Jest pewne że wygra ja także jej tego życzę.
Do Gościa z 22:03, Wygra .....dobre, chyba z łamania i nieznajomości prawa. W piśmie Wojewody wyraźnie stwierdzono, że " PO dokonaniu analizy postanowień uchwały pod względem ich znajomości z prawem oraz złożonych wyjaśnień organ nadzoru stwierdza, że przedmiotowa uchwała podjęta została z naruszeniem prawa dotyczącym zasad sporządzania studium i istotnym naruszeniem trybu jego sporządzenia.... Z uwagi na powyższe, organ nadzorczy stwierdza, iż w jego ocenie kwestionowana uchwała w sposób istotny narusza obowiązujący porządek prawny, a powyżej podniesione argumenty czynią zasadnym niniejsze rozstrzygnięcie nadzorcze, stwierdzające nieważność powołanej na wstępie uchwały. Organ nadzoru zdecydował zatem o stwierdzeniu nieważności przedmiotowej uchwały w całości." I tak wygląda przestrzeganie prawa w Kunowskim Urzędzie, jest to nie pierwszy i nie ostatni przypadek. P. Burmistrz jeszcze później miga się w swoich uzasadnieniach. WSTYD !!!
Najgorsza jest w tym wszystkim buta i arogancja władzy ponieważ otrzymali wskazówki jak usterki i nieprawidłowości usunąć. Tłumaczenie Przewodniczącego Rady jest dziecinnie naiwne świadczące o lekceważeniu prawa i instytucji pełniących nadzór nad pracą urzędu. Dokładnie we wrześniu na sesji Pani burmistrz głośno deklarowała, że do chwili obecnej w ani jednym przypadku prawa nie złamała, a na biurku miała już wyrok i postanowienie sądów WSA I NSA i inne przegrane sprawy. Można tego było uniknąć oczywiście ale pewność siebie, że wszystko wolno Pani burmistrz spowodowało inny efekt. To prawda, WSTYD przed instytucjami w regionie przynosi nam obecna władza.
"Nie ta krowa krowa daje dużo mleka, która głośno ryczy". Z daleka można dużo mówić, obiecywać, krytykować innych i udawać eksperta w każdej dziedzinie. Ale potem przyjdzie szara rzeczywistość i ci co teraz obiecują potem szybko o tym zapomną i pokażą różki.
O nawet jasnowidza widzę na forum.
Powodzenia pani burmistrz wszystko będzie okey choć tyle w ludziach zajadłości.Taki świat .
Wojewoda jest zajadły ponieważ unieważnił uchwałę w trybie nadzorczym? Czy to Przewodniczący Rady z grupą nieomylnych lolesi zajadle i niekompetentnie wymuszał utrzymanie uchwały w mocy? Zwracanie uwagi urzędnikom i upublicznianie niekompetencji wg, Ciebie jest zajadłością? Mam milczeć i tolerować taki stan?Wstydzić się za urzędników i Panią burmistrz? DOSYĆ TEGO!!!
Było nie ryczeć i nie być tą przysłowiową krową, naobiecywać, oszukać, mamić, a teraz co?
Już kiedyś pisałem , że zasadniczym problemem obecnej kunowskiej władzy samorządowej jest totalny rozkład zależności przełożony-podwładny a co się z tym wiąże brak egzekwowania należytego wykonywania swoich obowiązków. Teraz mamy kolejny przypadek , gdy po 6 latach oczekiwania przez mieszkańców na niezbędne zmiany z powodu urzędniczej indolencji uchwała zostaje unieważniona w trybie nadzorczym. Wiele osób życzliwych ostrzegało przed pseudo koleżankami , brakiem dyscypliny czy tez luzackim podejściem do swoich obowiązków przez urzędników i co?
Nepotyzm i kolesiostwo niosą za sobą:
- brak kompetencji i profesjonalizmu
- pobłażanie
- rozluźnienie i brak dyscypliny
- problem z wyegzekwowaniem obowiązków
- wzajemne haki
- problem z właściwym pełnieniem funkcji zarządczych
Ta zmora dotyczy ogólnie całego powiatu i nie tylko.
Słyszałem, że Pani burmistrz po zlikwidowanym technikum zafundowała nam w tym budynku poprawczak? Będzie wesoło!
Poczytaj w tej sprawie:
http://www.bip.kunow.pl/upload/szkl114.pdf
Proponowałbym częściej odwiedzać oficjalną stronę gminy Kunów - sporo jest tam wiadomości.
A może o rozstrzygnięciu nadzorczym coś więcej napiszesz widzę ,że masz wiedzę więc poproszę. Jeśli chodzi o poprzedni post, to precyzyjnie chodzi o trudną młodzież, dzieci, które będą zamieszkiwały w budynku po technikum w Kunowie? I jeszcze jeśli nie jest dla Ciebie problemem, to napisz coś o maszcie wybudowanym w Kunowie na górze, słyszałem, że najbardziej niekorzystnie działa na zdrowie ludzi w promieniu 400 m czyli m.in bloki zlokalizowane w pobliżu oraz mieszkania jednorodzinne w okolicy? Około 80 najbardziej zainteresowanych mieszkańców złożyło podpisy pod petycją w ramach protestu? Czyli na działkach wokół masztu nikt mieszkania nie wybuduje, kto ma wiedzę dotyczącą oddziaływania i promieniowania takiego masztu. Nie wiem czy maszt już funkcjonuje ale chyba jeszcze nie, bo nie widziałem nigdzie zdjęcia Pani burmistrz oraz władz Kunowa przecinających wstęgę.
Kunów tonie i to nie ze względu na ulewne deszcze ale w zapaści finansowej, nasi radni z Panią burmistrz zdecydowali aby wziąć kolejny kredyt w kwocie 1 000 000 zł. To powinno chyba wystarczyć na kampanię wyborczą. Radio, TV, prasa nic za darmo nie publikuje?
Przy okazji podtopień przyjechała Pani do Nietuliska Dużego lansować się przed wyborami? Gdzie Pani była przez cztery lata? Dlaczego nikt nie pomyślał z urzędu wcześniej o zapewnieniu drożności przepustów, rowów aby w takich sytuacjach była możliwość odwodnienia. Jeśli Pani się za to nie weźmie, to mieszkańcy przeciągną Panią przez te przepusty.
W samym Kunowie też nic nie robi.Niedawno topila się ulica Partyazantów-niby z deszczówki,ale rów melioracyjny był niedrożny a w dodatku pod mostkiem teściowej pani burmistrz wstawiona jest malutka dryna,która wstrzymala wodę i nikt z tym nic nie zrobił.Nie wiem na co liczy ale powinna miec chociaż trochę honoru i nie powinna startować w tegorocznych wyborach.
Posmakowała jej władza to co szkodzi, a honoru politycy przecież nie mają, ci prowincjonalni w szczególności.