Do ADMIN / wczoraj, 11:32
Hipokryzja to jest w wydaniu niektórych sołectw.
Realizowane były zakupy sprzętu lub wyposażenia lokali - i okazuje się że dana wieś ma to w czterech literach. Nie było nikogo z lokalnej ludności , aby rozładować samochód.
Kierowcy,którzy przywieźli sprzęt komentowali to jednoznacznie. NIGDZIE Z TAKĄ OBOJĘTNOŚCIĄ SIĘ NIE SPOTKALI. Trzeba zapoznać się z regulaminem realizowania tego funduszu, a później bazgrać "bzdety".
Podobno "być albo nie być"funduszu na 2014 uzgadniany był z sołtysami. Więc o co te żale?
Pozdrowienia dla przyszłego burmistrza-Pana L.Ł
'Nowy' jeszcze nie zaczął urzędować,a już ma ukryte inicjały przed społeczeństwem.Strach pomyśleć co dalej ?
A dalej...to może być tylko lepiej....zrozumiesz po pewnym czasie.
Gratuluje odwagi urzędniku, szczerze. Nie macie podejścia do ludzi, to jest wasza wina, że poziom obywatelskości jest właśnie taki! Dajecie "dobry" przykład. Wystraszony człowiek na sesji trzęsący się jak osika, mało mu kartka z rąk nie wypadła czytał swoje żale i co? a no to, że "ja Pana pierwszy raz na sesji widzę"! Myślałem ,że chłopina zawału dostanie. Na szczęście nie wszyscy się Was boją, czyli co wpis i podziękowania na stronie gminy to nieprawda? komu dziękowaliście na stronie i za co w takim razie?
http://www.kunow.pl/index.php?id=1&n_id=1195
Samym sobie dziękujecie za zaangażowanie?
ale jaja sobie robią przeciesz szkoła się sypie w mopie przyznają grosze ludzią potrzebującym po za tym brakuje podstawowych rzeczy pracy dla ludzi wiele osób pytało p. burmistrz o zakup lodówek na żywnośc którą i tak rzadko przywożą bo kierowniczka ma w d.... ludzi niższej sfery a tu proszę nowe auto parodia a po zatym szkole podstawowej w kunowie sal do nauki dzieciom brakuje co oni wyczyniają
Tak bardzo pragnęliście zmian, poprzednia rada była ble no to widzicie efekty działania obecnych władz. Będzie jeszcze ciekawiej , gdyż w oświacie braknie grosza na pensje w grudniu a być może już w listopadzie. Będzie to skutek podejmowania błędnych decyzji co do stopnia organizacyjnego małych szkół, utworzenia trzech zamiast dwóch klas pierwszych w gimnazjum, oraz przerostu zatrudnienia w PSP Kunów . Popadająca w ruinę szkoła w Kunowie z warunkowo dopuszczoną do użytku salą gimnastyczną to wizerunek nieudolnych działań. Co z termomodernizacją ? Zabrakło skutecznych działań by złożone wnioski oświatowe uzyskały wsparcie.Obecnie zadowolono się wymianą kilku okien pozostawiając jak na ironię 3 na parterze.O MOPS-ie powiem tylko tyle zaczyna brakować biur dla biurokracji.
Pozdrawiam realistę i dziękuję Ci za wyjątkowo trafny wpis, nie tak dawno pisałem właśnie o obawach dotyczących, że zabraknie pieniędzy dla nauczycieli. Buta i pewność siebie gubi Panią burmistrz, nagminnie przegrywa procesy w WSA i NSA, nie warto walczyć z obywatelami Pani burmistrz! Kilka spraw jest w toku, kłamstwo i pycha prawdopodobnie zostanie ukarana, prawda jest jak przysłowiowa oliwa. Myślę ,że samopoczucie komisji przetargowej na chwilę obecną jest mocno zachwiane, jak również jednego z Panów przewodniczących komisji, który butnie odtrąbił kłamliwe sprawozdanie na sesji w styczniu. Powtarzam raz jeszcze, prawda i racja wcześniej czy później wychodzi na wierzch. Gratuluję REALISTO i jeszcze raz Cię pozdrawiam.
A Ja to już mam dość afer! Obecna władza jest całkowicie do kitu i do wymiany,ani Burmistrz ani Radni obecni nie zrobili nic by nam się lepiej żyło!A jeśli co nie którym udało się polepszyć swój status,to tylko dzięki swojej dyskryminacji,upartości,cierpliwości i znaniu się na przepisach i prawie.I nie mam zamiaru siedzieć cicho w obawie że ktoś napisze donos,poda mnie do sądu za wpisy jak na Leszka. Burmistrz powinna była liczyć się z naszym zdaniem,słuchać! radni winni być w stałym kontakcie z wyborcami! A oni byli! przed...a po...wypychają za drzwi,nie mając czasu i argumentów do odmawiania pomocy i czegokolwiek.Gmina zakwitła po 3 latach rządów obecnej burmistrz...tak w chaszcze.Ja tej Pani już dziękuję i nie obawiam się powiedzieć-napisać.TAK będę głosował na Leszka!!!To moje zdanie i proszę o szacun...Typujcie...
Przecież w Mopsie uważaja nas za hieny!tyle razy było pisane tutaj i na str Gminy,pijakom dawac talony,ale nie,bo wrzucili nas do jednego wora!I taki bez rodziny dostanie 300 na picie a ty z dziećmi na utrzymaniu płacąc za wszystko 100zł na żywność,to kpina ten samochód,furmankę było im dać i to za dużo.Popieram i mój wybór to Lech Łodej,śmieszek do dzieła
www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20131003/POWIAT0107/131009707
sorry determinacji
łał nareszcie ktoś napisał konkrety Łodej jesteśmy z Tobą zakończmy w końcu cisze zle rządzącej władzy !!!!!!!!!!!!!!
Ciekawe na czym polega przyjaźń Pani burmistrz z Niewidomymi, czy przekazano tym osobom jakieś środki, pieniądze lub inną pomoc? Czy chodziło tylko o kolejną fotografię?Jakie rozwiązania systemowe wprowadziły władze w związku z tym? Z tego co wiem, to zabrakło właśnie dla tych osób dopłat do biletów, to są te rozwiązania systemowe?
Nie powinni kupować żadnego samochodu dla MOPS-u.
Jest w gminie u rolników jeszcze kilka wozów konnych. Powinno się takim zaprzęgiem jeździć na wywiady.
Potrzeby dla "ubogich" są wielki.Na tych wpisach podana jest informacja, że w ubiegłym roku MOPS wydał ponad 4 mln. zł. Stanowczo za mało....a jeśli ktoś szuka pracy - kierowniczka MOPS-U mu to załatwi. Trzeba umieć z nią gadać. Zbadajcie jak tam się rozrosło zatrudnienie.
To jest desperacja, wiedzą, że nadchodzi koniec, urwą się możliwości zatrudniania?, mataczenia?, kombinowania? naszym kosztem, widać to po podwyżkach pensji również dla urzędników, ciekawe czy będą tak wysokie jak w roku 2012, przekonamy się w 2014 czytając oświadczenia majątkowe.
Chyba się Pani burmistrz nie udało wystraszyć forumowiczów hi hi hi.