Co zrobić z nie potrzebnymi ubraniami butami i tekstyliami jak nie można wrzucić do kosza
Trzymaj dla emigrantów
Miasto powinno odbierać tekstylia tak jak inne odpady. Nie koniecznie co miesiąc ale np raz na kwartal by wystarczyło. Mało kto wybierze się do Pszok, zamiast tego będziemy mieć tekstylne śmieci w lasach. Taka ekologia...
Czyli co? Z jednymi zużytymi majtkami będę gonił auto przez całe miasto do PSZOK-u gdzie mi go zważą, następnie wyładuję zużyte gacie do kontenera, staruję powtórnie auto i szczęśliwie odjadę do swojego domu. Dla mnie to jest chore.
Do śmietnika wyrzucić żarty sobie robią z tym osobistym jeżdżeniem. PŁAC I ZAWOŹ SAMEMU.CYRK.
Ludzie - co wy macie za problem ? Na każdym osiedlu przy połowie bloków stoją kontenery na odzież ( dawne PCK) . Niedorozwinięci jesteście? Po co to mielenie tematu ?
Szczególnie że InPost odbiera za darmo :)
Cala baltowaka i henrykow to chyba palą tekstylia bo syf wieczorami okropny
21;53 To ty jesteś niedorozwinięty. Nowe rzeczy rozumiem ale stare , zużyte do kontenera na odzież?
Fakt.I zasrane gacie też do kontenera?
Nie sraj w gacie. Jak już się zdarzy to upierz i wyrzuć.
https://www.nanowosmieci.pl/pojemniki-na-odziez-uzywana/
Weź doczytaj, potem pisz.
ZAPAMIETAJ - link z 01:23! Tak jest faktycznie.
Mit 1: kontenery na tekstylia należą do PCK
Mit 2: sweter, który wrzucę do pojemnika, trafi do potrzebującego dziecka
WNIOSKI:
1.Postaraj się znaleźć wokół siebie potrzebujących. Mam na myśli odzież w dobrym stanie do użytku (np. bloki socjalne - zostaw na klatce)
2. Nie wrzucaj do pojemników z żadnymi nalepkami. Nie wspieraj i tak bogatych biznesmenów w branży odpadowej. To co nadaje sie do sprzedaży trafi do ciucholandów. A ty myslisz, że zrobiłeś dobry uczynek biednym. Oni pójdą do lumpeksu i muszą wtedy to kupić. Życie jest brutalne.
NIE DAJ SIĘ OSZUKIWAĆ !!!
Zawsze komuś się przydadzą bez znaczenia na co
Zastanawia, dlaczego gminny PSZOK w Ostrowcu nie stawia kontenerów na odzież na osiedlach. Przecież to proste, z tego są pieniądze. Czy jest jakiś niepisany układ z branżą szmaciarską?
My nie postawimy kontenerów swoich dla wygody, a wy będziecie musieli wrzucić do tych, ktore wydają się wam, że są dla biednych, a nie są, albo jechać aż pod Celse na PSZOK.
Prawda.Zarobek naszym kosztem .Niech sobie zabierają sami jak śmieci wywożą.
InPost odbiera za darmo.