Tabelki są jak najbardziej wiarygodne ponieważ dane przepisane zostały z oświadczeń majątkowych podanych w BIP Urzędu.
No, jak widać pan Lech mocno się napracował przy opracowaniu zestawienia z linku zamieszczonego przez gościa z 19:27... Czy pan Lech po ewentualnym wyborze na burmistrza obetnie wynagrodzenia w UG ? Jeśli tak - na jakiej podstawie ?
Obciąć to sobie możesz paznokcie, prawa nabyte niestety w przypadku urzędników z Kunowa zarabiających krocie muszą zostać respektowane i zachowane. Nie wolno, ani zwolnić urzędnika bez powodu, ani tym bardziej obniżyć mu pensję. Masz jakieś pretensje do Pana Lecha, a nie do osób odpowiedzialnych za ten fatalny stan?
nie wiem czemy miały służyć te uszczypliwości o obcinaniu paznokci... może masz z tym jakiś problem ? rosną krzywe ? brzydkie ? jeśli tak - załóż proszę na forum oddzielny wątek.
Tutaj dyskutujemy o czymś innym.
A co do sedna - widzę, że zabolało ....
samo zestawienie zarobków OK, ale nie do końca wiemy, czemu miałoby służyć ?
ale jak się bawić, to się bawić - może niech pan Lech zamieści gdzieś w internecie np. swoje aktualne dochody - abyśmy mogli ocenić, czy po ewentualnym wyborze na burmistrza jego dochody wzrosły czy też nie.
Skoro ma byc jawnie - niech będzie.
Osobiście - optowałbym za tym, aby przyszli radni wraz z burmistrzem przekazywali swoje uposażenia / diety na jakiś cel dobroczynny - zwłaszcza w czasach tzw. kryzysu o którym wielu tutaj pisze.
Więc co ?
czekamy na deklaracje kandydatów w tym względzie ?
kto pierwszy odważny ?
Tak sobie czytam te posty i nie wiem o co chodzi gościowi z godz 20.53, chcesz rozliczać ludzi, którzy nie zarządzają gminą?
nie wiesz o co chodzi - pewnie dlatego, że czytasz bez zrozumienia, to oczywiste, zawsze tak jest, że jeśli się czegoś nie zrozumiało, to nie wie się o co chodzi.
To prosty związek przyczynowo - skutkowy.
Samego posta trudno już jaśniej wytłumaczyć, nic nie poradzę, że nie potrafisz lub nie chcesz tego zrozumieć.
Co do rozliczania - lepszy w tym jest pewnie pan Lech, bo choć nie podpisał się pod swoim zestawieniem, to wiadomo, że jest jego autorem.
Idąc dalej tym tokiem myślenia - skoro pan Lech chce rozliczać innych - niech sam równiez dokona takiego rozliczenia - jako jeden z kandydatów na burmistrza, który bedzie zarządzać gminą. Widzisz tu jakąś niestosowność ?
jak się bawić - to się bawić.
To samo dotyczy zresztą innych kandydatów, ale oni akurat nie sporządzali takich zestawień jak pan Lech.
Gościu z 10:13 w którym pokoju siedzisz w urzędzie, porozmawiajmy na żywo, ok?
skoroś taki kozak to sie przedstaw z nazwiska. porozmawiamy wtedy żywo,ok?
I oczywiście Ty się też przedstawisz, tak? Podasz dokładny adres, pin do konta itd? cha cha cha cha.
A i jeszcze jedno, kozakiem to ja nie jestem, bardziej kozaczycą lub kozanostrą cha cha cha.
No cóż...odniosę się do dwóch tematów jakie zostały tu poruszone...Pan Lech informując nas o podwyżkach,ma zapewne na myśli to że w dobie ogromnego kryzysu w Gminie,takowe podwyżki miejsca mieć nie powinny,bo zamiast oszczędzać i być przygotowanym na ewentualne wydatki związane z jakąkolwiek sytuacją awaryjną,tych pieniędzy po prostu nie ma i nie będzie.Podwyżki dały nam przykład rozrzutności...Gość z 12;30,zgadzam się że świetlica była budowana z własnego wkładu społeczności,ale chyba nie wziąłeś jednego pod uwagę że wasz udział na tym się skończył,społeczność nie zadbała o to by dalej świetlica funkcjonowała,wyglądała...przez lata niszczała na waszych oczach.Teraz kiedy Gmina o to zadbała,zagospodarowała,wy macie pretensje o lokatorów.Tak naprawdę świetlica jest,można z niej korzystać,są dwa wejścia,nie kolidujące z mieszkaniami,więc o co tu chodzi?O zazdrość?To już przerabiamy od lat,jeden drugiego by zjadł.Sklep też wam nie potrzebny,to zamknąć i niech niszczeje jak dawniej.I przypominam wy nie daliście złotówki na odnowienie budynku,więc cieszcie się z tego co macie,b mógł by już w tym miejscu leżeć gruz.
Gość z Kunowa dobrze pisze,a ogólnie to forum niczemu nie służy,śmieją się tylko z pismaków,którym nudzi się w domu,co nie których karygodne zachowanie jest wpisane w życiorys,więc nie ma co się spodziewać logicznej treść i normalnego zachowania.
jeśli będzie taka potrzeba to się przedstawię.
ale po co ci mój pin do konta ?
i tak nie potrafiłabyś sensownie wydać tych pieniędzy.
ale może odniesiesz sie jednak do sedna - ja nadal czekam na deklaracje potencjalnych kandydatów na burmistrza w sprawie ich aktualnej sytuacji finansowej. No śmiało, nie wstydźcie się. Sytuację finansową obecnej burmistrz znamy.
Niech kandydaci ujawnią te same dane, aby potem nie było zarzutów, że kandydują na burmistrza, bo lecą na ciepłą posadke i kasę.
czekam panowie kandydaci, czekam, czy ktoś będzie odważny ? czy też spodnie nosicie tylko z przyzwyczajenia ?
Popieram.Pana Lecha tu chyba troszkę za dużo.Szczuje Pan ludzi tabelkami z wykresami ich podwyżek?Jaki to ma cel?a no taki rozumiem by ludzie zagłosowali na Pana,a obecną władzę z nienawidzieć do szpiku kość.To ja patrząc obiektywnie powiem Panu tak: Dość tego!Mamy swoje rozumy,swoje zdanie i Pan niczego nam nie narzuci.Staje się to obrzydliwie,nudne że lepszy jest byle jaki kandydat niż Pan.Traci Pan w oczach ludzi poprzez swoją nachalność,liże Pan tyłki zwykłym ludziom,biedniejszym,obiecując kokosy,pracę w urzędzie itd.Czy to jest fer walka?Nie...staje się Pan obłudny,jak obecna włładza,której nie kochamy ale lubimy.
Panie Kunowiak uważa Pan, że należy sprawy zamiatać pod dywan, nic ludziom nie mówić? Wg Pana nie ma jak udawanie,że się nic nie stało, prawda? Przez takich ludzi jak Pan Kunów wygląda tak jak wygląda. Pan jest obłudny Panie Kunowiak, ja zdecydowanie popieram Pana Lech ,podziwiam go za odwagę i na niego zagłosuję.
nie zamiatać ale pan jest już nudny
Nie musi p.Lech zwalniać ludzi w Gminie i nie musi obniżać im pensji,sposób na tych którzy na chłapali się przez lata"urzędowania"jest jeden.Zmiana organizacji stanowisk(przeniesienie) i wstrzymanie na kolejne lata podwyżek!A tak na marginesie...Niestety nie wszyscy w Gminie(pracownicy)są kompetentni,uważam że co nie którzy darmo grzeją tyłki na państwówce,dalej p.Burmistrz folguje im palenie papierosów na terenie Gminy,na dole w łazienkach smród jak w żadnym innym szanowanym urzędzie,a ponieważ jest wolność słowa i wypowiadania się to dodam iż co nie którzy powinni opuścić nasz urząd w trybie natychmiastowym nie czekając na kolejne wybory.A i bym zapomniał,dzisiaj usłyszałem w Gminie "ploty"podobno tyle kosztował Gminę remont w świetlicy Kolonia Piaski że głowa boli,a podobno lokatorzy"płynną"w grzybie.zamokniętych ścianach,no cóż kasa poszła pewnie w las i ciekaw jestem jak by zareagowała Unia co dofinansowanie dała?A miało być tak pięknie i znowu klaps i obciach.
na Koloni Piaski się wychowałem i zamieszkuję od dziecka cały czas był sprzeciw o wpuszczenie lokatorów na świetlicy którą stawialiśmy sami , jednak stało się inaczej ... i słyszałem w gminnie że są jakieś nieprawidłowości więc pytam czy lokatorki nie płacą ?więc wygonić .... a z tego co mi wiadomo jedna z rodzin posiada klucze do łazienki na korytarzu którą opiekuje się pan przewodniczący rady sołeckiej A.P Więc gdy braknie prądu na liczniku przedpłatowym można dogrzewać się na koszt gminny - podatników czyli nas ... Więc gościu z 11.03 to że coś zle zrobione to zdarza się każdemu w pracy będą poprawki i na pewno będzie ok
Czytam ten post z 12:30 i śmiech mnie ogarnia,jak ktoś bardzo szuka kolejnego powodu by oczerniać ludzi.Nie płacą...grzeją się na koszt gminy...ogarnia Was jakaś paranoja?Ja nie widzę problemu skontrolowania zarzutów jakie powyżej padają.Jest od tego gmina.Mam nadzieję że okażesz się moim sąsiadem gościu z 12:30 bo chętnie bym ci"posadził"kwiatka na głowie.Za takie pomowienia już lokatorzy powinni z urzędu szukać Cię i postawić przed sądem.Jest tylko mały szkopuł ruszać gowno?to jeszcze bardziej śmierdzi.Dla przypomnienia...też mieszkam tu od urodzenia i jakoś mojej rodzinie nie przeszkadzają lokatorzy,taka jest też decyzja gminy i napewno jeżeli coś będzie lub jest nie tak gmina się tym zajmie.