Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy uważasz, że dobrze zagłosowałeś w kwietniu wybiarając obecnie rządzących?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
                        • Odp.: Gmina Kunów - jak oceniacie pracę P. Burmistrz?

Bardzo dobre wnioski wyciągnąłeś gościu z 06:14, tylko biedronka może rozwiązać problemy osób, o których napisałeś, to ich zmobilizuje do pracy, bo zeszytu już nie będzie i skończy się przy okazji lichwa prywaciarzy.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 2434

Odp.: Gmina Kunów - jak oceniacie pracę P. Burmistrz?

Panie Janie nie rozumiem Pana oburzenia.Czy nam nie wolno już marzyc o lepszym Kunowie? Czy to ma oznaczac że"wieś" jaka reprezuntujemy ma pozostac wsią?Dla Pana i Panu podobnym najlepiej by było wymazać Kunów z mapy Polski.Proszę mi odpowiedzieć gdzie nasza młodzież i my rodzice spędzamy wolny czas?Ja Panu odpowiem...W domu,przed telewizorem,komputerem z telefonem w ręku.Nasze dzieci jedyny kontakt jaki mają z rówieśnikami to szkoła i facebook to rzeczywistość nie domysły.Dlaczego mamy nie mieć supermarketu?pabu z prawdziwego zdarzenia?dyskoteki od czasu do czasu,miejsc gdzie kolokwialnie powiem wyluzować.Według Pana toku myślenia Burmistrz powinna odciąć linie telefoniczne,internet,anteny wszelkiego rodzaju,pogasić lampy,odciąć prąd,powròcimy do średniowiecza i tacy jak Pan będą szczęśliwi. Stoimy w miejscu nie widać żadnych inwestycji,nic się nie dzieje w kierunku poprawienia sytuacji a Pan śmie zarzucać nam marudzenie?Niech się Pan uderzy w pierś i zastanowi zanim coś napisze.Pozdrawiam i życzę odłączenia internetu.Czyż nie lepiej napisać list do przyjaciela i wysłać pocztą?

Gość_Monia2
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

a) gdzie Jan mówi, że ma coś przeciwko marzeniom o lepszym Kunowie ?

b) gdzie Jan mówi, żeby wymazać Kunów z mapy ?

c) czy to wina Jana, ze pani Monia2 siedzi przed TV i na fejsbuku zamiast iść na spacer na łąki lub do lasu ? okolica piękna, więcej chęci tylko trzeba.

d) dlaczego pani Monia2 domaga sie supermarketu ? dlaczego pani Monia2 domaga się dyskoteki ? Jeśli tego nie ma, a faktycznie jest zapotrzebowanie - niech pani Monia2 otworzy dyskotekę. Ja nie chcę, aby burmistrz przepuszczała gminną kasę na otwarcie dyskoteki.

e) gdzie Jan pisze, że burmistrz powinna odciąć internet ? a nawet jakby odcięła - pani Monia2 podniesie larum, że nie może siedzieć na fejsbuku,

f) w pierś powinna się uderzyć pani Monia2 - choćby z tego powodu, że zarzuca Janowi coś, o czy on nie wspomniał nawet słowa.

Tak więc mówię - czytać, czytać ze zrozumieniem, a jak nie rozumiesz - zapytać kogoś mądrzejszego od siebie.

g) wątek o pisaniu listów i wysyłaniu pocztą zupełnie niezrozumiały

Gość_max
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Max dobrze rozumiemy jana a Monia2 ma racje to ty czytaj ze zrozumieniem bo zimy nadszedl koniec a balwanów nam przybywa.Kunów to dziura jakich malo. Ludzie chcą zmian. A ty w komitywie z janem robisz zamęt...no tak,postawić im biedronke kfc i co jescze i bredzisz o marnowaniu kasy na takie cele to ja ci powiem tak:Nie po to tu stworzyliśmy firmy i dali pracę mieszkańcą by rwać zawieszenia w autach po dziurach w "asfalcie" podatki placimy w takich kwotach jakich ty na oczy nie widziales,więc też mamy prawo żądać lepszej nawieszchni i spożytkowania naszych pieniedzy choćby i na takie cele o jakich wspomniala monia2. Czytaj dokladnie,po stokroć razy a zrozumiesz petycje i moze jan wyjasni ci o co mu tak naprawde chodzi bo"mocherom"szacunek tez sie nalezy,i do tej grupy kiedys kazdy z nas nalezec bedzie

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

a) co co chodzi ci z tymi bałwanami ? przekaz jakiś mało jasny...

b) powiadasz, że daliście pracę mieszkańcĄ ? ja bym chyba takie pracy u ciebie nie chciĄł.

c) dlaczego zakładasz, że podatki twojej firemki są porównywalne z tym, które ja płacę ?

c) monia wspomniała, że chciałaby dyskotekę. Chcesz żeby na to szły te twoje podatki ? czy moze lepiej na "asfalt", którego brakuje tu i ówdzie ?

d) ja przeczytałek dokładnie to co napisał Jan. Tobie radzę - przeczytaj dokładnie jeszcze raz. A jeśli czegoś nie zrozumiałes do końca, podejrzewm, że Jan chętnie ci to objaśni.

e) dlaczego mówiąc o innych używasz sformułowania "mohery" ? Określenie to samo w sobie jest obraźliwe.

Gość_max
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Ktoś źle mnie chyba zrozumiał i źle odebrał wpis,myląc na dodatek z kimś innym.Objaśniam W Kunowie nie jest potrzebna biedronka,ani kfc,disco czy co tam jeszcze wymyślicie.kasa winna iść na drogi,edukację dzieci i przede wszystkim pomoc ludziom uboższym a takich nam nie brakuje i to nie z ich winy.Mało tego przechodziłem spacerkiem kilka miejsc,kochani syf jaki jest przy drogach to masakra,śmieci w stronę Grabowieckiej,szkło po dewastacji przystanku leży do tej pory,w stronę Koloni Piaski następne śmieci po lewej stronie,oczywiście to wyrzucili mieszkańcy naszego miasteczka,ale obliguje to Gminę do uprzątnięcia bo na to kasa jest!Kolejna sprawa,piękna świetlica na piaskach,oczywiście bałaganu nie widzę,sporadycznie ale dlaczego to jest sprzatane przez lokatorkę?Pytam panią a ona mi na to że lubi,no ok więcej takich ludzi,tylko co robi Gmina?by było czyściej?

Gość_Jan
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Panie Janie, zwracam honor. Pieniądze poszły na podwyżki dla urzędników więc na sprzątanie nie ma, na nic praktycznie nie ma.

Gość_Aneta
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Pani Anetko ja o tych podwyżkach wiem,ale czy nie jest przyjemniej jak jet czysto?Rozumiem też że ktoś lubi sprzątać,ale wkurza mnie takie coś,to tereny Gminy,a jak Gmina faktycznie pieniążków nie ma,to zmobilizować tych co brudzą.

Gość_Jan
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 2438

Pokaż mi takiego co się sam dorobił czegoś w Kunowie,podaj przykład tej ciężkiej pracy i efektòw jego dorobku.Nie wymieniając ludzi z gminy bo ich ciezka praca nie dotyczy i tych co im rodzice postawili chaty i sklepy. Ha ha albo wykupili mieszkania w blokach za grosze.ci co sie faktycznie dorobili ciezka praca to garstka wiec nie pitol

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Monia z kim tu polemizujesz? Max to kolejny nieudacznik ktòry ma problemy ze zrozumieniem treści.Dla Jana Kunòw jest ok,facet nie wymagający,co z tego że 60 na karku a spiryt robi swoje,miesza resztki mózgu z tym co nie do widzi i nie do słyszy.Dopiero internet co ma to i udzielać się próbuje. Napisał co mu ślina na jezyk przyniosla i rży jak glupi pod sklepe.Wywołał jan burze. Na forum a pod sklepem placze ze na kreske nie chca kocopoła mu dać dajcie spokuj idiotom

Gość_gggggg
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Najśmieszniejsze,ze jedna i ta sama osoba ("obrończyni " Moni2 ) pisze kilka postów różnie się podpisując- każda cokolwiek inteligentniejsza osoba to widzi. A Monia i jej podobne niech wezmą się za robotę, bo czasy komuny dawno się skończyły i nie ma nic za darmo. A jak się pracować nie chce to może warto kształcić się dalej żeby rozwinąć się intelektualnie, zacząć być kreatywnym nie tylko w krytykowaniu, ale w efektywnym działaniu i szukaniu mądrych rozwiazań. Bo życie to nie tylko zabawa na dyskoteach, kawka przed telewizorem i pisanie co ślina przyniesie.

Ps. A swoją drogą znam wiele osób z Kunowa pracujących poza urzędem i nie dziedziczących sklepów po rodzicach, które własną pracą czegoś jednak się dorobiły. Ale te osoby nie mają czasu na ploty czy pisanie postów i nie czekają na to że ktoś im coś da za darmo. Lecz aby ich dostrzec trzeba wyjśc poza własną zawiść i zerknąć dajej niż ekran monitora.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Wež ta sie za robote

Gość_Gošč
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 2443

Ja np zerkam dalej niż mój ekran monitora,nie będę nikogo tutaj krytykowała ale chyba warto wspomnieć,że każdy człowiek ma prawo co do wypowiedzi na dany temat.Mieszkam w Kunowie od narodzin,też chciała bym super Burmistrza który spełnił by choć w połowie moje,nasze oczekiwania.Niestety życie pokazuje inaczej,my dokonujemy wyboru i tak naprawdę to my społeczność Kunowa odpowiadamy(po części) za to że jest jak jest.Uważam też by lepiej nam było to my musimy skupić się na efektywnej pracy,dać też od siebie,poddać pomysły,jak zrealizować dany plan.Do wyborów jest troszeczkę czasu,można się zastanowić kogo wybrać,jak wyobrażamy sobie radnych i z tych osób wybrać według nas tych"najlepszych"nie kierujmy się znajomościami(bo jak wybiorę tego to załatwi mi to czy tamto)nie tędy droga.Myślmy o całej społeczności,jest dużo do zrobienia a nasze pozytywne nastawienie da wiele dobrego.Obecnie kieruje nami tylko zazdrość,nienawiść,chęć"do kopania komuś"i to forum jest tego przykładem.Nie dajmy satysfakcji innym Gminom czytania naszych"brudów"bo to nie swiadczy źle o Gminie,tylko o nas.Ktoś chce Biedronkę?dyskoteki?pabu?ok tylko na spokojnie to przemyślmy.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

POWIEM TAK WEDŁUG MNIE ALE ZARAZ KTOS POWIE ŻE NIE MAM RACJI TYLKO ZAZNACZAM MAM DO TEGO PRAWO ZEBY PUBLICZNIE POWIEDZIEĆ CO SĄDZE!OGÓLNIE RZECZ BIORAC GMINA ŁADNA,OKOLICA SPOKOJNA,TEN kUNÓW TO TAKA OAZA SPOKOJU TAK MI SIĘ WYDAJE,BOISKO BARDZO ŁADNE"ORLIK",BĘDZIE JAKIEŚ MIEJSCE NA TARGOWISKO TEZ FAJNIE,WIOSNĄ BUDYNEK GMINY PREZENTUJE SIĘ ŁADNIE,WKOŁO KWIATY,FONTANNA,ZIMĄ GORZEJ Z DOJAZDEM I jA BYM ZMIENIŁ TEN MOST NA RZECE KAMIENNA

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Gościu z wczoraj 23:20; Podoba mi się Twoje spojrzenie. A zapytam klasykiem " A dla kogo ten wywiad???"...

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 2453

Czy pani burmistrz sprawdziła z jakimi ludźmi współpracuje?

Czy realne jest,że były milicjant nie był donosicielem na sąsiadów,znajomych itp?

Czy realne jest,że były milicjant będąc radnym nie kręci lodów dla siebie?

Jak to się stało,że były milicjant został radnym wybranym przez wieś Boksycka?

Jakie zasługi ma radny Relikowski w działalności społecznej?

Czas rozliczeń ,byli radni?

Najpierw rozliczamy radnego Relikowskiego ,byłego pracownika milicji obywatelskiej-który nie został zweryfikowany.

W odpowiedzi na Pana wniosek z dnia 2 marca 2014 r., zgodnie z informacją otrzymaną

dnia 4 marca 2014 r. od zastępcy dyrektora Biura Lustracyjnego, p. Leopolda Buczackiego,

wyjaśniam, że:

W zasobie Biura Lustracyjnego Instytutu Pamięci Narodowej-Komisji Ścigania Zbrodni

przeciwko Narodowi Polskiemu znajduje się oświadczenie lustracyjne z dnia 7 października

2010 r., złożone przez p. Jerzego Rełikowskiego (s. Wacława, ur. 2 lutego 1948 r.) W związku

z ubieganiem się o mandat radnego.

Wyżej wymieniony, po zapoznaniu się z treścią ustawy z dnia 18 października 2006 r.

o ujawnianiu informacji o dokumentach organów bezpieczeństwa państwa z lat 1944-1990 oraz

treści tych dokumentów (Dz.U. z 2007 r. nr 63, poz. 425, z późn. 2111.). oświadczył. że nie

pracował, nie pełnił służby ani nie był współpracownikiem, w rozumieniu art. 38 powołanej

ustawy, organów bezpieczeństwa państwa w rozumieniu art. 2 powołanej ustawy.

Wobec ww. osoby nie wszczęto procedury weryfikacji złożonego przez nią oświadczenia

lustracyjnego. Analizy oświadczeń lustracyjnych dokonuje się z uwzględnieniem kolejności,

według której zostały wymienione funkcje publiczne w art. 22 ww. ustawy lustracyjnej

oraz w oparciu o Zarządzenie Prezesa IPN dnia 9 kwietnia 2013 r. w sprawie

sposobu typowania do analizy oświadczeń lustracyjnych. co do których przepisy prawa nie

określają ustawowej kolejności analizy.

Gość_mieszkaniec gminy.
      Zgłoś
      Odpowiedz

Do mieszkańca gminy piszącego o godz.9.27.

Relikowski sam się nie wybrał ,tylko otrzymał mandat od mieszkańców Boksycki, którzy przecież znali Jego przeszłość zawodową.Założony wątek ma na celu ocenę pracy władz miasta i gminy a nie oczernianie kogoś , co niestety jest czynione.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

ha ha jaki wywiad/jestem apolityczny żadne partie,żadne wybory mnie nie ruszają,ani żadna władza patrze z perspektywy obserwatora i dalekie mi są reklama lub lokalny patriotyzm ale....mam chyba prawo wyrazić swoja opinie na temat

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
1234 ... 114115117119120 ... 138139140141
Przejdź do strony nr
223 posty w tym wątku zostały wyłączone z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -