Stało się! Przemiana Pawła Kukiza: "Antysystemowiec" i przeciwnik "partiokracji"... zakłada własną partię!
Ten dzień przejdzie niewątpliwie do historii polskiej polityki. Najsłynniejszy antysystemowiec i przeciwnik ustroju zwanego "partiokracją" zakłada... własną partię polityczną. Ten fakt zdradził w dzisiejszej rozmowie z redaktorem Robertem Mazurkiem. Zdradził również, jaka będzie nazwa tej partii.
Nigdy się nie zapisałem do PSL, jestem na etapie tworzenia swojej partii, a nie poszerzania grona PSL
- nieoczekiwanie wyznał Paweł Kukiz.
Polityk powiedział również, dlaczego zdecydował się na taki krok.
- Choćby po to, żeby dać jasny sygnał wyborcom, że nie zapisałem się do PSL. Ludzie niestety nie mają pojęcia o elementarnych zasadach ustrojowych i uważają, że jeżeli ktoś startuje z list jakiejś partii, to jest członkiem tej partii. Tak nie jest - zaznaczył.
Zdradził również, że partia "nazywać się będzie K-15".
- Mieliśmy walne spotkanie stowarzyszenia "Kukiz 15" i padła tam propozycja założenia partii. Ja się wstrzymałem od głosu, 90 proc. ludzi zagłosowało za utworzeniem partii. Będzie partia, bo ten mój romantyzm i wiara w to, że na fali społecznego zaangażowania, bez pieniędzy i struktur zmienimy ustrój okazała się naiwna - dodał.
Przecież inaczej się nie da. Tak system jest skonstruowany i zabetonowany.
Też tak pomyślałem, że w końcu strzepie z siebie tę koniczynkę, bynajmniej dla niego nie czterolistną.
Kukiz sam nie wie co mówi i sam nie wie kim jest. Kto za nim teraz pójdzie skoro partii mu się zachciało? Zdradził swój były elektorat, zbratał się z komuną więc zostanie sam.
Kiedy Kukiz wszedł w ten toksyczny układ z PSL-em patrząc na niego czuło sie, że jest jakiś nieswój. Ze zaje sobie sprawę, że sprzedał samego siebie. Było mi go trochę żal.
Też było mi żal chłopa gdyż sentencje miał dobre,też sądzę że sam siebie sprzedał.Gość dorosły,poczytalny więc ma to na co zasłużył.Zawiódł swych zwolenników ,nie przypuszczam aby były elektorat (przed spółką z PSL-em)zasilił jego obecne szeregi- bo cygan idzie raz przez wieś.
Gościu z godziny 4:44 mam takie samo zdanie o Kukizie jak i Ty.Też kiedyś byłem adoratorem Wałęsy
i okazało się ,że to oszust pospolity,Kukiz ta sama drogę wybrał....zwykły nieudacznik ,karierowicz.Ludziom gdy nie wychodzi w biznesie czy sho biznesie to czepiają się polityki bo tam kasa za darmo.Cugowskiego z Budki Suflera też lubię ,lecz zawiodłem sie gdy próbował swych sił jako senator.....i znów mu nie wyszło.Obym się nie mylił ale tych trzech panów ze swiecznika kładę do jednego wora
ok.p.edukator do gościa z godz 23:29..a pros..edukatora miejsce w szkole.
Nie zrozumiem mnie źle. Po prostu oczy bolą jak się to czyta.
Aby wyruchać wroga trzeba być blisko niego
oszukał swoich wyborców oraz ludzi z którymi współpracował. A jak zrobił to raz to zrobi kolejny. Ludzie wpłacali swoje własne pieniądze, a on sprzedał ich za kilka miejsc w sejmie.
Albo zmienił metody walki z systemem z "natarcia" na "partyzantkę". Nie skreslalbym, bo każda alternatywa jest dobra. Cały ruch Kukiz15 wraz ze swoimi posłami miał dużo bardzo dobrych pomysłów, tylko, że ludzie nawet o tym nie wiedzą, bo w tv nie mówili, a kto by tam czytał tyle stron tekstu. Tak samo jak mało kto w ogóle czyta plan partii przed wyborami. Nie mówią w tv tzn. że nie ma. Pożyjemy zobaczymy. Ja tam bym zagłosował, bo nikt z obecnych mnie nie przekonuje.