A ja wolę jabłecznik płynny. Parę kilo jabłek, woda, cukier drożdże i po 3 tygodniach wyśmienite proseco :)
Właśnie dziś upieklam z tego przepisu od Pani. Serdecznie dziękuję za przepis, placek pyszny, pozdrawiam ciepło.
Mieszane, ale dla poprawy smaku starte już jabłka posypałam nie wielką ilością cukru i kwasku cytrynowego, po czym odcisnelam nadmiar soku.
i cynamon po wierzchu jabłek i posypałam rodzynkami i na to przykryłam ciastem pycha jest
ale z którego? Powiedz, bo jutro córce chcę upiec. a przepis niejeden w tym wątku.
Niezawodny przepis pół kilo mąki..... Z tego przepisu polecam
Również pozdrawiam pani Aniu i cieszę się, że ciasto się udało i smakowało!
Dziękuję i również pozdrawiam 23:03,a pani 20:28 życzę udanego wypieku.
Jabłka na surowo! Po co zasmażam jak i tak idą do pieca!
Nie daje żadnej trucizny typu galaretka!
Ja natomiast jabłka posypuję jeszcze orzechami i rodzynkami lub żurawiną, na to ubita z cukrem piana i potem starte kruche ciasto.
Po co ten krzyk, każdy robi jak chce.
Tu nikt nie krzyczy, tylko wymienia się swoimi uwagami. To chyba nie jest zabronione? Warto niekiedy coś urozmaicić według przepisów innych osób.
Dzięki dziewczyny za różne uwagi i inspiracje.