Już wam pomógł czy ma to w planach na następną kadencję?
A kto pomoże ludziom którzy brali kredyty w złotówkach?
A dlaczego mają komuś pomagać? Się wzięło to spłacać. Kto pomoże tym- którzy ciułalu kilka lat zagranicą żeby kredytu nie brać? Niech duda pomaga ze swojej kieszeni a nie z kieszeni podatników
Pomógł? Co to za pomoc?
KOD wywalczy demokracje i dla frankoeiczow bo nima ale bedzie bo KOD wywalczy
Oj tam, Oj tam! Gdyby wszystko zrealizował, to co teraz by obiecywał. Wiadomo, że trzeba zostawić coś na później, a nóż się przyda. Zresztą teraz nie tylko będziemy to mieli, ale też emerytury stażowe - obiecane 5 lat temu.
Obiecywał, obietnicy nie dotrzymał. Choć uważam że pomagnie jest nie uczciwe wobec całego społeczeństwa - gdyby mieli zysk to nie podzieliliby się nim z nami, jest ryzyko, jak raz pomożemy to wszyscy powiedzą - o pomagają więc będą brać ryzykowne kredyty i będzie fala ryzykownych zachowań bo zyks jest ich a ryzyko strat - wspólne.
Brałeś - to spłacaj. Ja ma za Ciebie spłacać?
Wszyscy oczekują pomocy - jest ryzyko, jest zabawa.
Jaka pomoc ? ja pier...no szok brałes to płać mnie ktos pomagal splacać? niech płaca i płacza jak głupi łeb sie ma
Pomógł jak z kwotą wolną od podatku.
Przestań szczekać paranoiczny dzieciaku. Pachołku sowiecki.
Przecież on nie z pisu, więc jak sowiecki?
He he ,ludzie co bardziej cwani,mieli różnych doradców biznesowych i chcieli być mądrzejsi od przysłowiowego papieża .Wziąć kredyt,wybudować chatę 200 metrów z basenem a pózniej sprzedać kurę i dwie kopy jaj i zwrócić pieniądze bo rząd dopłaci jak to za komuny było.Normalny człowiek poszedł do normalnego banku wziął pożyczkę,policzył wcześniej czy go będzie stać na zwrot potęznych odsetek ,wybudował lub kupił i płaci.Kombinator nabrał kasiory a teraz obwinia rządowych,że mu ni dopłacają.To se ne wrati jak to w Czechach gadają sąsiedzi zza Olzy.
Większość tych "frankowiczów" to ci co nie dostali normalnego kredytu w złotówkach i to była ich jedyna opcja. Ja ich nie żałuje.
Teraz przynajmniej wiemy, dlaczego @ForumowyIdiota, nie lubi Dudy :)
Jak ktoś nie ma przysłowiowego bólu doopy, lub ma dystans do polityki, to się da :)
wszyscy specjalnie brali we frankach bo myśleli ze przechytrzyli innych,niech spłacają ,wiedzieli co robili i śmiali się innym w oczy,jak pomóc to wszystkim z kredytami,nie tylko cwaniakom