Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy uważasz, że dobrze zagłosowałeś w kwietniu wybiarając obecnie rządzących?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
              • Odp.: Gmina Kunów - jak oceniacie pracę P. Burmistrz?

Ładnie się opaliła na ostatnich wczasach,aż gazety o tym piszą.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

Pani Burmistrz potrafi tylko dużo gadać nic wiecej i składać obietnice bez pokrycia na stronie gminy kunów.

Gość_kunowianin
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
                • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 2101

Odp.: Gmina Kunów - jak oceniacie pracę P. Burmistrz?

Dajcie już jej spokój, leżącego się nie kopie.

Gość_Kunowianka 123
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

N[e umiemy docenić co mamy bo może być gorzej.Trochę szacunku.

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

Czego to za pozwoleniem nie potrafimy docenić?

Czy tego,że nadal nie ma zmian planu zagospodarowania przestrzennego,

czy też tego,że funkcjonuje nieprzyjazny urząd i wielu niekompetentnych urzędników

,czy tego,że niektórzy urzędnicy odwalają prywatne fuchy w godzinach pracy w sposób coraz bardziej bezczelny

,czy fatalnej sytuacji w oświacie?

Wiele innych pytań można postawić .

Komu i za co ten szacunek się należy?

Gość_Realista
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

No też się nad tym nie zastanawiałem...że może być gorzej?ale czy gorzej zawsze musi oznaczać źle?..Nie koniecznie...zmiany muszą być,bo tkwiąc w jednym i przy jednym,to już nuda.I zawsze musimy mieć nadzieję na lepsze jutro...Też bym chciał by Kunów kwitł,nie w obrośnięte krzaki itp.ale w przemysł,by dzieci w wakacje na które ich nie stać,nie stwierdzały faktu,że w Kunowie,rodzinnym mieście nie ma co robić?Rekreacji dla nich zero,nie mówiąc o młodzieży której jedyną rozrywką jest siedzenie wieczorami na ławkach.Wieje nudą że hej...A w Gminie? też się tam chodzić nie chce,co byś nie chciał zrobić,zapytać,to patrzą na Ciebie z "byka"Najlepiej to nie nachodzić,nie pytać,nie prosić,nie składać podań,"święte krowy"też potrzebują spokoju...ach ten Kunów.

Gość_wiochmen
                        Zgłoś
                        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 2106

jest niekompetentna i arogancka zapomniała z kont pochodzi jaką biedę w domu miała i gdzie mieszkała.teraz to wielka pani i nie widzi ludzkiej biedy,na nic nie ma pieniędzy,nie buduje lecz niszczy to co było,rynek tego miasta zamieniła w betonową pustynię wszędzie sadzi się drzewa a tu odwrotnie,tu się je wycina,miasto tonie w śmieciach a szczególnie boczne ulice gdzie śmieci tygodniami są nie zabierane i śmierdzi tak że nie można oddychać jak zadzwoniłam z pytaniem kiedy to wywiozą,to w odpowiedzi usłyszałam "jak pani śmierdzi to niech pani sobie wywiezie a jak pani uważa że jest brudno to mogę posprzątać bo ona nie ma pieniędzy na ten cel"aby uzyskać dokument z USC trzeba przyjść na drugi dzień bo pani teraz nie ma czasu bo właśnie wychodzi,a gdzie na ploteczki do sąsiedniego pokoju lub po zakupy.tak że kochani to co się tam dzieje to zakrawa na kpinę i brak szacunku dla ludzi,pora to wreszcie zmienić i strącić tą damę z tego stołka i wręczyć jej miotłę by nabrała szacunku do ludzi i posmakowała takiego życia

Gość_gość_kaj
        Zgłoś
        Odpowiedz

Według mnie jest super. Miła, rzeczowa i kulturalna.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

kazdy tylko krytykuje a przecież może zostać super burmistrzem i zrealizować swe super pomysły!

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Super burmistrz dlaczego nie. Więc typujmy kto nim zostanie... ha ha

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 2109

Trzeba było dodać, napisała koleżanka z pokoju 21:41.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Masz rację pisze dla samego pisania .Co mnie boli brak incjatyw społecznych w temacie budownictwa społecznego,zlikwidowana szkoła(sentyment),Mam tam rodzine np w Nietulisku ,widzę na własne oczy jak małe społeczności giną:zostaje gorzała,zawiść.Bratanica moja bez mieszkania(mieszka w dwóch klitkach 12osób-to nieludzkie tak mieszkać.Gdy słysze jak inne gminy,miasta prowadzą budownictwo socjalne.Szlag mnie trafia,że u nas nic się nie robi w temacie pomocy młodym ludziom.Nie wiem jaki na to jest sposób ,czy sa pieniadze z funduszy europejskich na taka incjatywe.Dominacja Bałtowa korzystania z pieniędzy europejskich,Starostwa daje małe szansę dostania się do tych funduszy(wszystko na Bałtów) Jeśli te pytania zadał ktoś,kompetentny z władz gminy to ja Wykluczony z miłą chęcią się pisze do tworzenia incjatyw społecznych w tym temacie.

Wykluczony
              Zgłoś
              Odpowiedz

A co ma gmina Bałtów do "Imperium" panów LICHOTÓW.

Zazdrościsz? Zrób to samo co Oni. Im darmo nikt nie dał. Jeszcze gmina na tym korzysta.

- Podaj nazwę tej gminy , w której budują te mieszkania socjalne.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 2112

Na pewno,pani Burmistrz nie jest "Super".Przez zaniechanie doprowadziła do upadku szkoły średniej w Kunowie.Nie ma żadnego budownictwo społecznego,socjalnego,wystarczy tylko zorganizować chętnych mieszkańców do zorganizowania Stowarzyszenia wychodzenia z bezdomności,budowy budynków komunalnych.Brak "jaj" w temacie połączenia trzech gmin nad zaporą Wióry i stworzenia lobby promujące ten teren. Mało wykorzystywuje historię naszego regionu.Jaki problem odrestaurować Walcownię w Nietulisku ,Stworzyc punkty widokowe na nasz piękny rejon(w przyszłosci byc może kolejka linowa Nietulisko-Kałków) jakie widoki.Tylko chęci ,pani Burmistrz,pieniądze są.Wpierw tanim kosztem ,można by odrestaurowć miejsca dostarczające wode do Walcowni w Nietulisko, a przy nim kempingi turystyczne spragnionych wypoczynku nad wodą.Zapewniam ,że chętnych nie zabraknie do przyjazdu w nasze strony.Do dziś ,pani Burmistrz nie wykorzystuje infastruktury ,po byłej fabryce Agromet,dużej bocznicy kolejowej ,dogadać się z PKP.Zrobic z węzla Kunów ,port przeładunkowy towarów na nasz rejon, wzgłednie wysyłki. Bezrobocie zmaleje,tylko chęci ,pani Burmistrz.Proszę ,panią Burmistrz o działanie,bo zaniechanie działan doprowadzi do upadku naszego miasta.

Gość_Wykluczony
        Zgłoś
        Odpowiedz

ech

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 2117

Ona i tak nic nie zrobi-ani teraz ani za rok.Szkoda nerwów.

Gość_kunowianka
          Zgłoś
          Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 2113

Co mnie łączy z Kunowem.Trzy lata chodziłem tam do Technikum wieczorowego-tam pisałem maturę.Mało tego,mój syn nauczyciel mieszka w gminie Kunów rodzinnych wielo- pokoleniowych włościach.Tam jest rodzina od strony mojej mamy,dlatego proszę o staranie zatrzymania regresu miasta i gminy Kunów -to pani Burmistrz tu rządzi i odpowiada za miasto i gminę.

Wykluczony
        Zgłoś
        Odpowiedz

"W naszej gminie jako w jedynej z terenu powiatu ostrowieckiego wydzielono środki na realizację tzw. "funduszu sołeckiego". Obecnie wszystkie zadania zostały już uruchomione, niektóre z nich zakończone, tak jak chociażby utwardzenie dróg w..." to cytat z oficjalnej strony, można pęc ze śmiechu, teraz są dumni urzędnicy z Panią burmistrz na czele, że fundusz wyodrębniono. Szkoda, że nie dodała Pani burmistrz, iż mieszkańcy wymusili na niej i RADZIE wyodrębnienie tego funduszu, którego na 2014 r. już nie będzie!!!Szczyt hipokryzji!!! Rozumiem, że na najbliższej sesji będą podziękowania za to dla mieszkańców, przede wszystkim sołtysów.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
    1234 ... 99100102104105 ... 138139140141
    Przejdź do strony nr
    223 posty w tym wątku zostały wyłączone z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
    - Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
    - Reklama -
    - Reklama -