Myślę, że to bubel i co najważniejsze ścieki przekazywane będą do Ostrowca w związku z czym będzie drożej za ich zrzut, a obiecane dokładanie się gminy do różnicy jest wątpliwe?
Mam. Nadzieje ze obecna burmistrz jednak nie wystartuje w tych wyborach,ale bylismy naiwni ze zmieni cos w tej gminie.nawet szkoda komentowac jej nieudolnosci w zarzadzaniu Gmina i jej perfidne podejscie do czlowieka.jak mozna powiedziec zmien pan gmine jak panu lòd na drodze przeszkadza.czemu ona tu jeszcze siedzi?i bierze kase,za co?
Nie pisz bzdur.Jeśli jesteś mieszkańcem gminy obowiązują Cię
stawki ustalone dla naszej gminy.Czytam te wszystkie bzdury i zastanawiam się, jakie większe pomówienie ktoś wymyśli, żeby zaistnieć na tym forum. A zima jak zima - nie pierwsza i nie ostatnia. "Taki mamy klimat" i całkowicie się z tym zgadzam.Czy poprzednie pokolenia miały lepiej? Wystarczy włączyć telewizor i zobaczyć jak jest w innych rejonach kraju.
A do gościa co pisał o "trzynastce"-musiałeś sporo chodzić na wagary. Braki wiedzy możesz nadrobić teraz. Zasoby wiedzy internetowej nieograniczone.Poczytaj i dopiero napisz.
Marnujecie talenty.Przecież można pisać scenariusze do filmów i robić na tym kasę. Owocnych "bzdur"
Urzędniku nie bulwersuj się, udziel konkretnej odpowiedzi dlaczego 80% ludzi z Wymysłowa nie chce się podłączyć do kolektora, wszyscy są wariatami??? jeśli chodzi o stawki za ścieki, to był tam znak zapytania!
Przypuszczam, że przyczyną tego są wysokie koszty związane z budową "przykanalika" i podłączeniem go do głównej sieci (tego już gmina nie zrefunduje, a właściciel musi wykonać na własny koszt).
Jeśli chodzi o stawki to obowiązują one na terenie całej gminy i są takie same dla wszystkich mieszkańców. Zrzut ścieków do oczyszczalni w Ostrowcu zostanie pokryty przez gminę (oczywiście po wyższej cenie), więc za rok możemy spodziewać się wyższych stawek na terenie całej gminy dla zbilansowania kosztów.
Pani burmistrz co pani powie na temat przechowywalni psów ??
Czyli wszystko się zgadza, nie ma w tym pomówień ani oszczerstw, za jeden miesiąc gmina pokryje koszty, a potem wszystko się wyrówna i będziemy płacić taką samą kwotę jak mieszkańcy Ostrowca "super"! Dziękuję za rzeczową i konkretną odpowiedź.
Do wyborów jeszcze parę miesięcy, spoko!
Dlaczego w was przyszli przyszli kandydaci na burmistrza tyle jadu, nienawiści i obłudy. Czy ktoś taki jak wy jest godny zaufania skoro już przed wyborami pokazyje swoje "humanitarne" oblicze?
Dlaczego nigdy nie jest droga w Prawęcinie odśnieżona ani posypana obecnie droga z góry pod sklep jest nie przejezdna i nie interesuje to nikogo
Zapytaj o to swoją "rodaczkę" przyjmuje we wtorki w sprawie skarg i wniosków
JAK PZREYJMUJE BIBLIOTEKARKA W NIETULISKU BO NIGDY TEJ OSOBY NIE MA A BIBLIOTEKA ZAWSZE ZAMKNIETA KTOS POMOZE?DZIS BYLEM ZAMKNIETA WCZORAJ PISZE ZE DO 15 BYLEM O 14 ZAMKNIETA CZY TA PANI WOGOLE PRACUJE?
http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,96856,10052795,Dzieci_gorszego_MEN_u.html
Czy Pani Burmistrz i Rada mają czyste sumienie w związku z powyższym? Z tego co mi wiadomo, to prawdopodobnie subwencja przekazana przez ministerstwo nie jest przekazywana w 100% dla dzieci, szczególnie niepełnosprawnych.
A czy szkoła w Nietulisku to jest: publiczna, prywatna czy rodzinna ?
Ani jedno, ani drugie, ani trzecie. Jest to szkoła prowadzona przez osobę fizyczną
Do Gość_SK.
Biblioteka jest czynna cały czas. Jeszcze nie zdarzyło mi się żeby była zamknięta. Dziś byłam o godz. 13. Skoro była zamknięta to widocznie pracownik miał urlop - logiczne. A propo... każdy w Nietulisku wie kto od lat pracuje w bibliotece i wystarczyło przedzwonić do Pani S., a nie od razu wypisywać na internecie swoje fochy. Zwłaszcza, że wątek dotyczy zupełnie czegoś innego... więc kłania się czytanie ze zrozumieniem.