To po co czytasz, nie musisz. Widzę że teraz zalogowany, uważaj co piszesz. Hahaha
W ramach rozrywki, wiesz kabarety obecnie są słabe, komedie też więc przynajmniej tu można się pośmiać. Trzymasz poziom.
Brawo WitekSztechaetka z 12:02. Mnie nie bardzo chce się juz odnosić po stokroć do tych wszystkich bredni jak to nazwałeś "totalniaków" w szczególności idioty. Dodam tylko, że uderzające jest lekceważenie inteligencji mieszkańców przez tych hiper populistów z KWW. Ale kłamstwo powtarzane stro razy staje sie podobno prawdą. Podobnie jak z inwestycjami i terenami inwestycyjnymi.
No, też mi się zdaje, że oni w tym ich stowarzyszeniu muszą obowiązkować powtarzać np. "browar to inwestycja" tak z tysiąc razy to potem wódz się zapyta co to jest browar to oni : "browar to inwestycja"
To bardzo dobra wiadomość chociaż trochę zaskakująca bo przecież gmina cały czas prowadzi różne inwestycje np. niedawno oddano browar , buduje się obwodnicę równoległą do Bałtowskiej, a same dotacje nie pokrywają 100 % - trzeba mieć wkład własny. Ważne aby dobŕą sytuację finansową gminy właściwie spożytkować tj. aby mieszkańcy bezpośrednio odczuli działania gminy. Istotnym kosztem dla większości mieszkańców są czynsze. Najwyższ stawki płacą chyba mieszkańcy SM Hutnik, która od wielu lat boryka się z długiem powstałym przy prywatyzacji huty. Gmina mogłaby w jakiś sposób wspomóc spółdzielnie finansowo i ją oddłużyć. W czynszach największy udział stanowią koszty ogrzewania które ostatnio co roku rosną, pomimo, że koszty alternatywnego ogrzewania np. gazem maleją. Może jakieś dokapitalizowanie MEC-u, który też podobno ma jakieś problemy finansowe ograniczy podwyżki cen ciepła. Kolejny problem miasta to smog. Tu można by pomyśleć o zwiększeniu dotacji na wymianę pieca i fotowoltaiczne. Oby miasto nie inwestowało więcej w obiekty kubaturowe , które generują tylko koszty.
Drogi forumowyidioto jestem zwolennikiem rzadu ale przez mysl mi nie przeszlo zeby myslec przeciwko swojemu miastu Dla mnie w Ostrowcu powinno sie dziac jak najlepiej a dzialania lokalnych samorzadowcow powinny prowadzic do rozkwitu miasta
Ale wam wtłoczono w głowy, że browar to inwestycja. Może ktoś napisać ile straty przyniosła ta działalność?
Szkoda by bylo zeby tam stal teras hipermarket Ten browar to czesc historii
Nie mierz wszystkich swoja miarą,forumowydebilu.
Straty to przynosiła gdy stała i niszczała.
Browar to był inwestycja Saskiego, obecnie to kulą u nogi miasta. Ile ta inwestycja ja zarobiła w ubiegłym roku.
Skąd wziąłeś takie brednie, że Ostrowiec nie ma długów :)
Gmina bez długów i Bez perspektyw. A ci co otrzymaja stypendia za kilka lat wyjadą z Ostrowca, bo choć zdolni, nie będzie dla nich miejsca, no chyba że ich rodzice z układu
Pierdolisz jak mały Kaziu po dużym piwie.
No ale zawiść i zazdrość o sukcesy ludzi Gorczyńskiego boli. Bardzo boli. Szczególnie tych co ciągle kopali pod nim dołki a sami są przegrywami.
Browar to nie fabryka a wizytowka miasta Kto byl tam to wie ze swietnie wyglada Dodam ze nie jestem zwolennikiem prezydenta
To dobrze, że browar...kultury, jest wizytówką, a ja myślałem że kapsel z grawerka?
Myślenie nie jest twoją mocną stroną.
forumowy biedak, jak nie ma długów, to skacze z radości pod sufit. I nic, że w lodówce kaszanka, a przed domem bolid rocznik 1990, ważnie, że nie ma długów!!!
:D :D :D