za takie coś możen zdrowo "beknąć"
wystarczy, aby ktoś z "namawianych" nagrał to na komórkę ... :)
W zakładach nie było nakazów głosowania! Co za głupstwa tu ktoś wypisuje!
skąd wiesz ? byłeś we wszystkich i pytałeś ?
Prawdą jest,że pracodawcy "zganiali" ludzi na przymusowe spotkania z "wurst-mistrzem" i przymykali oko na totalną agitację pracowników oraz ich rodzin,żeby nie powiedziec o formie straszenia utraty miejsc pracy.
ale jaja dajcie spokój...komedia czy tragedia juz nie wiem
Gościu z 14.48 może Tobie dał Lechu kase bo nie słyszałam żeby ktoś od tak dawał pan M pożyczyła lecz nikt jej nie dał więc nie myl pojęć
Łodej jest jak najbardziej odpowiednią osobą żeby zrobić w kurniku UMiG porządek zdyscyplinować tych którzy o dyscyplinie zapomnieli bo koleżeństwo to rzecz święta ale po pracy . Więc p.B.D przez 4 lata miała pole do popisu na najwyższym stanowisku . Łodej nigdy nie mówił o zwolnieniach bo jest to rzecz niemożliwa więc sensacje sami sobie robicie
Drogi alexie dziwne bo sam słyszałem na własne uszy że cytuję< jeśli więcej takich głosów o informacje się pojawi to trzeba taką informację wprowadzić,pomimo iż na sesji jest sprawozdanie z dziąłalności>więc plotek nie roznoście.A osobiście boję się że juz kazdemu sie przypomni IO i inni ze swoimi wypocinami ,a i nie zdziwie się jak lechowici zakrzykna chórem że burmistrz się promuje choć teraz krzyczą że nie chce informować,jak by nie zrobiła to im źle :)
taaaa.... takich głosów musi być więcej ?
ile ?
100 ?
1000 ?
czy to aż tak uciązliwe aby informowac mieszkańców o pracach rady i UG ?
jakoś nie ma problemu z tym, aby w gazecie ostrowieckiej co tydzień zamieszczać zdjęcia członków Rady czy UG z wydarzeń, typu "otwarcie świetlicy"
zaraz, moment,
mieszkaniec pisze, że "na sesji jest sprawozdanie z działalności"
Te suche parę punktów nazywasz sprawozdaniem ?
ja bym np. chciał wiedzieć kto głosował za uchwaleniem podatków za psa ?
albo jak wyglądało głosowanie w sprawie opłat za śmieci.
znajdziesz takie informacji w tym "sprawozdaniu ?
a może w BIP ?
a to sprawa dla mieszkańców bardzo istotna - nie każdy ma czas chodzić na sesje, bo niektórzy (szczęśliwcy) w tym czasie pracują.
Czyżby radni wstydzili się tego jak głosują ?
przecież to my ich wybieraliśmy, więc przed nami powinni sie rozliczać.
Chyba, że tkwimy nadal w roku 1980....
rzut oka jak swoją pracę relacjonują inni:
http://www.bip.grodzisk.pl/file.php?attachment=17523
a to sprawozdanie z "naszej" sesji:
http://www.bip.kunow.pl/upload/sesjamarzec.pdf
coś Ci się Alexie pomyliło. Pierwszy link zawiera protokół z sesji zaś drugi zaproszenie na sesję i plan jej przebiegu. W trakcie sesji jest osoba która protokołuje jej przebieg a następnie sporządza sprawozdanie. Tak jest wszędzie nawet w Kunowie. Dlatego nie wprowadzaj ludzi w błąd. Faktem jest jednak, że protokołów z sesji nie ma na BIP.
I właśnie dlatego że mamy tylko dwoje do tego urzędu i na to stanowisko wybieram mniejsze"zło" które doświadczenie ma,może zdziałać jeszcze sporo.Powiedzenie cyt:Beatka na 4 latka?no cóż w ciągu 4 lat wdrażania się głębiej w problemy Gminy i mieszkańców to czas bardzo krótki,dlatego warto podjąć się kolejnego wyzwania i dać jej "pole" do popisu.Jedynie na co zwrócę uwagę to odpowiedzialnie wybrać członków naszej przyszłej rady,bo tu tkwi szpila,nie w samej Burmistrz.
Monia! nie zgadzałem się z Tobą gdy wcześniej wyrażałaś swoje poglądy.To co napisano o rzekomej pożyczce napawa mnie wstrętem,ale cieszę się, że z czasem dojrzałaś do zmiany swego stanowiska, do czego zresztą masz absolutne prawo.Ja również uważam ,że za bardzo skoncentrowaliśmy się na obsadzie stanowiska burmistrza zapominając o najważniejszym-radni Rady Miejskiej. Tu jest klucz do rozwiązywania wielu problemów.Nie może to być rada bezradna,potulna i spolegliwa,lecz zaradna ,współpracująca ale i rozliczająca.Dlatego przez pryzmat wyboru burmistrza nie zapominajmy o organie stanowiącym.
Obserwator i Ja też się pod tym podpisuję,oboje macie rację, Burmistrz,Burmistrzem, ale skład rady to klucz do większości problemów.Mało co mnie obchodzi opinia wypowiadających się tutaj w formie zazdrości i zemsty, plotek w sensie dogryzienia komuś,bo to świadczy tylko o brudnej i obłudnej walce o stołek.Nie podoba mi się też to, że przeciwnik napycha żołądki kiełbachą itd nas ludzi którzy myślą logicznie i takie przekupstwo nikogo nie interesuje,w jakiej formie by nie było.Ja wiem zaraz ktoś powie że to spotkania integracyjne z wyborcami tylko czemu przed wyborami,czemu nie organizował darmowej wyżerki pół roku temu.Rozumiem plakaty itd choć mi się nie dobrze już robi od tego i kolejne pytanie kto zezwala na takie przerywanie czasu pracy pracownikom?No cóż czas cyrku chyba skończył się z końcem lata,więc co to ma być?Jestem rozczarowany że tylko takiego mamy przeciwnika,choć może to i dobrze,szanse będą równe...z moją cichą nadzieją że łodej nie wygra,wsłuchując się w rozmowy innych sam w życiu popełnił tysiące błędów był na skraju stoczenia się na dno...ale powstał jak feniks z popiołów,teraz udając normalnego zmobilizowanego do zycia i działania członka naszego społeczeństwa...oj chyba nie do końca,w mojej naturze nie jest wytykanie błędów i wyciąganie brudów z życia prywatnego ale to co powyżej poruszył jak sie domyślam jakiś tępak zakrawa na totalne chamstwo i to czasem może przeważyć.Typowy Lech brudami,syfem,zdradą posiąść stołek Burmistrza.Nie w tej kadencji nie w tym czasie i nie w niedzielne południe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A ja chce sprawozdanie z imprezy wyborczej ,,pomysł na jutro" organizowanej przez dobrodzieja naszego WP Szumlińskiego na rzecz kandydata wszech ziemi janickiej Leszka Łodeja.On rzesz sam dzieli jadłem a napitkiem wszelakim swoich przyszłych wyborców,aby siłę wielką w sobie odnaleźli i mieli odwagę przeciw swojemu rozumowi zagłosować przeciw ogromnej bestyi z Urzędu zwanej Burmistrz.Największym ,,pomysłem na jutro" po takim okrutnym wysiłku dzisiejszych rozmyślań będzie jutro rano:kawa czy woda spod ogórków i brak pomysłu na jutro,a co nie daj Bóg pojutrze, bo w łbie szumi.
Ciekawi mnie też jaką na te dni ciche przedwyborcze ,atrakcję wymyśli Drużyna.Taki folklor miejscowy sobie niestety oglądamy zwany nie bez powodu Kiełbacha Wyborcza.
TEJ PANI JUŻ PODZIĘKUJEMY! NIGDY WIĘCEJ!
ludzie nie skazujmy sie na kolejne 4 lata stagnacji i biedy pod rządami tej samej Pani!!! Zmienmy nasze zycie i wybierzmy mądrze!!!!