Ktoś tu grabi Polaków z oszczędności
Inflacja CPI we wrześniu wyniosła rok do roku 5,8 proc
Gość_zx właśnie ty grabisz oszczędności .
I do tego Polska posiada drugie najniższe oprocentowanie na swiecie.
Ale rządzi PiS i to jest najważniejsze!!!! Brawo wyborcy, tak dalej trzymajcie!!! N
Jebac pis i szczepionki
Elektorat narpiew spat apotem zrus
Ale jest 500+ i trzynaste emerytury i bony i jeszcze wam źle.
ja nie mam, ale zarabiam w euro i mnie natomiast słaba złotówka cieszy
Do czasu ten uśmiech...
Tam do czasu. Się ceny usług podniesie.
Polski Ład
A przyczyny? Coraz większe presje na płace. Więcej kasy większe ceny. Przyjdzie Leszek, trochę sprzeda, resztę rozda i denominacja, obcinamy cztery zera. Obcinamy o 10% pensję i wracamy do normy.
Według danych GUS żywność zdrożała we wrześniu średnio o 4,4% w skali roku, energia o 7,2%, a paliwa 28,6%.
A o ile zdrożały usługi budowlane i remontowe wie każdy kto zaczął remont czy budowę - dwukrotnie, trzykrotnie. Wszystkie kosztorysy się sypią.
15:21-ale rządzi PiS i tylko to się liczy!!!!!Hi,hi
Jeśli myślisz, że gdy rządziłby kto inny to nie byłoby teraz inflacji to jesteś strasznie naiwny 13:19.
16:13-to nie chodzi o to , że jest inflacja, bo za Tuska tez była ale opłacało się oszczędzać, bo stopy procentowe były wysokie!!! Czy nie widzicie różnicy?Jakie teraz macie oprocentowanie konta czy lokat? A jakie są ceny żywności?
teraz to nawet lepiej się wychodzi ładując oszczędności w niestabilne kryptowaluty. Tam masz jakieś prawdopodobieństwo zysku, a w banku pewność strat.
Potrzeba dużo kasy na opłacanie sowitych wynagrodzeń i podwyżek w państwowych spółkach czy w ministerstwach. Nepotyzmu nie ma, ale swoi tam pracują.