Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy uważasz, że dobrze zagłosowałeś w kwietniu wybiarając obecnie rządzących?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
                        • Odp.: Gmina Kunów - jak oceniacie pracę P. Burmistrz?

I nie wystraszy.gosia popieram,koniec robienia nas w balona,koniec podwyżek kolosalnych,a co w gminie to inne żołądki mają?potrzeby?Segregacja też winna dotyczyć radnych! Emerytura+ zlecenia+dieta= dla co nie których wraz z małżonką dochód ok 10.000złmiesięcznie,a ty za 1300-1500 musisz żyć i nie w jednego a w czwórkę lub więcej!!!!Hipokryci

Gość_gość kunów
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Hipokryci, przedłużona ręka urzędnika z gminy- Radni, wybrańcy ludu, reprezentanci naszych spraw, a uchwalają krzywdzące ludzi uchwały, np. dot. psów, podwyższenia podatków, adiacencka, nie uchwalenie funduszu sołeckiego na 2014 r.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Co do zasady zgadzam sie, że wiele rzeczy nie funkcjonuje tak jak powinno. Nawet - funkcjonuje źle.

Więcej - jeśli prawdą jest opisany wyżej przypadek, gdzie na sesji "rozwalcowano" człowieka przy pomocy tekstu: "ja tu pana pierwszy raz widzę" - to wskazuje, że autor owych słów może powinien zająć się kopaniem ziemniaków w polu, a nie pracą w samorządzie.

Ale ludzie - konkretne argumenty podawajcie !

Myślicie, ze jak przyjdzie "nowa ekipa", to będzie lepiej ?

Nie, nie będzie lepiej.

Widząc obecny poziom dyskusji na forum - obawiam się, ze będzie znacznie gorzej.

Weźcie wpis Realisty z 07:14.

Wiele słów z których niewiele wynika (choć pewnie chciał dobrze).

Realisto,

jeśli piszesz "to wizerunek nieudolnych działań" - napisz jakich ?

jeśli piszesz "to skutek podejmowania błędnych decyzji co do stopnia organizacyjnego małych szkół" - napisz, jak wg ciebie powinno to wyglądać ?

Chyba, że to ty jesteś z tej "nowej ekipy" i sam również nie masz pomysłu, jak to powinno zostać wykonane...

Gość_madmax
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

oj, ten "Realista" z 07:14 to chyba naprawdę z "nowej ekipy" - sieje popelinę aż miło.

Gdzie Realisto wyczytałeś, że "utworzeno trzy zamiast dwóch klas pierwszych w gimnazjum" ?

W związku z tym:

Realisto - czy często zdarza ci się kłamać swoich wyborców ?

Gość_kunow
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Może mój pomysł wyda wam się kiepski,ale powiem tak: Do wyborów jest troszeczkę czasu,afery z funduszem sołeckim znamy i wiele innych błędów które jak w rymowanym wierszu powtarzać można.Każdy z nas pewnie już ma świadomość złego funkcjonowania Gminy i osób zarządzających,w tym przede wszystkim Burmistrz.I każdy z nas,pewnie już ma obraz swojego kandydata a może nawet wie kogo widział by na to stanowisko.Ja już wiem na kogo będę głosowała i moja rodzina.Szanuję także zdanie tych mniej i bardziej zdecydowanych. Ale dajmy spokój do czasu...zalewania nas ulotkami i obietnicami.Na koniec powiem tyle,czym więcej działań pozytywnych ze strony owego-owych kandydatów tym lepiej dla nas,dla nich.O nasze zaufanie muszą powalczyć,wiadomo...A obecnej Burmistrz?no cóż ja już dziękuję i cierpliwie czekam do kolejnych wyborów.Pozdrawiam Kunów.

Gość_Marta
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Oj! Zaczyna się parcie na władzę!

Gość_Marcin
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 2218

Odp.: Gmina Kunów - jak oceniacie pracę P. Burmistrz?

Madmax tekst mój wymaga chociaż trochę wiedzy o funkcjonowaniu oświaty w gminie Powinieneś też cos wiedzieć o demografii a co się z tym wiąże liczbie uczniów,subwencji oświatowej i co z niej wynika a dopiero wówczas twierdzić,że dużo słów a mało konkretów.Poczekaj do listopada czy grudnia a przekonasz się co do moich racji.Nie sieję popeliny tylko wypowiadam się o realiach, a one są takie jakie podałem czy wam się to podoba czy też nie. Nie jestem z żadnej "nowej ekipy" tylko mieszkańcem tej gminy ,który z przykrością patrzy jak oświata kunowska niegdyś wzorowa zjeżdża po równi pochyłej.Czy uważasz,że pozostawienie w małych szkołach klas 1-6 zamiast 1-3 przy takiej liczbie uczniów to sukces czy kardynalny bląd?To jest jedna z błędnych decyzji a inne wyczytaj z tekstu lub mocno pomyśl.Czy też przy takiej a nie innej liczbie gimnazjalistow ilość klas pierwszych ma uzasadnienie.To nie trzeba gdzieś czytać jak"gość kunów" by chciał lecz logicznie pomyśleć. Jeżeli nie masz wiedzy to nie zarzucaj komuś kłamstwa,gdyż twój zarzut nim jest.Poziom dyskusji na forum zależny jest od wielu czynników w tym od tego czy naprawdę chcemy przedyskutować problem , czy komuś dokopać jak wielu to czyni.

Gość_Realista
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Jeszcze raz i konkretnie:

Realisto - pisałeś o utworzeniu "trzech zamiast dwóch klas pierwszych w gimnazjum"

Skoro jesteś tak "dobrze zorientowany", to wiesz pewnie, że utworzono 2 klasy.

Pytam więc - dlaczego kłamiesz na forum ?

Co do popadania oświaty w ruinę - zgoda.

Co do twojej "diagnozy" dlaczego tak się dzieje - ciężko zrozumieć twoją "argumentację, bo jej po prostu brak.

O liczbie klas w małych szkołach można dyskutować w nieskończoność, a i tak zawsze ktoś będzie niezadowolony: a to rodzice uczniów, którzy musza dojeżdżać, a to nauczyciele, że mają mniej pracy, a to gmina, że brakuje kasy.

Tak więc pogląd, ile klas powinno być w małych szkołach jest twoją prywatną opinią, którą oczywiście masz prawo posiadać, ale to (na szczęście) jeszcze nie przesądza o tym, w jaki sposób zarządzać oświatą i ją finansować.

Nadal więc czekam na te twoje "konkrety".

Gość_madmax
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Zastanawiam się Madmax, co w związku z tym z dziećmi? Nie wymieniłeś ich. Przeprowadzona analiza kilka lat temu wykazała, że szkoła jest w 20% dla dzieci, a w 80% dla nauczycieli. Bardzo smutne i najgorsze w tym wszystkim jest to, że dobro dzieci jest na samym końcu!!! Masz Pomysł lub Realista ma pomysł jak uzdrowić oświatę, to proszę "kawa na ławę"

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Precyzyjniej dla dyrektorów i zastępców, niektórzy nauczyciele klepią biedę!!! Dysproporcje w wynagrodzeniu są żenująco duże, to samo jest w urzędzie gminy, robole tyrają, a kasę nie swoją, państwową, naszą dzielą wiadomo które osoby i dla kogo.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Podaję link i głosujcie żeby nie było że sama Gmina wysyła smsy: www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20131003POWIAT0107/131009707 jest czas do 8 listopada

Gość_Gość 123
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Nie wiem czy warto ale po jednym esie wypadałoby wysłać na tak, lub nie, ja wyślę na NIE. To jest śmieszna i bardzo niewiarygodna sonda, ostatnią bardzo się burmistrz szczyciła, jak dla mnie jest to kompletna porażka szkoda, że usnąłem o 22, wtedy nie zajęłaby 3 miejsca hi hi hi, w ostatniej godzinie przed zamknięciem ostatniego sondażu Pani burmistrz dostała ponad 200 esów na tak, to normalne?cha cha cha. Jak można w ogóle wspominać o takim sondażu poważnym ludziom, że to coś oznacza, tak oznacza obciach ale burmistrz, populizm, socjotechnika i mamienie ludzi. Gazeta ma kasę i ubaw, nie wysyłajcie więcej niż jednego eska!!!

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 2226

gosciu z 20:10

a) nie wiem o jakich analizach mowisz ? co to znaczy, ze szkola w 20% jest dla dzieci, a w 80 dla nauczycieli ? nauczyciele sa w jacys wieksi i zuzywaja wiecej powietrza ?

b) uzdrowienie oswiaty to sprawa nie tylko gminy. Podstawa powinna byc subwencja oswiatowa, ale nasze kochane rzady od lat chca tutaj coraz bardziej oszczedzac, wiec mamy to co mamy. A koszty stale sa takie same caly czas.

c) ale jak widze ciagle inwestycje w budynek gminy, w sale konferencyjna, to zastanawiam sie, czy te pieniadze nie powinny byc np, przekazane na remont sali gimnastycznej.

d) Jak widze nowo powstajacy budynek targowiska, to zastanawiam sie, czy te pieniadze rowniez nie mozna by przekazac na remont szkoly.

e) Jak widze otwarte okna w UG, to rowniez zastanawiam sie, czy moze np. UG nie powinien rozwazyc slabszego ogrzewania (skoro w pokojach z goraco)

f) To nie uzdrowi oswiaty, ale na pewno pomogloby rozwiazac kilka problemow. Bo ciagle slychac, ze kasy na oswiate nie ma, ale jak znajda sie nawet jakies srodki, to i tak wedruja gdzie indziej. I tak to sie kreci. Tu 50 tys, tam 100, jeszcze gdzies indziej - 200.tys.

g) ALE jak czytam popeline wyborcza w poscie Realisty, to nie wiem czemu to ma sluzyc...

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Mówię o analizie, którą opracował były pracownik urzędu kilka lat temu, ojciec Pani A.C., która odeszła w niesławie i nie o powietrze chodzi, myślę ,że wiesz o co chodzi. Zgadzam się z Tobą, w 100% REALISTA wg, mnie w większości również ma rację.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 2235

Nie trzeba wyważać otwartych drzwi co do funkcjonowania oświaty w gminie . Zarówno za byłego burmistrza A.J, jak również w minionej kadencji sporządzono opracowania dotyczące prognoz funkcjonowania oświaty w gminie i diagnozy optymalnych rozwiązań zależnych od rozwijającej się sytuacji demograficznej z których jasno wynika ,że przy obecnej liczbie uczniów sieć szkół winna być następująca:klasy 1-6 Kunów ,Janik

1-3 pozostałe małe szkoły z których prawdopodobnie niektóre się nie utrzymają przy tak rażąco niskiej liczbie uczniów.Organem prowadzącym jest gmina i to ona winna kreować politykę oświatową mającą na celu właściwy poziom edukacji uczniów, oraz finansowania placówek. Kilka lat temu rodzice w Bukowiu i Chocimowie zrozumieli, że posyłanie dzieci do szkół gdzie są klasy łączone jest szkodą dla poziomu edukacji ich pociech .Obecny poziom finansowania przy braku decyzyjności powoduje taką a nie inną sytuację w szkołach o czym się niebawem przekonacie .Fakty mówią same za siebie. Zobacz sobie budynek szkolny w Kunowie od strony północnej i zachodniej a przekonasz się co znaczy brak środków wynikających z takich a nie innych funkcjonujących rozwiązań.

Tak na marginesie nie startowałem i nie startuję w żadnych wyborach, lecz oświata jest mnie bliska z różnych powodów i boleję nad jej aktualnym stanem.

Gość_Realista
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Nie przejmuj się REALISTO, każdy konkretny wpisy odsłaniający nieudolność rządzących, jest ośmieszany, umniejszana jest jego waga i wartość, nie pojawia się nic w zamian, żadne argumenty ponieważ ich nie ma, są za to wpisy typu: pęd do władzy, do koryta, obsadzenie swoimi stanowisk w urzędzie itd., itd., itd. Ty nie pędzisz do władzy, a jesteś już w tym worze! Zgadzam się z Tobą i popieram Ciebie oraz argumenty jakie podałeś. Zgadzam się również z Twoim krytykiem, też ma rację w 100%. Myślę ,że jak raz Wy nie powinniście kruszyć kopii ponieważ czytałem Wasze posty ze zrozumieniem sądzę i nie widzę w nich większych,l czy mniejszych różnic. Jedyne za co mogę pochwalić Panią burmistrz fakt, że wg. mojej wiedzy jedyny przetarg w czasie jej kadencji jest bardzo korzystny dla gminy tj. dostawa, zakup energii elektrycznej. należy pamiętać, co było powodem, że właśnie tak się stało!!! Kto czyta uważnie konkretne posty na pewno wie o co chodzi. W sumie nie ważne kto się do tego przyczynił, ważne jest to, że zrobiono to dobrze dla dobra nasz wszystkich. Smutne jest jednak to, że w ciągu 3 lat tylko to dobrze wyszło Pani burmistrz.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Masz rację gościu z godz 11:50.Wątek powstal celem kadzeniu pani Burmistrz,wynoszeniu na piedestał zasług pani Burmistrz.Jej zasługa na pewno jest likwidacja szkoly w Kunowie i wiele kontrowersyjnych decyzji w zleceniu zadań gminy.

Wykluczony
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Jaka szkole Pani Burmistrz zlikwidowala?

pismen
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
1234 ... 105106108110111 ... 138139140141
Przejdź do strony nr
223 posty w tym wątku zostały wyłączone z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
Auto Handel JaryCars
Branża: auto handel
Dodaj firmę