szukam osoby która sprzedaje jajka, interesują mnie głownie jajka swojskie kur z wolnego wybiegu, nie żadne fermy i takie tam.... proszę o konkretne odpowiedzi
Kobitki sprzedają na targu.
taaaa napewno sa z wolnego wybiegu, kupione w sklepie przelozone do koszyczka z sianem niby swojski ;) nie mowie ze wszystkie ale sporo tak robi, ja mam takie jajka kurki chodza po podworku i sobie dziobia co chca, i to jest smaczne jajko:)
Za dobre jajko trzeba zapłacić a w Ostrowcu chcecie kupić tanio ciut droższe niż w sklepie dobre wiejskie od kury chodzącej po trawie i grzebiącej jedzącej same naturalne ziarna nie na paszach.Za dobre trzeba dużo więcej zapłacić.
Po ile byście sprzedawali takie naturalne,świeże,zdrowe jajka jak byście mieli okazje trzymać kurki na wsi?
Postawcie się na chwile na miejscu gospodarza zastanówcie się.
Ja mogłabym sprzedawać swojskie jajka,od kurek jak za dawnych lat miała moja babcia po... np 1,20 za sztukę
takie swojskie jajko ma sporo zanieczyszczen w sobie, kura zjade tez jakas ziemie i robactwo ale na pewno jest to zdrowsze jajo niz od kury z fermy faszerowanej jakas paszea z antybiotykami zeby szybciej rosla i taka kurka to nigdy slonca nie widzi, cale zycie w klatce. Ciekawe wlasnie dlaczego babki na targu czy na pasazu sprzedaja jajka z nabitymi numerami jak ze sklepu jako swojskie, orientuje sie ktos?
Na targu dużo jest z fermy, sprzedawane za wiejskie. pozdro...
zapraszam do mnie a jesli ktos woli to na stoisko na targu(sprzedaz kasz, maki i takich tam smakołyków koło zółtego kiosku z chlebem) gdzie dostarczam swieze jaja od swojskich kur. Naprawde polecam.
Gościu z 22,oo Nikt za takie jajko w Ostrowcu nie zapłaci nawet jak wie że to wiejskie widzi te kury dlatego oszukują.A takie jajka zbiera się i przy okazji wywozi,a czasami przyjeżdżają gdzie tyle płacą na pewno nie w Ostrowcu,a gdzie nie będę pisać.
Dobre jajka wiejskie nie potrzebują reklamy, ja nawet nie muszę na targ z nimi jeździć, ponieważ klienci sami po nie przyjeżdżają, sprzedaję po 60 gr.
jeśli to aktualne napisz na zbyszu@op.pl
Po zł 1,20chyba cię pogięło w okolicach Waśniowa,Bałtowa i innych ludzie mają kury i jajeczka po50gr.