Leczo z cukinii też robiłem ale bigos - trzeba będzie spróbować. A tego leszcza jak robisz? Moczysz w mleku, żeby wyciągnąć zapach mułu? A leszcz że skórą na blachę do piekarnika na ile minut w temp?
Leszcz albo tołpyga u mnie bywa.
PasiBrzuch nie łącz ogórka z pomidorkiem w sałatkach, bo witaminy obu wzajemnie się wykluczają. Jeśli rzeczywiście jesteś mężczyzną, to gratuluję.Uważam, że mężczyźni są zdecydowanie lepszymi kucharzami, niż babeczki. Nie wiem, czy zwróciłeś uwagę, że pani wypowiadająca się we wpisie na końcu poprzedniej strony specjalizuje się w zasadzie w jajecznicach, tylko że z różnymi dodatkami i jeszcze ta zasmażka - buuuuuuuuuu. Poza tym nie tykam ryb, które mają dużo ości, a leszcz to dla mnie same ości.
Ty piszesz o jajecznicy a nie o leczo..Jajka do warzyw i Ty nazywasz to leczo?
Ja lubię rybę w piatek
Dziś piątek, więc będzie rybka. Mam zamiar wypróbować ten przepis: https://www.mykitchenlife.pl/pieczony-losos-w-sosie-smietanowym/ . Robiłam już dość często taki sos (jest z suszonymi pomidorami), ale głównie do kurczaka.
U mnie zamiast łososia pstrąg , widzę , że się już marynuje. Pachnie pięknie.
Zupa grochowa z kiełbaską, a na drugie mielone u mnie z ziemniakami i buraczkami.
Kupie gdzies w okolicy żywe ryby na obiad? A może jakis wędkarz chętny odstąpić połów?
Dziś piątek czyli bez mięsa. Może jakaś rybka albo pierogi z serem ?
12:09, kupisz w Opatowie, po prawej stronie, przy wjeździe do miasta.
Często robię też zupę pomidorową na zeberkach, sos z szynki z kasza gryczana i buraczkami, wszelkie sosy do makaronów :z kurczakiem cukinia i śmietanka 30procent,z kurczakiem przyprawa gyros papryka porem i serkami topionymi i śmietana, albo spaghetti z mięsie mielonym i pomidorami. Z zup robię też często ogórkową, kapuśniak, jarzynowa, pieczarkowa, zalewajka,krupnik. Placki ziemniaczane lubię z sosem pieczarkowym, a placki z cukinii z sosem czosnkowym.
Brakuje w Ostrowcu sklepu ze świeżymi rybami
Świeża ryba w rybnym na Sienkiewicza
Albo na bazarku na Ogrodach
Losos nie jest zdrowy