Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy uważasz, że dobrze zagłosowałeś w kwietniu wybiarając obecnie rządzących?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Gdzie najtańsze OC dla 1.9 TDI?

Ilość postów: 18 | Odsłon: 7499 | Najnowszy post
  • Gdzie najtańsze OC dla 1.9 TDI?

Witam. Kończy mi się w przeszłym tygodniu stara polisa i szukam jakiejs tańszej alternatywy. Napiszcie w jakim towarzystwie i ile wam wyliczyli dla silnika 1.9

Gość_Kierowca
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Gdzie najtańsze OC dla 1.9 TDI?

Pojemność silnika nie jest jedyną wykładnią ceny polisy OC. Najpóżniej na 1 dzień przed końcem trwania starej polisy ,musisz złożyć wymówienie w aktualnej firmie ubezpieczeniowej.Wiele różnych czynników składa się na cenę polisy.Różne firmy ubezpieczeniowe mają różne kryteria.Musisz sobie zrobić rekonesans i indywidualnie obliczyć składkę,wiek auta,Twój wiek,ile osób korzysta z Twego auta,pojemność silnika,jaki przewidujesz roczny przebieg,jaką masz zniżkę i wiele innych.W styczniu br wykupiłem polisę w Pro-amie ,czeskiej firmie ,zakupu dokonałem przez internet (taniej o około 50 złotych w stosunku do kupna u pośrednika).W przypadku mego auta ,to była jedna z tańszych (najtańsza) firma ubezpieczeniowa.Poszukaj w internecie tanich firm ,zrób sobie symulację,gdyż jest taka możliwość komputerowa-pozdrawiam

Gość_Mirek W.
      Zgłoś
      Odpowiedz

U mnie było podobnie.Mam samochód TD1.8 max zniżki,przy kalkulacji najtaniej wyszła Proama.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 4

Odp.: Gdzie najtańsze OC dla 1.9 TDI?

Mirek nie klep głupot -w Proama czy przez internet czy u agenta skladka jest taka sama o ile podałeś te same dane.

Gość_wirgilusz
        Zgłoś
        Odpowiedz

Nie prawda wirgiriusz, dowiadywałem się przez neta u różnych ubezpieczycieli , ceny różniły się bardzo. W efekcie ubezpieczyłem w PZU tu na miejscu, bo pan z infolinii Pzu obliczył mi składkę o 210zł wyższą, niż w rzeczywistości zapłaciłem :)

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Nie mówimy o PZU a o Proama-a to znaczna różnica.A jezeli chodzi o róznicę w PZU to żebyś się nie zdziwił jak Ci przyjdzie dopłata za 2 tygodnie.-o ile podałeś te same dane i pesel.

Gość_wirgilusz
            Zgłoś
            Odpowiedz

Nie przyjdzie, bo wszystkie dane są prawdziwe. Chodziło mi bardziej o to,ze przez net/tel/ live, oferty tych samych ubezpieczycieli jest różna

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 8

wirgilusz -kup sobie polisę OC u agenta,przekonasz się.( agent pracuje za.. FRIKO )

Gość_mirek w
          Zgłoś
          Odpowiedz

MirekW-ja kupuję polisy OC i nie tylko OC u agenta-owszem czasem sprawdzam przez internet i jeszcze mi się nie trafiła ,,kolosalna różnica".A co do ironi ,że agent pracuje za FRIKO-to za prowizję i wcale z komunikacji nie mają kokosów.A na infoliniach też pracują agenci-trochę inteligencji!!!!

Gość_wirgilusz
            Zgłoś
            Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 9

1998 r. 1.9 TDI. Ja on 37 lat, bez kolizji. Zniżki chyba 40%. Zapłaciłem 360 zł. Ubezpieczenia przy Kawie - Iłżecka 20;

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

Byłem we wszystkich ubezpieczalniach w Ostrowcu-na kawie i bez kawy też.

Proama wyszła najtaniej.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Jasne! robiłem symulację i wyszło ok. 800 zł. A teraz płacę 360 zł.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 11

2005 r 2.0TDI,Ja 28 lat, 60% znizki,10 lat bezkolizyjnej jazdy-Oc z Nw-400 zl! Ubezpieczalam sie u posrednika,na Ilzeckiej,po drugiej stronie starostwa,tu na rogu,jak skrzyzowanie ul.Iłzeckiej i Czerwonego Krzyza! Pani robila mi symulacje na wszystkich mozliwych firmach!

Gość_XXO
        Zgłoś
        Odpowiedz

A ja 2001 TDI, 23lata, 5 lat bezkolizyjnej jazdy 60% zniżki od współwłaściciela i 110% moje zwyżki 650zł interrisk ;/

Gość_Driver
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 15

Mi najtaniej wyszło w Link4.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 16

Ja za 1.9 TDI płacę 362 zł na rok w Liberty Direct wraz z darmowym Assistance.

Gość_Cała prawda
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 17

Jak chcesz się dowiedzieć od czego zależy wysokość OC, przeczytaj ten artykuł:

http://promax.ostrowiec.pl/index.php?direct=wysokosc_skladki_OC

Więc wiesz - najtaniej dla Ciebie, to może być niezbyt tanio dla kogoś innego. Przy dobrych wiatrach zapłacisz koło 300 zł a jak masz 18 lat i pj od miesiąca to módl sie o łaskę i łagodny wymiar kary.... albo dopisz kogoś ze zniżkami jako współwłaściciela. W razie pytań zapraszam do biura - Iłżecka 26 wejście jak do delikatesów naprzeciwko kiosku obok starostwa powiatowego. Pozdrawiam ;-) Katarzyna Bąk

promaxilzecka26
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 19

Prowadzę komis samochodowy i zawsze najtaniej OC wyliczają mi przez stronę www.wyliczenie.pl

Gość_Handlarz
      Zgłoś
      Odpowiedz
1 post w tym wątku został wyłączony z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tym postem.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
WarszawaRemont.com
Branża: Remonty
Dodaj firmę