Lepiej? To znaczy jak?Że dostałeś parę groszy kosztem innych, że nadal możesz żyć jako pasożyt korzystając z czyjejś pracy?W życiu nie ma nic za darmo i za daninę pozbawiasz się twarzy, honoru i godności - najwyższych wartości w życiu każdego uczciwego człowieka. Tyle samo są warte panie stojące przy obwodnicach. Też tanio się sprzedają, aby przeżyć w iluzji, że są doceniane.
15:00, nie wiem czy sobie zdajesz sprawę, ale ty również żyjesz w iluzji, że jesteś doceniany, też się sprzedałeś jak tirowka, pozbawiając się twarzy i honoru. Już za samo zaprzestanie niszczenia i wyprzedaży majątku narodowego, można powiedzieć, że jest lepiej i warto było pogonić POstkomune. Ci, którzy nie musieli już emigrowac za pracą z własnego kraju żeby przeżyć, też są wdzięczni.
Dobrze napisane 15:18, popieram.
16:16. Ha ha sam siebie chwali za idiotyzm wypowiedzi. Nie wiecie, kto to może być?
Więcej zarabiam, socjal na dzieci też jest. Na więcej mnie stać. Poprawa kolosalna w porównaniu z tym, co było za poprzedników.
Możliwy scenariusz,zaraz po wyborach zostaje ogłoszony stan wyjątkowy i rząd może wszystko.Może zawieszać ,delegalizować,odbierać,zmniejszać pensje i świadczenia,,,możę wszystko.To was pogodzi.
Więcej dostajesz bo ja na to pracuje
To z moich podatków to dostajesz.
Pamiętaj to nie z rządowych pieniędzy to dostajesz - bo rząd swoich pieniędzy nie ma, rozdaje nie swoje
16:37, a ile ty tych podatków płacisz, że tak wszystkim rozdajesz? To jest również z jego podatków, bo on też płaci podatki. Napisałem z jego podatków, bo ja nic nie biorę, ale mi to nie przeszkadza, że ktoś dostaje na dzieci. Za to z moich podatków jest finansowanie, to co tobie może się podobać, a mnie nie, a i tak płace.
Jak podoba Ci się że państwo daje dzieciom to może jakby nie było tyle podatków sam byś im dawał bo byś więcej zarabiał?
Jakby nie było tyle podatków... ile to podatków przybyło, których nie było za poprzedników i kto obiecuje takie cuda, że jakieś podatki znikną?
Wiesz że abyś ty zarobił 3000 twój szef musi przeznaczyć na Ciebie 5000?
PiS wprowadził (zależnie od źródeł) od kilkunastu do 30 nowych podatków,
obiecywał obniżenie starych - Vatu, paliwowych, a także podwyższyć kwotę wolną od podatku.
Oczywiście ani PiS ani PO obniżek teraz nie popiera. Wiele mniejszych ugrupowań to postuluje - PSL-Kukiz (dobrowolność zus) Konfederacja (oni cały czas tylko o tym) kiedyś Nowoczesna (czyli partie od lewa do prawa) i jeszcze inne o których w mediach nie usłyszysz.
Wiem i co z tego. Rozumiem, że jesteś za zniesieniem składek emerytalnych i zdrowotnych?
Co mnie to interesuje 18:45 ? On i tak nieźle na tym wychodzi a gdyby nie ja sam by tyle nie miał. Pracownik musi kosztować bo nikt nie będzie pracował za darmo. PIS bardzo dobrze rządzi, a to, że wszelkiej maści kombinatorom i wyzyskiwaczom się ukróciło to tylko na plus.
Bardzo mnie wkurza jak czytam " z moich podatków, z naszych podatków, z naszych pieniędzy i.t.p" Podatki płaciliśmy od dawna, za poprzednich rządów też i wtedy jeden z drugim tak piszący nie analizował co się z nimi działo. Ja co dzień liczę swoje grosze i jakoś mi nie ubywa.
Kto liczył ten liczył. Nie wrzucaj wszystkich krytyków do jednego wora.
A komu lepiej bo mojej emerytury jakby mniej przez te ceny w sklepach i jeszcze 40 zł miesięcznie wydaje na maseczki i rękawiczki
Emeryt nie chrzań. Moi rodzice też są na emeryturze i nie narzekają, wręcz przeciwnie. Gdyby nie PIS musieliby jeszcze pracować.
Komu lepiej bo mojej emerytury przy tych rosnących cenach jakby mniej