W której Ty grupie poglądowej jesteś?
Ani w jednej, ani w drugiej, ale jak słyszę, że w Kancelarii Senatu średnia pensja wzrosła o 1600 zł, w Kancelarii Premiera – o tysiąc złotych. U prezydenta wypłacono hojne nagrody. W zeszłym roku na większe wynagrodzenia i premie tylko w tych trzech urzędach wydano z naszych podatków dodatkowo prawie 19 mln zł – tak wynika m.in. z raportów Najwyższej Izby Kontroli. A Ty przeciętny Polaku, dostałeś w zeszłym roku podwyżkę? Jeśli nie, to może szef przyznał ci chociaż nagrodę? Też nie? To możesz pozazdrościć urzędnikom.
Ło Panie. Prezydent mówił, że poseł musi wynająć mieszkanie w Warszawie za 1000zl /msc I jak się to podliczy to wychodzi, że mało zarabiają. Na szczęście zwykły obywatel nie musi wynajmować tego mieszkania za tysiąc, bo może skorzystać z jednego z milionów mieszkań wybudowanych przez rząd. Tadam
Całkiem nieźle!
Dobrze, że mam wypłatę w trzech walutach to mam w nosie to Popisów państwo. 2/3 dochodów mam poza ich mackami. Jest dobrze, jest dobrze, więc o co ci chodzi?
Nie zgadzam się z tym stwierdzeniem. Z samego 500 nie da się wyżyć. Jest to za to dobry dodatek do wypłaty.
Pewnie że dodatek na dzieci kto je ma to wie ile kosztuje utrzymanie dzieci Tego rodzaju bzdur już nie da się słuchać Normalność wróciła jest praca wiec ludzie pracują Kazdy ma wybor za PO go nie bylo
A to że niektórzy nie pracują zawsze tak było i bedzie
Nie zgadzam się, bo bo możesz w ogóle nie pracować i wyciągnąć nawet 3-4tys./msc od państwa w różnych dodatkach. I nawet mieszkanie socjalne za darmo. Tylko trzeba wiedzieć jak.
Utrzymanie dzieci kosztuje dużo dlatego rodzice powinni mieć ulgi podatkowe przy rozliczeniu PIT-a, a nie mają żadnych ulg.Wtedy dobroczyńcy byliby niepotrzebni.To już było i nazywało się każdemu wg. potrzeb.
09:11 - Mijasz się z prawdą. Przy rozliczaniu PIT jest ulga na dzieci !!
Bzdury piszesz 21:10.