coś pizzopodobnego i może być smaczne ale nie porównuj tego do prawdziwej pizzy że jest lepszą pizzą :)
Roma jak na specyficzne odmiany pizzy jest ok i lubię ją zjeść.
W da grasso jest dobra pizza o stałym smaku ale daleko jej do pizzy włoskiej więc najlepsza moim zdaniem to nie jest.
Kiedyś Bistro na Focha, Piec i Kocioł w Tarłowie ale obie chyba już nie istnieją.
Niezła była w Che Fico ale najlepszą bym jej nie nazwał choć dawno jadłem i była to pizza włoska. Sienno ok, nawet bardzo ok ale w lato jadłem pizzę w Nietulisku i mnie wyrwała z butów - coś zbliżonego smakiem do pizzy na jaką jeździłem do Tarłowa. W zimę chyba to jednak czynne nie będzie musiałbym sprawdzić.
Tak się właśnie składa że posiadam w domu dobrej klasy piec do pizzy i robię w nim taka Neapolitańska pizzę jakiej nigdzie w okolicy nie dostaniesz i nie jest to piec opolany drewnem... Więc jeśli nie masz pojęcia o tym jak powstaje