Według Ciebie 31 tys.euro za zycie ludzkie to dużo? A Twoje,ile jest warte?
21:48. Po co ten patos i wielkie słowa? Powiedz, co dla narodu polskiego zmieniło to, że ktoś przepłacił życiem swoje zachcianki i teraz wszyscy mamy za to płacić? Codziennie jakieś dzieci zostają sierotami, bo ich ojciec, czy matka giną w wypadkach. Czy ktoś martwi się o los tych dzieci i organizuje składki narodowe?
"Przypłacił".
Płacimy za palaczy papierosów, alkoholików, alimenciarzy, narkomanów, więźniów, chorych, niepełnosprawnych, a nikt nie nakazuje palaczowi palić, alkoholikowi chlać, itp. Jesteśmy społeczeństwem i troszczymy się o siebie wzajemnie. To nie Sparta, że chore dzieci zrzucało się ze skały.
21:58. Tak na serio, to o co ci chodzi, bo nie rozumiem? Proponuję, abyś przelał/ła najbliższe pobory na znane konto, a nawet co miesiąc to robiła/ł. Atakujesz tu wszystkich zajadle tylko dlatego, że mają odwagę myśleć inaczej niż ty. Mam wrażenie, że leczysz przy tej okazji jakieś frustracje nieznanego pochodzenia, z którymi nie umiesz sobie poradzić. Jeśli ci to pomaga, to wal dalej. Co się nie robi dla dobra bliźniego.
"Czego się nie robi dla dobra bliźniego".
Chodzi mi o to, że płacąc podatki pośrednie i bezpośrednie oraz składki ubezpieczeniowe składamy się na wiele, bardzo wiele rzeczy i nasza bezpośrednia zgoda nie ma wpłytwu na to, bo decydują osoby sprawujące władzę.
Spójrz na swój PIT, użyj kalkulatora do przeliczania brutto na netto.
Głupawe epitety pod moim adresem pomijam. Odpowiedz mi tylko proszę, które słowa odbierasz jako zajadły atak na wszystkich?
Właśnie 21:53."ojciec, czy matka giną w wypadkach".Dlaczego giną? Alkohol,brawura,łamanie zasad? Oczywiście spowodowanych przez sprawców tych zdarzeń.
Nie chcesz-nie wpłacaj.Nikt Cię do tego nie zmusi.
22:10. A co powiesz o OFIARACH "pasjonatów szybkiej jazdy" zabitych na przejściach dla pieszych? Mówisz "Nie chcesz nie wpłacaj. Nikt Cię do tego nie zmusi". Odpowiadam: NIE CHCĘ i ty jesteś ostatnia osobą, które może mnie do tego zachęcić, a tym bardziej zmusić.
Do niczego Cię nie zachęcam.O ofiarach pasjonatów szybkiej jazdy też wspomniałem pisząc "łamanie zasad"-oczywiście przez sprawcę.Tylko nie wiem czy się rozumiemy: rozmawiamy o pomocy Państwa w takich sytuacjach czy o dobrowolnych wpłatach organizowanych przez np.fundacje? Spójrz na post 21.53.
22:27. Już o niczym nie rozmawiamy, bo strasznie nudna jest ta konwersacja i bez sensu. Poza tym mam coś gwałtownie do zrobienia. Sorry. Żegnam.
Kolejna polemika na forum kończy się ucieczką jednej strony z powodu braku argumentów, tendencji do obrażania rozmówcy, tendencji do obrażania się na drugą stronę, bo się z czymś nie zgadza :)
serce dotyka serca, nie ma szczęścia, nie ma pecha, nikt się nie złości, nikt nie docieka...
człowiek obok człowieka.... na szczycie góry MEKKA...
Przeczytałam gdzieś taki komentarz -- wszedł Tomek na szczyt Nangi i powiedział - Zdobyłem cię. Tak - pomyślała Góra - i dlatego ze mną zostaniesz...
"Jestem tego pewny ,
w głębi duszy o tym wiem ,
że gdzieś na szczycie góry,
wszyscy razem spotkamy się..."
https://www.helios.pl/44,Starachowice/BazaFilmow/Szczegoly/film/17646/Ostatnia-gora
Czwartek, 06 lutego, godzina 13:00 i 18:00.
Czas trwania: 82 min. Od lat: 12 Produkcja: Polska [2019]
"Akcja “Ostatniej góry” rozgrywa się podczas zimowej wyprawy na K2, drugiego najwyższego szczytu Ziemi. Grupa kilkunastu wspinaczy próbuje dokonać historycznego, zimowego wejścia na ośmiotysięcznik. Mozolnie, w skrajnie trudnych warunkach, kolejne zespoły przygotowują drogę, rozwieszając liny i docierając do kolejnych obozów.
Tę wyprawową rutynę przerywa tragedia rozgrywająca się na niedalekim szczycie Nanga Parbat. W wyniku brawurowej akcji Adamowi Bieleckiemu i Denisowi Urubko udaje się uratować Elisabeth Revol. Jej partner Tomasz Mackiewicz zostaje pod Nanga Parbat na zawsze…"