Radlak w Platformie Obywatelskiej, a jeszcze kilka dni temu był w zarządzie PSL ... czy to deja vu.
Sławomir Radlak jest od początku członkiem PO i nigdy nie był w PSL. Po co to kłamstwo. ?
"NIE" dla lekarzy i nauczycieli - ja też tak myślę. Ale dla kogo "TAK" ?
Jaki powinien być przyszły radny?
Nie wiem drodzy współmieszkańcy czym wy się tak emocjonujecie jeżeli chodzi o dyrektorów szkół. Ja myślę że wystawianie ich to strzał w stopę - jeżeli więcej jest wkurzonych niż zadowolonych z tego faktu. Dlatego im POdziękujcie, wy wkurzeni, wasze wkurzone rodziny itd. To załatwia sprawę.
Moim zdaniem reguła jest taka że nauczyciele do sprawowania fukcji w samorządzie w ogóle się nie nadają, wręcz szkodzą. Mają przecież zawsze rację. Każdy to pamięta ze szkoły. Nie pogadasz. I o rozwiązywaniu problemów nie mają zielonego pojęcia.
Więc do wyborów, róbmy swoje.
Sa na tych listach osoby które nigdy nie pracowały , pokażcie jakie mają wykształcenie jaki osiagnięcia zawodowe bo to że nalezy sie do jakiejs partii to nie wszystko
Z nauczycielami nie ma żadnych negocjacji ani mediacji,czy takich rządów chcecie?
Trzeba podać do publicznej wiadomości czy te osoby nie mają wyroków sądowych
czy nie są karane czy płacą alimenty czy są rozwodnikami czy są czwartą żoną
itd..
stwórzmy może optymalnego kandydata na radnego np. wiek 30-40 lat; zawód ekonomista, prawnik; płeć bez znaczenia; miejsce pracy własna działalność, przedsiębiorstwa przemysłowi i usługowe. Proszę o więcej.
ajest duzo dyrektorów szków którzy bardzo dobrze wywiążą sie z obowiązku radnego
Optymalny kandydat: pochodzi z Ostrowca, wykształcony, zrobił coś dla miasta, zna prawo i ekonomię, zna problemy spółek gminnych, posiada wolny zawód - nie jest zależny od urzędów miejskich, jego sytuacja materialna świadczy, że nie stara się o dietę radnego, potrafił w życiu poradzić sobie - ma osobiste osiągnięcia. Proszę o więcej.
jak ma być taki świetny, wykształcony z dochodowym biznesem to po co mu się użerać z problemami ,sprawami które narosły od wielu wielu lat za te marne grosze ok. 7 tyś??? a do tego jeszcze dochodzą ludzie z wiecznymi pretensjami. w tak zaniedbanym mieście bycie prezydentem to ciężki kawałek chleba. odchodzący to coś na ten temat wie. lepiej być gdzieś dyrek. lub prez. i zarobić tą samą kasę albo i większą a odpowiedzialność mniejsza. prawdzwy biznesmen nie przyjdzie....
He, he, he rozumiem kandyduje po to , żeby wygrywać przetargi publiczne. Żenada ...
Gościu ilia -Ty masz rację trzeba podać kto się leczy psychiatrycznie,miał konflikt z prawem,jest wolny od uzależnień,liczy się ze społeczeństwem by mu pomagać nie szkodzić,mieć opinię szanowanego i szanować żonę...
nic dobrego nie będzie z radnego ,który jest prezesem spółki ,dyrektorem .nauczycielem ,a już na pewno lekarzem.Pilnujcie sobie państwo swoich spraw zawodowych to będzie dobre dla naszego miasta.po co wam jeszcze mandat radnego ?.wybierzmy ludzi młodych 30-40lat dla dobra nas wszystkich.
Pozostali emeryci (?), bezrobotni i wszystkowiedzący.
Kto wie coś o komitecie jakiejś nowej partii, chyba Patriotyczna? Tam podobno nie brakuje emerytów i wszytkowiedzących.
słuszna racja popieram ,popieram ,wybrać ludzi młodych.Po pierwsze to mieszkańcy powinni rozliczyć starą rade ,kto z e starej rady startuje ponownie i ich rozliczyć.
Nasze kochane miasto upada.Popieram ludzi młodych ,twardych z jajami.uratujcie to miasto.