to ze maja rsu czyli kontenery to nie znaczy ze maja lacza internetowe i ze moga instalowac tv w kablu ,bistrem to inna sprawa llu dzielone i llu tzw pełne tez inna bajka
LLU współdzielone i pełne i LLU na łączach aktywnych i nieaktywnych..
Do abonenta vecktry- Z kablówką Vectra nie weszła, ale internet na łączach byłego MSK na Stawkach jest. Nie wprowadzaj ludzi w błąd.
Zdecydowanie Netia
Kilof to ze masz kluczyki do samochodu to nic musisz miec jeszcze go garazu by wyjechac :))))ale z ciebie tuman ,nic ze jest okablowane przez wazne kto udostepnia same uradzenia i kto jest ich gospodarzem.Pracowniok ma racje a tu w jakiej branzy robisz???????huta?
Pracownik....sam sobie rację przyznajesz?:))).
Napisałem - nie wiesz, nie pisz, bo ludzi w błąd wprowadzasz.
Stawki są okablowane przez Netię. Netia ma swoje kable, swoje słupki, swoje RSU, swoje centralki. Nie potrzebuje zgody TP S.A. - jak w przypadku BSA ( Bitstream) na podłączenie klienta. Nie ma też potrzeby instalować za pomocą technologii LLU ( poprzez udostępnienie przez innego operatora pętli abonenckiej). Wszelkie awarie( jeśli są) obsługiwane są przez Netie, a nie z udziałem innego operatora - w tym przypadku TP S.A.
o jejku jaki pracowni bez wiedzy !!!ehe hehe i chyba po technikum wieczorowym w trybie zaocznym zaliczonym w trybie marzycielskim !!! i co masz do ludzi z huty tam ludzie maja większą wiedzę i doświadczenie jak ty śmieszny do bólu pracowniku !!!!! KILOF ma rację i powinien cie walnąć tym kilofem w Pustą gŁOWĘ !!!!!!!
A ja mieszkam w tym samym bloku co ty i mam netię i naprawdę ją polecam, jestem z niej zadowolony bardzo i szybko się rzeczy z neta pobierają, naprawdę ją polecam w 100%. Vectra dla twojej informacji tam ktoś pisał że Vectra nie jest na stawkach, to masz złe info kolego bo ona jest od dawna na Stawkach. Hmm ciekawe kto pisał ten temat o necie ;D
mgr .inz moze zrobisz mi jeszcze wykład jak działa PCM ,MTG , ISDN ,SDI i Videostrada a moze powiesz cos o pcm isdn o ile takie chodzi w Ostrowcu
Zakładam, ze jesteśmy sąsiadami, więc Drogi Sąsiedzie, jestem nieszczęśliwym posiadaczem łącza z Vectry - i szukam jakiejś przyjaznej dla użytkownika komputera oraz jego kieszeni alternatywy, dla tego pseudo dostawcy usług. Niestety, czasy MSK z rozrzewnieniem przychodzi nam wspominać ( przynajmniej nie było takich dropów, jakie ma Vectra).
Ping do onetu ( przy odciążonym systemie - wszystkie inne programy wyłączone) to w większości czas pow. 2500 ms + stałe dropy (czytać utraty połączenia).Dostawca rzecz jasna tłumaczy się , że wina jest po mojej stronie , że mam wirusy itd. (trochę źle trafił, bo wiedzę na ten temat mam większą niż instalatorzy Vectry) . Stąd też szukam - UCZCIWEGO DOSTAWCY USŁUG INTERNETOWYCH .
ciekawe co piszesz,czyli powiesz mi ,ze tez ogladaj tv przez lacza Netii i ich urzadzenia??????ciekawe
Pracownik - rozumiesz pojęcia TECHNOLOGIA i URZĄDZENIA??
Technologia - to kable, miedź, światłowód, Radio, WIMAX, BSA, LLU
Urządzenia to router, modem, które produkowane są przez np. Linksys, Cisco...
Mylisz pojęcia.
IPTV jeszcze w Ostrowcu dostępne nie jest. Musi to być technologia VDSL2 i FTTB
ja chyba wiem kto ty mieszkaniec, czy ty mieszkasz na 4 piętrze? :D
"ja chyba wiem kto ty mieszkaniec, czy ty mieszkasz na 4 piętrze? :D"
Moja przyjechać z Afryki (mam Polskie korzenie - dziadkowie, Polskiego misjonarza zjedli) dość dawno - zdążyłem wyblaknąć w Polskim słońcu i dzięki ACE ,więc zrozumieć Twoje słowa : "ja chyba wiem kto ty mieszkaniec,..."
A na poważnie :)
Nie nie mieszkam na 4 piętrze .
Na kawę się wybierałeś , czy na wódkę ? ( bo jeśli to drugie -
to możesz przynieść, jak w końcu zgadniesz , kim jestem ) .
A jeszcze poważniej -Mam dość Vectry, i na dniach znów się tam wybiorę by dochodzić swoich praw .Pewnie nic to nie da, ale cóż, oni "umilają" mi życie codziennie (pseudo internetem") - to ja co jakiś czas, mogę im też :)