Jak to było:
"pokazał rząd jak zachowywać się mamy,
I to, że niepotrzebnie wszyscy się tutaj staramy,
Bo król Polski jedyny właściwy
Z natury krnąbrny i raczej mściwy
Z własnego nadania i własnego rozkazu
Powiedział wszystkim" dla mnie nie będzie żadnego zakazu"
https://niezalezna.pl/329370-czy-beda-zmiany-w-przepisach-o-noszeniu-maseczek-padly-slowa-o-poluzowaniu-obowiazkow
Idź na szczaw z ty g0wnozródłem. Będziesz wrzucał tutaj wiadomości od ludzi z wyrokami o pomówienia.
Obowiązek noszenia maseczek wprowadzono jak minister zdrowia zakupił od kolegi maseczki. Trzeba przecież sprzedać je z zyskiem. Nie ważne, że sam minister twierdzi, że maseczki nic nie dają. Ważne aby je z zyskiem sprzedać i odzyskać kasę. Nie liczyli, że dziennikarze zwęszą, że maseczki są bez certyfikatu. Sprzedadzą to zniosą obowiązek zakrywania ust i nosa.
Jebać maseczki.Lepiej zdechnąć wolnym niż w kagańcu.
Lepiej zdechnąć na wirusa (małe prawdopodobieństwo) niż na grzyba w płucach (większe prawdopodobieństwo). Znajomy Łukaszka już opchnęli maseczki, więc można usunąć nakaz.
Osoba z atopowym zapaleniem skóry od noszenia maseczki ma pęknięcia, wypryski i swędzenie wokół ust. Pomijając wygląd to czeka ją znów leczenie sterydami. Nigdy objawy nie występowały na twarzy. Oby nie pozostały blizny. Kto jej teraz wykupi drogie maści sterydowe? Odszkodowanie nie należy się bo ze względu na stan zdrowia nie musiała nosić maseczki. Teraz już wiem dlaczego tak ogólnikowo podane jest " ze względu na stan zdrowia". Wszędzie mówi się, że astmatycy i z chorobami płuc ale to kłamstwo. Dobrze zabezpieczyli się takim wpisem. Ludzie mają różne schorzenia i organizm różnie reaguje. Dlatego nie podają konkretnych chorób. Wszyscy chorzy powinni zdjąć maseczki bo jeden będzie miał grzybicę płuc, u innego zaogni się AZS, u innego dojdzie do omdlenia z powodu niedotlenienia, jeszcze inny nabawi się nerwicy lękowej itd...
No też super źródło
W związku z planowanym wprowadzeniem kolejnego etapu znoszenia ograniczeń związanych z COVID-19 Ministerstwo Zdrowia zaprasza do przekazywania uwag do projektu rozporządzenia.
Uwagi prosimy przesyłać na adres RMrozp.epidemia@mz.gov.pl do piątku 15 maja 2020 r. do godz. 15:00.
Jak to Łukaszek mówi "jesteśmy pomiędzy trendem wzrostowym, a wygaszaniem pandemii" :D
5.39 min nagrania RMF FM