Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Gimnazjum nr 1 - Ostrowiec

Ilość postów: 120 | Odsłon: 32890 | Najnowszy post | Post rozpoczynający
Aktualny widok mógłby udostępnić posty, które oczekują na weryfikację (m.in. sprawdzenie, czy są zgodne z Zasadami Forum). Jednak w tym wątku brak jest takich postów. Przywróć zwykły widok wątku „Gimnazjum nr 1 - Ostrowiec”.
                        • Odp.: Gimnazjum nr 1 - Ostrowiec

Śmiać mi się chcę jak czytam te wasze wypowiedzi. Owszem, niektórzy ludzie jak to w gimnazjum tracą głowę i wkręcają się w złe towarzystwo, piją, palą itp. ale w PG 1 takie coś jest zabronione, nauczyciele od razu biorą takiego ucznia do dyrektorki i ten jest ukarany, ale przecież nie zawsze mogą to dostrzec. Dwóch nauczycieli na jednym korytarzu ma dyżur, sprawdzają łazienki czy tam ktoś przypadkiem nie pali, mają również dyżury w szatni. (zwróćmy uwagę na to, że uczniowie też mają swoje sposoby na to aby sobie podpalić jak akurat nauczyciel zawraca czy coś). Co do tej waszej tzw. ''elity'' to bzdura! Nie ma czegoś takiego. Wiadomo jak ktoś się lepiej uczy bo ma wykształconych rodziców to ma lepsze wyniki w nauce, ale nie ma czegoś takiego jak faworyzacja jakiegoś ucznia. Ja wyszłam z podstawówki z zerem. Przyszłam do PG1 i nic nie umiałam, lecz przez te trzy lata nauki nauczyłam się wszystkiego czego mi będzie w życiu potrzebne. Nauczyciele są wymagający ale umieją nauczyć, można z nimi porozmawiać i dla każdego są mili. Są dodatkowe koła zainteresowań no i wyrównawcze oczywiście. Mimo tego, że sala gimnastyczna nie jest za duża, to dzieją się tam wspaniałe rzeczy: zabawne przedstawienia, apele, no i zajęcia z wychowania fizycznego. Jak jest cieplej wychodzimy na bieżnie, którą udostępnia nam Broniewski. Jest bardzo dużo wycieczek. Akurat z moją klasą wyjechaliśmy do Lwowa, w którym mogli się wykazać uczniowie uczący się rosyjskiego. Nie okłamuje was, po co by mi to było? Po prostu nie mogłam wytrzymać, że ludzie mówią o tej szkole tak ogólnikowo i dajecie się w to wkręcić. Ja mam przed sobą trudny wybór- jestem w trzeciej klasie gimnazjum, muszę wybrać dla siebie liceum i dobrze, że nie czytam takich głupot w internecie bo bym się załamała :) Pozdrawiam i mam nadzieję, że chociaż troszkę pomogłam.

Gość_Paulina
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Nie wiem, o co ci chodzi dziewczyno???

W końcu dobre, czy złe to gimnazjum nr 1???

Nic nie pomogłaś, jak nie wiedziałem, tak nadal nie wiem!

Gość_Mrówa
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

tia, te dyzury sumiennie pełnione, gdy n-lka nawet nie zajrzy do lazienki..nieużywany sprzet elektron w klasach..dziwne zwyczaje szatniowych uczniów,..ogromna hala gimnastyczna...

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 52

Odp.: Gimnazjum nr 1 - Ostrowiec

Każda szkoła ma swój własny klimat, na który składa się wiele czynników. Jeśli chcesz wiedzieć, jak jest w PG1, zapisz tam dziecko. Dwoje moich dzieci tam chodziło i złego słowa powiedzieć nie mogę o tej szkole.Dzieci zostały bardzo dobrze przygotowane do szkoły średniej( jedno już kończy studia, drugie jest w szkole średniej i osiąga bardzo dobre wyniki). Gimnazjum jest bardzo dobre, najlepsze w Ostrowcu- co roku są najwyższe wyniki z egzaminów, to chyba o czymś świadczy.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 53

Chyba nie ma dobrego gimnazjum, w każdym jest patologia.

NumLock
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 54

Wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma:)

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

chwalą się, że najlepszy sprzęt a od trzech lat tablice multimedialne nie są podłączone ;) palenie na przerwach, nauczyciele nic na to nie mówią :) kradną pieniądze w szatniach więc nie radze zostawiać nic w kurtkach. Nie jest źle, niektórym nauczycielom tylko w głowach się poprzewracało myślą, że są nie wiadomo kim. Uczeń PG1

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

no jak chce Pani wyslac do szkoly swojego syna ktory nie bedzie mogl korzystac z toalety ktora nie ma kranow ciagle zastraszanie przez mlodziez uczniow i bujki na bronku tzw. Nauczycielki odstrojnone do szkoly chodza wielkie gwiazdy nic z tym nie robia, dra sie na uczniow o nagganny ubior a same chodza z glymi tylkami, mam na mysli jedna nauczycielke ktora przez takie wybryki byla zawieszona w swoim zawodzie. Uczen PG1

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Nie wytrzymałam i postanowilam się wypowiedzieć. Mam dwoje dzieci: jedno w Broniewskim, drugie w drugiej klasie gimnazjum. Starsze bez problemu dostało się do szkoły średniej i świetnie sobie w niej radzi(z niektórych przedmiotów jest tak przygotowane, ze nadal korzysta z wiedzy, którą sobie przyswoiło podczas nauki w gimnazjum), drugie natomiast juz ma osiągnięcia w różnych konkursach, mimo ze po szkole podstawowej poziom jego wiedzy był raczej przeciętny...I córka, i syn nigdy nie skarżyli się na tzw."kocenie"(prześladowanie ze strony uczniów klas starszych). Sama, niejednokrotnie odwiedzając tę szkołę, widziałam dyżurujących nauczycieli na korytarzach i wyganiajacych uczniów z łazienek. Myślę, ze komuś bardzo nie na rękę dobra opinia tej szkoły i robi wszystko, zeby ją zniszczyć. Problemy są w kazdym gimnazjum,a le w PG1 dyrekcja i nauczyciele naprawdę wykonują kawał dobrej roboty. Jestescie niesprawiedliwi, kiedy twierdzicie, ze tam się preferuje dzieci nauczycieli i prominentów ostrowieckich. Ja jestem zwykłą sprzedawczynią, a moje dzieci naprawdę były dobrze traktowane przez wszystkich. Krytykujecie straz miejską??? Chyba juz jej nie ma w tej szkole, ale wiem, ze jest w wielu szkołach podstawowych. Przeciez jej obecność świadczy o dbaniu dyrekcji o porządek i bezpieczeństwo! Kolejny zarzut to mała sala gimnastyczna- a wiecie, jakie ogromne mają osiągnięcia mimo tej malej sali??? I o czym to świadczy? No bo chyba oczywistym jest, ze o zaangażowaniu i umiejetnościach uczenia i trenowania mlodzieży w poszczególnych dyscyplinach sportowych. Poziom nauczania jest dla was nieodpowiedni? A które z gimnazjów ma lepsze wyniki z egzaminów gimnazjalnych? Które ma więcej laureatów i finalistów konkursów przedmiotowych????? Wasze wypowiedzi są dla mnie jednoznaczne...Pozdrawiam i radze się zastanawiac nad słowami.

Gość_matka
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 58

Popieram i podbijam!

Gość_dzióbeczek
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 59

Nie zła reklama

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Pozwólcie, że wypowiem się na temat tego gimnazjum.

Ogólnie jest nieźle, chociaż mam kilka wątpliwości.

Na niektórych lekcjach - nie będę przytaczała na których - dzieci przerabiają tematy jeszcze z poprzedniego roku szkolnego. Niedługo półrocze (bo w tym roku ferie mamy bardzo wcześnie) a nauczycielka nawet nie zaczęła książki z tego roku.

Z chemii czy matematyki sypią się jedynki i dwójki, a przecież nie każdy musi być chemikiem lub matematykiem. Tym słabszym uczniom też trzeba dać szansę, a nie dobijać ich kolejnymi "pałami".

Rodziców nie zawsze stać na korki z kilku przedmiotów.

A z tego co wiem, w klasie mojego dziecka połowa uczniów chodzi na korki.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

To przenieś swoje dziecko do szkoły specjalnej.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

ALBO DO GIMNAZJUM O NIŻSZYM POZIOMIE A JAK NIE TO NIECH SIĘ WEZMIE ZA NAUKĘ BO W PODSTAWÓWCE CHYBA NIE BYŁ ORŁEM

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

W każdej szkole trzena się uczyć. Nigdzie za darmo 5 i 6 nie stawiają. Dzieci poprostu nie uczą się.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Dlaczego tak naskoczyliscie na tę osobę parę postów wyżej? A nie razi was to co napisała o materiale, który dopiero robią na lekcjach te "dzieci"?

Dla mnie to jest nie do przyjęcia jeżeli tak jest.

A co do jedynek i nauki, to połowa uczniów z klasy ma sie przenieść do szkoły specjalnej? No litości...

To fakt że masa uczniów tej szkoły chodzi na dodatkowe lekcje. Też mam tam córkę i wiem co piszę.

Gość_Karol
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Uczniowie na korki chodzili zawsze i chodzić będą. To przecież zależy od rodziców - hipokrytów, którzy pchają dzieci na dodatkowe lekcje, nie wymagają od dzieci odpowiedzialności za wyniki w nauce, a spychają ją odpowiedzialność na korepetytorów i jednocześnie mają pretensje do n-li, , że ich dzieci chodzą na korki. Jakby nauczycieli coś to obchodziło.

Moje dziecko skończyło pg1, liceum i dwa kierunki studiów. I zajmuje się pracą naukową nadal. Na każdym etapie kształcenia chodziło na korki - i w gimnazjum, i w liceum i także w czasie studiów, jak była potrzeba. Także teraz, chociaż naukowcy są samodzielni, kiedy z czymś nie daje rady prosi o pomoc bardziej doświadczonych. Na tym etapie wiadomo, że się nie płaci :), ale to jest to samo, zwyczajne korki. Ale nikt nie będzie darmo dodatkowo wyuczał gimnazjalisty :) Uczymy się całe życie, a jak, z kim, po co i za ile - to już indywidualna sprawa. Nie żałuję nigdy wydanych pieniędzy na naukę mojego dziecka, nigdy. A komu szkoda - niech nie daje, nie wszyscy muszą być wykształceni na wysokim poziomie, szkoła gwarantuje podstawy. I trzeba pamiętać - nie ma nic za darmo w życiu, nic - bez ogromnej pracy własnej, nie przesadzam - ogromnej -, bez nakładów finansowych - niczego się nie osiągnie. Można wykluczyć nakłady finansowe, jeśli ma się jeszcze nieprzeciętny intelekt , ale ogromna praca - to podstawa.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

He he, ale napisałaś: rodziców hipokrytów, którzy pchają na dodatkowe lekcje...

Wystawiłaś sobie laurkę: tez jestes hipokrytką, bo pchałaś na dodatkowe lekcje i to na każdym etapie kształcenia. Dobre!!!

Brawo!

Gość_Karol
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
9 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:Dodaj firmę