https://bip.kunow.pl/?bip=2&cid=444&id=2124 - tutaj nie ma?
Artur Łakomiec publicznie mówił, że weźmie odpowiedzialność za teraźniejszość i przyszłość Ostrowca Świętokrzyskiego i jego mieszkańców i że generalnie jego ekipa wszystko robi dla dobra "naszych" mieszkańców.
(...) Krzyczy starszy człowiek z tyłu: - Ja mówiłem, że tak będzie
Toć on zwykły taki człowiek, jak z nas każdy na zakładzie
Gdy pomogli mu rękami, pomogli mu zwyciężyć
Widziałeś ty? Ja mówiłem, że tak będzie
- Czekaj, czekaj, niech policzę, ile teraz mam pieniędzy
- Co ty, oszalałeś? Niepotrzebne ci są więcej (...)
Pamiętam, co mówiłeś, mogłeś liczyć się ze słowem! (...)
(...) wyraźnie słyszałem
I minęło tyle czasu, ja nic nie dostałem
Czekam jeszcze trzy dni i ani chwili dłużej
Niecierpliwość moja wzrasta, to czekanie się wydłuża
Moi wszyscy koledzy, oni myślą tak samo
Gdy się kładą wieczorem i gdy wstają rano
Pamiętają twoje słowa, gdy słuchali cię w lokalnej telewizji i radyjku :)
Uważam że pan Prezydent powinien zarabiać przynajmniej 3x tyle, Ostrowiec to miasto w najszybciej rozwijającym się kraju Uni europejskiej uważam że nasz demokratycznie wybrany prezydent to fachowiec jakich mało. Ostrowiec nigdy tak dobrze się nie rozwijał jak teraz !!
https://bip.um.ostrowiec.pl/artykuly/szukaj?keyword=%C5%82akomiec
A czemu oświadczenia p. byłego radnego Włodzimierza Steca zostały usunięte z BIP? Dlatego, że jest Rycerzem Zakonu Kolumba?
Bogata Polska wyśle darmowy prąd Ukrainie.
Jak się ogród zostawi w samopas, to zarasta chwastami i potem trzeba pęsetą usuwać te chwasty, ale to żmudne zajęcie, wiec najlepiej zaorać cały ogród razem z kwiatami :)
Jak się ogród zostawi w samopas, to zarasta chwastami i potem trzeba pęsetą usuwać te chwasty, ale to żmudne zajęcie, wiec najlepiej zaorać cały ogród razem z kwiatami :)
Do 13:34
Czyli chcesz przekazać że ty w tym szambie ugrzązłeś po uszy i nie chcesz odciąć swojej pępowiny pasożycie? Bo czerpiesz z korupcji korzyści. Czyli jesteś w układzie korupcyjnym?
W 2023 r. "za świadczenie usług zarządzania – 173 589, 37 zł" No tak by wynikało, że te usługi zarządcze / zarządzania, to była praca jako prezes zarządu MWiK + odprawa po odejściu ze stanowiska, wskutek powołaniu na wiceprezydenta. To dość duże pieniądze przytulił Pan Łakomiec, biorąc pod uwagę, że według KRS Prezesem Zarządu był zaledwie do 17 marca 2023 (wpisy w KRS, jak wiadomo pojawiają się często z opóźnieniem lub nawet ze znacznym opóźnieniem). Na pewno nikt się nie pomylił z wyliczeniem tego wynagrodzenia za usługi zarządzania? Powinno to być bardziej transparentnie opisane, tak bardziej przystępnie dla czytelnika, żeby czytelnik nie musiał się zastanawiać, skąd taka sumka się wzięła.
Artur Łakomiec od 1 stycznia 2023 jest już pierwszym wiceprezydentem Ostrowca Świętokrzyskiego. Powołanie na konferencji prasowej wręczył mu prezydent Jarosław Górczyński. Konferencja nieprzypadkowo odbyła się w siedzibie Miejskiego Ośrodka Sportu i Rekreacji. /Radio Ostrowiec/
-
Przepisy ustrojowych ustaw samorządowych wskazują oświadczenie majątkowe należy złożyć:
- radni oświadczenia majątkowe składają przewodniczącemu rady (gminy, powiatu), sejmiku województwa;
- wójt (burmistrz, prezydent miasta), starosta, marszałek oraz przewodniczący rady (gminy, powiatu) oraz przewodniczący sejmiku województwa oświadczenie majątkowe składają właściwemu wojewodzie;
- zastępca wójta, sekretarz gminy, skarbnik gminy, kierownik jednostki organizacyjnej gminy, osoba zarządzająca i członek organu zarządzającego gminną osobą prawną oraz osoba wydająca decyzje administracyjne w imieniu wójta – wójtowi;
- wicestarosta, członek zarządu powiatu, sekretarz powiatu, skarbnik powiatu, kierownik jednostki organizacyjnej powiatu, osoba zarządzająca i członek organu zarządzającego powiatową osobą prawną oraz osoba wydająca decyzje administracyjne w imieniu starosty – staroście;
- wicemarszałek województwa, członek zarządu województwa, sekretarz województwa, skarbnik województwa, kierownik wojewódzkiej samorządowej jednostki organizacyjnej, osoba zarządzająca i członek organu zarządzającego wojewódzką osobą prawną oraz osoba wydająca decyzje administracyjne w imieniu marszałka województwa - marszałkowi województwa.
Czytaj więcej na Prawo.pl:
https://www.prawo.pl/samorzad/oswiadczenia-majatkowe-samorzadowcow-termin,521005.html