Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy uważasz, że dobrze zagłosowałeś w kwietniu wybiarając obecnie rządzących?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
                        • Odp.: Gmina Kunów - jak oceniacie pracę P. Burmistrz?

Dlatego że nie rozumiesz pojęcia ŻYCZLIWOŚĆ i skończmy temat.Jak napisała poprzedniczka,można było tego uniknąć jednym słowem...zgadzam się na wejście na działkę i usunięcie awarii"I nie podaj tu przykładu strasznych rządów...bo nasza Burmistrz nie jest taka,nie zarzucaj jej samowolki,telefon wykonała a że nie było zgody typowo"sąsiedzkiej" to jest jak jest.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 2594

Odp.: Gmina Kunów - jak oceniacie pracę P. Burmistrz?

Właśnie nie, kłopotu by nie było gdyby zostało wysłane w ciągu 3 dni zawiadomienie do Starosty. Nawet gdyby Pan Jacek zabronił wejścia na działkę, to i tak Starosta na czas awarii zająłby działkę Pana Jacka wystawiając stosowną decyzję. Awarię powinni usunąć od ręki i natychmiast wysyłać zawiadomienie, wniosek do Starosty. W stanie wyższej konieczności gdyby w tym czasie Pan Jacek przeszkadzał policja powinna interweniować, skuć gagatka w kajdanki i służba odpowiedzialna czyli Zakład Komunalny awarię powinien usunąć. Nie załatwiono sprawy zgodnie z obowiązującym prawem, cała odpowiedzialność spadła na Urząd Gminy.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 2600

Nadal nie rozumiesz i mącisz gościu z 09:20 kłopot jest o to, że nie wysłano wystąpienia i nie ma to żadnego związku z szybkością usunięcia awarii!!! Nawet gdyby właściciel działki w tym momencie zabraniał robót, to są odpowiednie służby aby się nim zająć na czas awarii. "Kowal zawinił a cygana powiesili" tak Ty to rozumiesz widzę.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 2598

Myślę że to Lechu maczał w tym palce.

Krzysiek3511
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Za zamach w Smoleńsku też jest odpowiedzialny Pan Lech, wczoraj mówił mi o tym Krzysiek3511

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 2603

Owszem że Lechu! i tu trafiłeś w 10tkę,wszędzie go pełno pod przykryciem różnego rodzaju pseudonimami...ale już nikt na to szczucie Burmistrz przez jego osobę się nie nabierze.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Niech ta kara będzie ostrzeżeniem dla urzędników w całym kraju ,że prawo istnieje i należy go stosować,a tym samym szanować obywatela. Na co tu liczono.?

Dlaczego urząd dopuścił do tak dużej kary?

Wystarczyło przeczytać ustawę i napisać pare zdań do Starosty .

Gość_prawnik
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 2605

Potwierdzam,że miał w tym udział i jak niosą kunowskie wieści Jacek G to kandydat na przyszłego sekretarza UMiG z rekomendacji Lecha, czego nie daj Panie, bo jeden wart drugiego.

Tak na marginesie to nie Burmistrz ponosi za tę sytuację odpowiedzialność a Kier.Z-du Gosp.Kom.Mieszk..ktory w imieniu gminy odpowiedzialny jest za dostawę wody o odbiór ścieków.

Gość_Realista
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

realista a komu on nie obiecał stanowisk?radnych też takich szykuje że głowa boli,niech się zastanowi bo ludzie w końcu do Kunowa go nie wpuszczą,byłem przekonany do jego racji,do tego że potrafi wytknąć błędy,ale po rozmowie z nim stwierdziłem że nie ma mowy,nie chcę takiego burmistrza to by była poraża na skalę światową,dobrze ze w porę wyłonił swoje"zalety" bo po wyborach już by było za późno,a tak to mam szansę-nie zmieniać burmistrz.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Gościu z 09:40 nie wiem czy się słyszysz ani czy widzisz to co piszesz.Jeśli chcesz głosować na Dudę to twoja sprawa i twoja wielka pomyłka.Jeśli ją tak bronisz a nie widzisz jej wad jako Burmistrza to nie wiem co Ci odpowiedzieć.Dla przykładu trzeba dodać jeden mały szczegół jak pani burmistrz dba o mieszkańców.4 czerwca ma się odbyć z wielką pompą dzień samorządowca-bo o urzędników dbać trzeba!Ale o dzieci to już niekoniecznie.Czy pani Duda zrobiła Dzień Dziecka-NIE!To taki tylko drobny szczegół działalności pani burmistrz dla mieszkańców.Wszystko co robi robi do siebie.Ja nie chcę takiej burmistrz!!!!!!!

Gość_Janka23
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

ŁODEJA SIĘ BOJĄ W URZĘDZIE I DRŻĄ IM SZORTY, BO TO CO WYSZŁO NA JAW TO CZUBEK GÓRY LODOWEJ. POSTY KRYTYKUJĄCE PISZE JEDNA I TA SAMA OSOBA, KTÓRA SAMA NIE WIE PO KTÓREJ STRONIE MA SIĘ OPOWIEDZIEĆ.

Gość_kUNOWIANKA 123
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Paaaaaaaaaanie Leszku krytykować jak i pozytywnie wyrażać opinie każdy może.Nikt w Gminie przed panem nie drży ze strachu i drżeć nie będzie bo pana tu nigdy nie będzie,zbyt małe ma pan poparcie i sporo osób się od pana odwróciło czy panu się to podoba czy nie,takie informacje już pan powinien dostać,po co pan zarzuca komuś pisanie postów przez jedną i tę samą osobę jak pan robi dokładnie to samo?kunowianka123 to przecież ta sama osoba co Lech za dużo osób pan poinformował jak się pan podpisuje na forum więc z góry przyjmujemy że większość postów jest pana dziełem.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 2612

Janeczko a może dziećmi by wreszcie zajęli się rodzice,a nie szukać kolejnego pretekstu do dyskusji.Przedszkole,szkoła uczy wychowuje a rodzic to co?już nie ma pomysłów na zorganizowanie czasu własnemu dziecku?Byliśmy wczoraj w Ostrowcu było fajnie miło i przyjemnie,a po za tym Kunów to nie jedyne miejsce do rozrywki,i tu żeby coś się działo trzeba kasy,dlatego czekam z niecierpliwością na kolejne wybory,od tego są spotkania,zebrania by powiedzieć burmistrz czego to my oczekujemy,a ona w miarę możliwości powinna to realizować i realizuje w mniejszym lub większym stopniu,nawet jeden uszczęśliwiony człowiek to bardzo dużo a takich nie brakuje i w naszym mieście.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Drogo Gościu bezimienny z 11:47 a czy panie urzędniczki nie mogą same sobie organizować rozrywek za swoje pieniądze a nie za nasze podatników?Jak widzisz pieniądze o które się tak martwisz na urzędników są.Jak decydujesz się odpisywać to mocno zastanów się nad treścią!!!

Gość_Janka23
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

A mnie to już normalnie śmieszą te teksty typu za nasze podatki.Większość podatków jakie wpływają do gminy to podatki z firm,od działalności gospodarczej itd.zwykły śmiertelnik płaci naprawdę nie duże podatki tak np jak ja od nieruchomości,i biorąc pod uwagę jakie opłaty ponosi też gmina za utrzymanie jej to jest kropla w morzu potrzeb i mam być zła że budżetówka robi jakieś imprezy?no bez przesady.Fakt że imprez w naszej Gminie mało,ale może się to kiedyś zmieni,tylko nikt też nie ma odwagi rozmawiać w cztery oczy z burmistrz tylko wylewa się żale na forum.Tak samo jest u mnie w pracy,co roku organizują imprezy w plenerze niby z funduszu socjalnego,ja np wolała bym tą kase do ręki ale tak nie ma i co mam się zwolnić?

Gość_Maja
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

No to możesz powiedzieć ,że chcesz kasę jak taka mądra jesteś.Imprez w naszej gminie jest bardzo mało,a jak już są to właśnie na takie cele-trzeba rozruszać panie urzędniczki,bo ruchu to one żadnego nie mają.!!!!!Trudno nawet przejść do drugiego pokoju, żeby przynieść dokument!!!!

Gość_Janka23
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 2624

Tak dla ścisłości - Państwo zabiera zwykłemu, szaremu pracownikowi 51% pieniędzy jakie tak na prawdę sobie wypracował. Tobie może i się wydaje, że to pracodawca ponosi te koszty, bo tak to wygląda na rozliczeniu, co nie do końca jest prawdą. Te pieniądze, które płaci jako "koszty utrzymania pracownika" pracodawca to tak na prawdę pieniądze, które zarobił ten pracownik, ale zostały mu one zabrane jeszcze zanim je zdążył zarobić (coś w rodzaju abonamentu za pracę). Dopiero później, od pozostałej kwoty pracownik odprowadza podatki (de facto robi to 2 razy bo najpierw robi to za niego pracodawca a później państwo samo sobie zabiera "drugą transzę" bezpośrednio z wypłaty).

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 2617

O co chodziło na ostatniej sesji z wystąpieniem radnego powiatowego Pana Marka Bilskiego? Ponoć szybko odczytał z kartki jakieś zarzuty pod adresem sprawozdania na temat budżetu - podwinął kitę i zwiał. Obawiał się,że zada mu ktoś szczegółowe pytania, a to na kartce to nie Jego zapiski?

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
1234 ... 122123125127128 ... 138139140141
Przejdź do strony nr
223 posty w tym wątku zostały wyłączone z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -