Piotr i bardzo mądrze... Do tego można brać 500+ na dzieci, bo sięnależy jak dochodu nie wykazujesz, jakieś zasiłki rodzinne, mieszkaniowe i odkładać. Naprawdę gratuluję intelektu. Niestety większość ludzi to niewolnicy systemu.
Emeryci plączą o emerytury a o mundurowym podwyżki szykują i jeszcze 100% chorobowe do 30dni.Wiec jednak pieniążki sa.Wiec emerytury tez będą.
Zatem starzy wokół mnie - rodzice, teściowa, sąsiedzi - mają 80 -95 lat. Odeszło na emerytury w wieku 52, 55, 58 lat. Zatem od ilu lat pobierają świadczenie?
Ja tam wolę pracować dłużej i nie głodować. Po co mam odejść na emeryturę 1000 zł i męczyć się latami? Zaraz przecież się na tym dziadzie umrze z niedostatku. Niech sobie szydło z prezesem wezmą po tysiąc.
7:02 a peło dawało... oj, tak się zawzieliście na ten pis, a przecież nie jest gorzej niż było. Jakim prawem kiedyś na emeryturę odchodzili 50latkowie, to młodzi ludzie i dać im po 300zł. Ja mam 46 i nie czuję się jak emerytka, a i 20lat pracy przede mną.
Po 35 latach przysłali mi prognozę emerytury-niecałe 1200 zł. brutto.Najniższa prawie 900.Jakaż to różnica i po co harować.
Za 1 rok pracy twoja emerytura wzrosnie o 20 zl polskich a gdy skonczysz 60 lat zobaczysz sama myslec inaczej i co ci Polskie panstwo zaoferuje jak zaczniesz chorowac zycze powodzenia na głodowej emeryturze albo rzad skonsumuje twoje odkładane pieniadze w takim toku myslemia i jeszcze bardziej głodowej emerytury napewno bedzie ci dobrze powodzenia.
Nie niewolnicy systemu...jak się ma z czego odłożyć to i sie odklada a jak brakuje z miesiąca na miesiąc to i idlozyc żal bo zawsze na cos brakuje.Musisz teraz pilnować konta żeby Ci kasy nie zamrozili.Takie czasy ze strach sie bać i jakby nie patrzeć.
Im dłużej pracujesz, tym szybciej umrzesz. Przeciętny 65-letni świeżo upieczony emeryt nie dożyje siedemdziesiątki.
Osoby, które na emerytury przeszły wcześniej, cieszyły się znacznie dłuższym życiem. Warto jednak wspomnieć, że w USA, średni wiek przejścia na emeryturę w większości dużych korporacji to 57 lat. Osoby, które wówczas przeszły na emeryturę, nierzadko dożywały osiemdziesiątki.
5G jest po to przez rząd pis przepchnięte na szybko, na kolanie i nielegalnie żeby zabić rakiem jak najwięcej ludzi i nie płacić emerytur, że o chemtrails i celowo źle dobranym chemicznym zamiast naturalnym-alternatywnym leczeniu nie wspomne. Zablokowali sklep Zięby, teraz pomału blokują WSZYSTKIE sklepy z olejkiem CBD gdzie często tylko on dzieciom pomaga na padaczke poszczepienną a nie żadna chemia w tabletkach. Oto prawdziwa twarz pis.
Dobra metoda:
jak gość okradnie sklep to trzeba napisać, że UFO wylądowało w sklepie i kosmici badali produkty.
Nikt wtedy nie zainteresuje się złodziejem.
Nie udało się zrobić drugiej Japonii to może drugą Amerykę zrobić.
Która partia obniży wiek emerytalny do 58lat?
Za równowartość polskiej składki ZUS, w Hiszpanii i Anglii otrzymasz 4 razy wyższą emeryturę
Tymczasem w Wielkiej Brytanii, za niższe składki lub te same otrzymasz 4 razy wyższą emeryturę, w Hiszpanii za niższe składki możesz otrzymać 3 razy wyższą emeryturę a za podobnej wysokości składki nawet 4 razy wyższą emeryturę niż w Polsce.
Za 5 miesięcy ZUS dla samozatrudnionych ma wynieść 1 450 zł — kto to wytrzyma, przecież to 350 EURO na osobę, kto to wytrzyma w kraju, w którym zarabia się 3.5 raza mniej niż w Niemczech. To tak jak Niemcowi nakazać, płacić 1 050 EURO co miesiąc samego ZUS — przecież to niemożliwe.
Dlaczego w Polsce tak mało się o tym mówi? Ano dlatego, że elity rządzące nie chcą bogactwa Polaków. Niestety realia w Polsce są, jakie są i pod tym kontem, będzie jeszcze gorzej.
https://dobryruch.co.uk/za-rownowartosc-polskiej-skladki-zus-w-hiszpanii-i-anglii-otrzymasz-4-razy-wyzsza-emerytury/