Myślę, że przez te dwa lata udało się wykonać bardzo wiele. Inwestycje, projekty, które rozpoczęliśmy są już widoczne i namacalne dla mieszkańców, a kolejne będę wkrótce realizowane. Udało się i to uważam za jeden z największych sukcesów, zarówno swoich. jak i rady gminy – zjednoczyć ludzi, zabliźnić pewne rany i sprawić, że mieszkańcy sami chcą robić coś dla gminy i ją zmieniać. Tego ludzkiego potencjału nie można kupić, a ja jako wójt jestem z nich dumny– wyjaśnia. Podkreśla, że dzięki ustabilizowaniu wydatków i uzyskaniu dofinansowań zarówno ze środków rządowych, jak i unijnych gmina Bałtów będzie mogła owocnie wykorzystać nadchodzące lata. Rok budżetowy dla gminy zamknie się nadwyżką w wysokości ok. miliona złotych.
A jeszcze rok temu był na minusie. Rok pracy z nową Rada gminy daje efekty.
Heh rząd teź miał mieć budżet zrównoważony
W radio ostrowiec nic nie chwalą swojej gminy...
Czy chociaż naostro wie co to znaczy nadwyżka budżetowa?
Niemożiwe! Przecież to nie jest POPeeSeLowiec.
Teraz chyba nie ma ulg w podatkach to wójt ma nadwyżke finansową. Można ja przeznaczyć z pożytkiem dla wszystkich mieszkańców, a nie dla niektórych.
To ten co byl w Samoobronie?
Ważne, że nie PZPR !
Jak twoj stary
Rok temu staliśmy na skraju wielkiej przepaści,a teraz daliśmy duży krok do przodu xD.Jakie to wszystko jest fałszywe,szkoda czytać.
Jak za poprzednika umarzało się ..... to skąd miała być nadwyżka.
Covidowe oszczędności na szkołach i urzędach?
Patrząc na to jak PiS płakał jaka ta gmina zadłużona i nie mają za co żyć, to aż cud że nie upadła :)
Nareszcie lokalny biznes oderwany od gminnej pępowiny.
W lokalnym radyjku o tym nie usłyszycie, co najwyżej o trudach budowy lodowiska. Swoją drogą ciekawe z jakiego projektu i dofinansowania?
Beda premie w urzedzie?