Hej:) Gdzie w Ostrowcu znajdę foteliki z możliwością przymierzenia i jaki polecicie ten zaraz po nosidełku na dłużej 9-36 kg ?:)
Bardzo dobrze, że chcesz mierzyć fotelik. Zawsze fotelik należy przymierzyć do auta i do dziecka. Niestety w Ostrowcu będzie z tym problem. Druga sprawa to wybór fotelika 9-36 zaraz po nosidełku (czyli jak mniemam dla dziecka około rocznego) niest jest dobrym pomysłem. Taki fotel nigdy nie da małemu dziecku wystarczającej ochrony. Zastanowiłabym się już prędzej nad fotelem 9-18 (lub 0-18) lub 9-25. Osobiście polecam dla takiego dziecka fotele montowane tyłem do kierunku jazdy (tzw. RWF). Dziecko powinno jak najdłużej jeździć tyłem, gdyż jest to dla niego de facto najbezpieczniejsza pozycja w aucie (zbyt duze ryzyko uszkodzenia kręgosłupa, szczególnie odcinka szyjnego w przypadku kolizji).
W bobasie na rynku ja kupowalem.mozna lwziac zaplacic i na drugi dzien oddac jak nie bedzie pasic oddadza kase albo na miejscu przyczepic.szef taki wielkolud ale b mily doradzi pokaze i ceny maja jak w necie.trzeba tylko na szefa trafic bo ta slrzedawczyni taka nakas niezywa troche
ja kupowalam w bobolandzie fotelik babysafe husky ktory rosnie razem z dzieckiem dodatkowo mozna odchylic oparcie zeby glowka nie spadala