czyli co ?
mogę się zwolnić z roboty i zapisać na mieszkanie socjalne ?
bo po co chodzić do roboty ?
po to tylko, żeby spłacać kredyt za mieszkanie ?
przecież gmina może dać socjalne.
wszyscy zapiszmy się na mieszkania socjalne.
a co ... inne żołądki mamy ?
Bratanica Wykluczonego razem z mężem pracuje w Holandi,dają sobie radę.Problem jest w apatii tych ludzi z Nietuliska jakie widoki przy trasie Warszawa-Ostrowiec(śpiący z poduszkami pod głowami przy ulicy zalani mieszkańcy wioski,kłótnie wewnątrz wioski)oto życie w gminie.Ja chcę zmian na lepsze zadeklerowałem pomoc swojej osoby.Tak zzdroszczę ,że nie ma pieniedzy na zalew w Wiórach,braku pieniedzy na rewalizacje terenu wookół Walcowi w Nietulisku.Terenu jest poddostatkim zurbanizowanego .Tylko chęci na stworzenie pola namiotowego,miejsc wypoczynkowych nad kanałami dostarczającymi kiedyś wodę do Walcowni(tylko poprawic i napełnić wodą)Pieniedzy nie ma na takie cele ,bo wszystko zabiera Bałtów ostatnio nawet z dróg powiatowych.Super organizacja tu nie pomoże,gdy się ma przeciw wladze powiatowe i gminne.
Przepraszam Ostrowiec też podobno buduje komunalne i socjalne,a przy najmniej coś w zasobach dla pilnych mają.No ale Kunów to przecież NIE miasto...a z drugiej strony nawet jak nasza Gmina coś komuś zaproponuje to i tak jaśnie państwu się nie podoba...to o czym tu mowa...W Bukowiu chata już wolna w Domu nauczyciela też...
http://www.gp24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20130409/SLUPSK/130409600
http://slupsk.naszemiasto.pl/tag/mieszkania-socjalne-slupsk.html
http://www.stat.gov.pl/cps/rde/xbcr/kielce/ASSETS_Budownictwo_sygn_2013.pdf
http://www.pinczow-tv.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=208:pomoc-socjalna-w-piczowie-&catid=37:koment
Wykluczony - na Brodach jest tyle miejsca pod namioty i jakoś nikogo tam nie widać. Na Wiórach byłoby to samo.
Powinieneś bardziej realnie na wszystko popatrzeć. Ile Ty masz lat?
Bo rozumkiem to raczej małolat. Powodzenie na wpisach. Zastąpiłeś nam pana Lecha.
Zobacz ,gdzie Ty masz pole namiotowe w Brodach.Na oczku wzdłuż torów nie znajdziesz miejsca na pole namiotowe a w miejsach wzdłuż drogi nie znajdzież miejsca do parkowania a w miejscu gdzie możesz parkować znajdz na tygodniu wolne miejsce do rozbicia namiotu.Brody nie posiadają pola namiotowegoTj miejsca zurbanizowanego z prądem ,woda bieżącą,parkingiem.Takie sa pola namiotowe.A lat mam 60.Nie wiem kim jest pan Lech ale co do Nietuliska i zagospodarowanie miejsc przy byłej Walcowni,to ja mam rację.Teraz załatw twardogłowych w powiecie i gminie żeby otworzyły się na społeczenstwo.
bogus ze stali kunow na premiera kunowa i każdy będzie syty, i stal kunow cala
Ludzie, proszę Was, sprzeczajcie się kulturalnie i na argumenty, nie zaśmiecajcie tego wątku. Rzeczowa polemika na pewno wniesie coś dobrego i ciekawego.
Kilka lat temu w Nietulisku zbudowano kort tenisowy, pogłębiony został kanał.
Taki miał być ruch...
W jakiejś gazecie były zdjęcia przystani kajakowej na tym kanale.
I co - nie funkcjonuje to? Nikt nie przyjeżdża? A kasa na to dość spora poszła.
Nawet placu zabaw na wprost remizy OSP nie potrafiliście dopilnować!!!
Dobrze zrobił pan Szczałuba, że dał nogę od Was....
Właśnie , że nie dobrze - powinien zostać i zmieniać tragiczną rzeczywistość w Kunowie. Im o to chodzi aby zmęczyć "materiał" i robić swoje, żeby im na łapki nikt nie patrzył. Ta klika musi być rozśrodkowana i ktoś to powinien wreszcie zrobić!
Przecież był Przewodniczącym Rady i V-ce Burmistrzem czymś się wykazał? Zmienił w istotny sposób rzeczywistość? Teraz "stawia na nogi" Krzemionki z jakim efektem?
Nic Ci nie pasuje, może sam wystartuj pokaż na co Cię stać. Konkrety mnie ineresują za lub przeciw.
Znów afera w oświacie w Kunowie, dajcie spokój, jakaś MASAKRA!!!
Wie ktoś jak i czy zakończyły się sprawy w sądzie z dyrektorkami i pracownikami przekształconych szkół?
a co się stało?
Pan szczałba nie iał nic do gadania , wybraliście kunowiaka na burmistrza to macie. Dba tylko o swoje . Dopuście do koryta kogoś z poza Kunowa to moze i wam jesc pasze pozwoli.
Jaka znów afera w oświacie kunowskiej? Proszę o konkrety gościu z 12:56.
Masz to post wyżej, napisałam to w ten sposób , bo dziś się dowiedziałam o procesach sądowych przeciwko Pani burmistrz w związku z fatalnie przeprowadzoną reorganizacją szkół.