Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy uważasz, że dobrze zagłosowałeś w kwietniu wybiarając obecnie rządzących?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Już jakieś 40% ludzi bez maseczek

Ilość postów: 49 | Odsłon: 1766 | Najnowszy post
  • Już jakieś 40% ludzi bez maseczek

W mojej ocenie już ze 40% pieszych nie ubiera już maseczek lub nosi na brodzie. Wcześniej było to jakieś 20-30%.

Gość
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Już jakieś 40% ludzi bez maseczek

W niektórych miastach Straż Miejska zaczyna wlepiać mandaty. A u nas ....?

Baner na aż! dwóch autobusach "noś maseczkę" to grzeczne życzenia.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

Przecież Szumowski powiedział, że nie zarażamy się na ulicy.

ForumowyIdiota
        Zgłoś
        Odpowiedz

Szumowski nie nosi maseczki.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Byłem dziś na miescie, Policja jezdzi, straz miejskich to samo, ludzie bez maseczek, albo opuszczone pod nos lub na brodzie i udaja ze tego nie widza. Po co ja mam nosic jak inni tego nie robia? Znajac zycie ja raz bym nie zalozyl i mandat bym dostal a polowa Ostrowca chodzi bez i smieja sie z maseczek.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

I z Ciebie, czytając te brednie donosicielu...

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 11

Odp.: Już jakieś 40% ludzi bez maseczek

Mamy mądrych i ludzkich Policjantów. Doskonale wiedzą, że nie wszyscy muszą nosić maseczki. W Ostrowcu ponad 70 % to osoby chore. Większość z nich znajduje się w grupie osób zwolnionych z zakrywania ust i nosa na podstawie rozporządzenia z 15 kwietnia 2020 ( zmiana 2 maj 2020). Dobrze, że ludzie zaczynają czytać rozporządzenia a nie tylko bezmyślnie słuchać - noś maseczkę. Nikt, kto nie ma przeciwwskazań do noszenia maseczki nie będzie chodził bez niej i tym samym narażał się na wysoki mandat. Nikt, kto ma zdrowotne przeciwwskazania do noszenia maseczek nie będzie bezmyślnie jej nosił i tym samym narażał się na pogorszenie stanu zdrowia lub nawet utratę życia. Obowiązku zakrywania nosa i ust, mocą rozporządzenia Rady Ministrów Dz.U z 2020 roku poz. 792 par. 18 ust. 1 pkt. 3 NIE STOSUJE się u: - dzieci do lat 4" - osób,które nie mogą zakrywać ust lub nosa z powodu stanu zdrowia, - osób z całościowymi zaburzeniami rozwoju, - osób z zaburzeniami psychicznymi, - osób z niepełnosprawnością intelektualną w stopniu umiarkowanym, znacznym albo głębokim, - osób mających trudności z samodzielnym zakryciu lub odkryciu ust lub nosa. To dla tych, którzy nie czytają rozporządzeń ale bardzo dużo mają do "powiedzenia" w temacie. Większość mieszkańców naszego miasta zwolniona jest MOCĄ ROZPORZĄDZENIA z obowiązku noszenia maseczek. Polecam zapoznać się również z definicjami - całościowe zaburzenia rozwoju, zaburzenia psychiczne, niepełnosprawność intelektualna i problemy zdrowotne (jest to określenie bardzo ogólne, w rozporządzeniu nie jest podane, że dotyczy problemów zdrowotnych z oddychaniem). Rada Ministrów zdaje sobie sprawę na co naraża ludzi nakazując im noszenie maseczek stąd takie zapisy w rozporządzeniu.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 5

Tylko 40% ludzi mu uwierzylo.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 6

Nie słuchaj wiadomości z mainstreamu, włącz myślenie... Milicja, milicja...

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Koniec świata, mój piesek bez kaganca a ja w kagancu, dziś rano chciałem z nim wyjść na spacer, otworzył sobie drzwi, odwrócił się i powiedział, zostań w domu

Gość_He
          Zgłoś
          Odpowiedz

Sadzic mandaty roznoszacym zaraze

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

I głupotę...

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Gościu 11:18 ty tak seri piszesz, że 70% ludzi w Ostrowcu to chorz? Chybay na głowę. Albo z lewymi grupami niepełnosprawności.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

Mam policji mówić na co choruję? A tajemnica lekarska?

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Nie masz obowiązku podawać na co chorujesz. W rozporządzeniu jasno jest napisane, że nie wymagane są zaświadczenia i orzeczenia. Policjant to nie lekarz i nie będzie wypytywał o szczegóły schorzenia bo tym samym przekroczyłby swoje uprawnienia.

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
                • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 19

Nie ważne czy na głowę czy z lewymi grupami jak to nazywasz ( spróbuj dostać taką grupę,już widzę jak lekarze podkładają się dla ciebie), ważne, że mają orzeczone choroby. Statystyka to statystyka i papier to papier. A Ty jesteś taki pewny, że maseczki chronią? Naukowcy i lekarze mówią zupełnie co innego. A myślisz, że dlaczego w rozporządzeniu jest tyle odstępstw od konieczności noszenia maseczek?

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
1 post w tym wątku został wyłączony z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tym postem.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
WarszawaRemont.com
Branża: Remonty
Dodaj firmę