głosujmy na nowych ludzi, nowe - inne myślenie, nową wizję, nowe pomysły, nowe spojrzenie , nowe cele, na nowy Ostrowiec
Mam podobne poglądy jak arek ale nie podzielam jego zdania in blanco. To są reguły od których są wyjątki. Trzeba popytać o kandydata. Wybierzmy ludzi.
Poza tym zawsze to są wybory najlepsze z możliwych, albo na zasadzie najmniejszego zła. Według mnie wybierać trzeba. Ja pójdę na wybory i wiem na kogo i dlaczego na niego będę głosował.
w radach zasiadają ludzie po kilka kadencji którzy wogóle nie interesuja się sprawami miasta a mają np pracę zawodową która daje im pewien rozgłos, i ludzie znają nazwisko a działania człowieka, jego praca w radzie żadna.
to jeszcze musisz wiedziec, na kogo glosowac. niestety dowodzisz typowej dla ostrowczan tendencji - wiem, co jest źle, al enie wiem - jak to poprawić
w radzie powiatu powinni być zwykli pracownicy z zakładów pracy .urzędów,ludzie w średnim wieku, całkiem nowi.takich nam trzeba co znają życie.NIE STANOWCZE W RADZIE POWIATU DLA STAŁYCH BYWALCÓW LEKARZY,NAUCZYCIELI ,DYREKTORÓW FIRM I SPÓŁEK.Im ciągle mało kasy.ile wynosi dieta członka rady powiatu?RADA POWIATU CO KADENCJE POWINNA BYĆ NOWA.NIE DLA TYCH CO BYLI I NIC NIE ZROBILI !!!!
Tak zupełnie nowi ludzie którzy nigdy nie zasiadali w ławach radnego. Trzeba wyłapać z list takie osoby i na nich głosować. Ja tak zrobię.
a moim zdaniem trzeba oddzielić ziarno od plew. bo jest paru radnych którzy aktywnie działali, spotykali sie z mieszkancami, próbowali, czasem skutecznie , załatwiać ich sprawy.
odsyłam na stronę P. Dudy http://zbigniewduda.pl/
Plewy od ziarna też bo plewy tylko szkodziły ludziom dbając o swoją kieszeń i tyle.Kilka srok za ogon nie da się trzymać lepiej pracy zawodowej się poświęcić.
Jest kilku młodych na różnych listach tylko zobaczcie na których pozycjach. Pozycje od 1- 5 to tylko starzy wyjadacze na każdej liście - czyli młodzi są już skazani na niepowodzenie.
Gościu z 20:15 powyżej 5-tej pozycji są ci co na łapkach grzecznie i posłusznie czekają na swoją kolej, równie wierni swoim przewodnikom w partii jak ci od 1-5.
Pozycja na liście nie ma znaczenia. Znaczenie ma wybór partii, jesli chce sie zmian.
Co drugi na tych listach to nauczyciel.
przyszły radny powinien pokazać to za co musza się wstydzić poprzedni radni. Jakieś pół roku temu była sprawa pomnika Żydów. Wystąpił Wójcicki, poparło go KNP Ostrowiec. A co z innymi? Wcześniej zwrócił uwagę na ulice komunistów, Wilczyński nie chciał słuchać o zmianie ulic a poparli go inni radni. PiS nie różni się niczym od TOS (byli z nimi w koalicji). Oprócz Nowej Prawicy ktora jest spoza układu, wszyscy są w zmowie. Ludzie! wy wolicie jak wam się obiecuje, a czy wam się da to już obojętne. Byłem na spotkaniu z Korwinem i wypowiadał się Wójcicki. Całkiem konkretnie mówił. Podobno ma bardzo radykalne poglądy...
Ja popieram moich przedmówców. Nie głosujmy na lekarzy, dyrektorów, prezesów itp. Ci ludzie mając po dwa, trzy etaty i jeszcze przyjmują prywatnie, oni nie znajdą dla nas czasu. Chcemy zmian, nie głosujmy na pozycje od 1 - 5, ponieważ to są stale te same nazwiska. Chcemy zmian popatrzmy na nazwiska z drugiej połowy listy i przeanalizujmy co te osoby już zrobiły, ile poświęcają czasu na rozwiązanie jakiś problemów mieszkańców naszego miasta.
Tak czytam ten wątek i dochodze do przekonania, że wśród powyższych forumowiczów sa osoby kandydujące właśnie z tej drugiej połówki listy....
Rozumiem, że skoro podjęliście się startu w wyborach to chcielibyście zostać wybrani, lecz wskazywanie iż adekwatni kandydaci są usytuowani w drugich połowach list jest co najmniej nie logiczne.
Czysta propaganda i nic więcej!!
Darujcie sobie drodzy kandydaci!!
Wybory samorządowe to możliwość oddania głosu przede wszystkim na osobę, a nie na partię z której startuje. Każdy ostrowczanin zagłosuje więc na tego kto w jego oczach zasługuje na głos oraz ewentualny mandat radnego. Nie ma tu więc znaczenia czy będzie to 1, 4 czy 9 pozycja na danej liście.
POZDRAWIAM!!
nie byłam na spotkaniu z Korwinem ale podobno
- chce zabrać prawo wyborcze kobietom
- płatną naukę
- płatną służbę zdrowia
i temu podobne...
STANOWCZE NIEEEEEEEEEE
Nie znam Cię "Gość" z 16:56 ale podobno chcesz powrotu komuny, także stanowcze nieeeeee :)
powiem tak... reprezentujesz totalną ciemnotę.. powtarzasz coś nie mając pojęcia...
A czy teraz nie płacisz podwójnie za leczenie?