Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy uważasz, że dobrze zagłosowałeś w kwietniu wybiarając obecnie rządzących?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Gładzie

Ilość postów: 10 | Odsłon: 442 | Najnowszy post
  • Gładzie

Mam bardzo dobrze zrobione tynki gipsowe.

Gładzie (wbrew temu co mówią internety) będziemy robić praktycznie wszędzie oprócz spiżarni i garderoby. No i pod płytki w łazience też nie będzie.

Ale pytanie do was czy robiliście gładzie na ścianach gdzie docelowo będą tapety?

Gość_romina
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Gładzie

Pozalepiac dziurki Jeśli są dobrze zrobione tynki to nie ma potrzeby szpachlowac

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

Ej fachowcu ,fachowcu.Pod tapetę musi być podłoże idealnie gładkie.Tapeta nie wyrówna ściany i każda niedoskonałośc będzie bardziej widoczna niż na pomalowanej powierzchni.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Wszystko zależy czy gładkie tapety są Ludzie często nie robią gładzi jak są dobrze zawarte

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

My robimy tynki dobrze Niektórzy ludzie nawet nie szpachluja Gościu nie mądrzyć się jak nie wiesz co do czego

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 5

Odp.: Gładzie

Piszesz romina,że masz bardzo dobrze zrobione tynki.Na jakiej podstawie tak twierdzisz?Czy tynkarze stosowali listwy wyrównujące na ściany?Czy podświetlałaś halogenem ewentualnie mocną żarówką ściany od dołu?Czy na ścianach będzie oświetlenie czy tylko na suficie?Dopytuję,bo miałem podobni z tynkami,które na pierwszy rzut oka były idealne.Okazało sie jednak,że to tylko złudzenie.Po przyłożeniu łaty do ściany,w niektórych miejscach szczeliny ponad 1 cm,zamontowany kinkiet oświetlił górki,dziurki i rysy na ścianie,brak pionu oostatecznie przekreślił fachowośc wykonania.Niestety,sytuacja na rynku pracy jest w tej chwili taka,że fachowcy jeden przed drugim obniżają ceny i rekompensują sobie to szybkością wykonania usługi,żeby ''jakoś wyjść'' na swoje.Ja zapłaciłem za tynkowanie łącznie z równaniem ścian ale panowie nie raczyli zastosować nawet listew podtynkowych.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

8:43,ty robiłes tynki na nowym osiedlu przy Bałtowskiej?Pomijam nazwę uliczki ,bo mam litosc nad tobą i twoją ekipą.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 8

Odp.: Gładzie

Nie ma przeciwskazań do tego by położyć gładź pod późniejszego tapetowania. Na pewno będzie się lepiej tapetować tylko dobrze zagruntować. Ogólnie jak położysz gładź będzie idealnie gładko i wtedy jak będzie cienka Tapeta lub foto Tapeta będzie pięknie... Bez gładzi ryzykujesz niespodzianki że coś wyjdzie a to jakieś górki chropowatość itp

Oczywiście polecam gładzie za pomocą agregatu: http://expert-budowlany.pl/index.php/budowa-i-remont/150-gladzie-jeszcze-latwiej-agregaty-tynkarskie-do-gladzi Bedą ładnie gładkie i efekt będzie Ci odpowiadał.

Gość_akt
      Zgłoś
      Odpowiedz

Akt co kolejnego polecisz?Do tej pory poleciłeś:

1.Baterie podtynkową

2.Drzwi przeciwpożarowe

3.Elektrycznego pastucha

4.Gładzie

Ja potrzebuje zacerować skarpety.Co poradzisz?

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Fachuro z 8:48 jesteś tu czy zatkało pytanie?

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -