KOMITET WYBORCZY PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ
CZARNECKI Jarosław | Nowa Dębowa Wola | wiek 60 | liczba głosów 954 / 15,03% | Okręg wyborczy nr 1
DUDA Zbigniew Dariusz | Ostrowiec Św. | wiek 58 | liczba głosów 1 935 / 12,77% | Okręg wyborczy nr 2
KOPAŃSKI Jarosław Piotr | Ostrowiec Św. | wiek 59 | liczba głosów 625 / 4,12% | Okręg wyborczy nr 2
KASZUBA Dariusz Stanisław | Ostrowiec Św. | wiek 56 | liczba głosów 724 / 4,78% | Okręg wyborczy nr 2
ROGOZIŃSKI Mirosław Stanisław | Ćmielów | wiek 66 | liczba głosów 914 / 9,57% | Okręg wyborczy nr 3
ŁUPINA Emilia Edyta | Szewna | wiek 52 | liczba głosów 962 / 10,07% | Okręg wyborczy nr 3
KAZIMIERSKI Grzegorz Jan | Waśniów | wiek 61 | liczba głosów 910 / 13,88% | Okręg wyborczy nr 4
KOMITET WYBORCZY KOALICJA TAK ! DLA SAMORZĄDU
ROGALIŃSKA Agnieszka Katarzyna | Ostrowiec Św. | wiek 56 | liczba głosów 1 485 / 23,40% | Okręg wyborczy nr 1
ROGALA Robert Tomasz | Ostrowiec Św. | wiek 56 | liczba głosów 840 / 13,24% | Okręg wyborczy nr 1
BOREK Monika | Ostrowiec Św. | wiek 48 | liczba głosów 591 / 9,31% | Okręg wyborczy nr 1
DĘBNIAK Marzena Magdalena | Ostrowiec Św. | wiek 64 | liczba głosów 2 860 / 18,87% | Okręg wyborczy nr 2
DYBIEC Łukasz Tomasz | Ostrowiec Św. | wiek 45 | liczba głosów 1 918 / 12,65% | Okręg wyborczy nr 2
BIEŃ Małgorzata Anna | Ostrowiec Św. | wiek 65 | liczba głosów 972 / 6,41% | Okręg wyborczy nr 2
LEŚNIAK Magdalena | Ostrowiec Św. | wiek 43 | liczba głosów 550 / 3,63% | Okręg wyborczy nr 2
CZUPRYŃSKI Dariusz Zenon | Ostrowiec Św. | wiek 49 | liczba głosów 534 / 3,52% | Okręg wyborczy nr 2
PASTERNAK Mariusz Krzysztof | Piaski Brzóstowskie | wiek 49 | liczba głosów 1 987 / 20,80% | Okręg wyborczy nr 3
SOBIERAJ Małgorzata | Szewna | wiek 59 | liczba głosów 1 507 / 15,78% | Okręg wyborczy nr 3
MAJ Piotr Zygmunt | Przyborów | wiek 61 | liczba głosów 737 / 7,72% | Okręg wyborczy nr 3
JABŁOŃSKI Andrzej Kazimierz | Kunów | wiek 67 | liczba głosów 862 / 13,15% | Okręg wyborczy nr 4
BUGAJSKI Janusz | Piotrów | wiek 61 | liczba głosów 794 / 12,11% | Okręg wyborczy nr 4
KOMITET WYBORCZY PERSPEKTYWA
JABŁOŃSKI Marcin Piotr | Ostrowiec Św. | wiek 47 | liczba głosów 445 / 2,94% | Okręg wyborczy nr 2
Szok i niedowierzanie! Jak to jest, PSL ogólnie wyszedł słabo a potknięć dużych nie miał. U nas mega wtopa naczelnego a zdobywa ogromne poparcie. Gdzie tu sens i logika? Zgupłem!
20:41; bo to jest logika mieszkańca Ostrowca Św. Tak dla korupcji!
Bądź pewien, że piszesz słowa, z których możesz się wytłumaczyć w razie takiej konieczności.
To, że jeden brał, nie znaczy, że brali wszyscy,chyba to oczywiste. Jak mój kolega z pracy jest złodziejem, to znaczy, że i ja jestem przestępcą? Ludzie, trochę pomyślunku, a nie hejt.
Przepis żeby zostać lokalnym politykiem: - kolekcjonuj złote monety wychowaj sobie miernych ale wiernych poddanych to lud i tak ich wybierze. Bądź pieniaczem i chamem nie zrob nic tylko obiecaj co to nie zrobisz to lud Cie wybierze. To jest chore miasto.
Kto ci nie da kolekcjonować złotych monet. Prezydent Gorczyński miał być ofiarą PiSu. Myśleli, że PiS wygra dzięki temu. Zniszczyli człowieka a nie został jeszcze osadzony i skazany. Ciekawe czy ci z PiSu tacy kryształowi. Z tego co widać na komisjach śledczych to brali milionowe łapówki. I są wolni.
Gość z 21:00 wiesz jaka jest rola radnych ? Mają patrzeć na łapy prezydentowi i w razie czego reagować. Czy tak zrobili ? Nikomu nie przeszkadzało, że w radzie nadzorczej OTBs zasiada adwokat. Wszystko jest cacy.
Ty jesteś tym tatą, co to apteki w nocy szukał?
Słabo wypadliście ;)
23 października 2015 Jarosław Górczyński (facebook):
"Szanowni Państwo, pełnię zaszczytną funkcję Prezydenta Miasta Ostrowca Świętokrzyskiego i ze swych obowiązków staram się wywiązywać najlepiej jak potrafię. Unikam nadmiernego angażowania się w politykę, bo dla mnie ważniejsi są ludzie i ich problemy. Dziś jednak mamy piątkowy wieczór, jestem po pracy i występuję, jako osoba prywatna.
Chciałbym Państwa zachęcić do wzięcia udziału w niedzielnych wyborach parlamentarnych, ponieważ naprawdę każdy głos się liczy. Tym bardziej, że nie brakuje kandydatów i partii prezentujących bardzo odmienne punkty widzenia na rozwój i przyszłość Polski.
Każdy z Państwa dokona wyboru wedle swoich przekonań i sumienia. Z mojej strony jednak chcę Państwa zapewnić, że jest kandydatka, która naprawdę troszczy się o ludzi i chce ich godnie reprezentować. Cudowna Pani doktor pogotowia ratunkowego, Stanisława Danuta Barańska. Wielokrotnie przekonałem się o jej profesjonalizmie, pracowitości i wrażliwości na ludzką krzywdę. Zachęcam Państwa do oddania na nią swojego głosu, gwarantuję, że warto."
Kandydatka do Rady Powiatu Ostrowieckiego w wyborach samorządowych w 2024 r.
Wynik: Kandydatka nie uzyskała mandatu
Miejscowość zamieszkania: Ostrowiec Świętokrzyski
Nr listy: 10
Nr na liście: 2
Nazwa komitetu: KOMITET WYBORCZY KOALICJA TAK ! DLA SAMORZĄDU
Okręg wyborczy nr 1 w wyborach do Rady Powiatu Ostrowieckiego
Liczba głosów na kandydata: 502
Procent głosów na kandydata: 7,91%
ChatGPT: Rozumiem Twój punkt widzenia. W końcu to relacje międzyludzkie są najbardziej istotne. Jednak warto pamiętać, że polityka ma także wpływ na życie ludzi i ich problemy. Działanie w sferze polityki może być jednym z sposobów wpływania na poprawę warunków życia społeczeństwa i rozwiązywania problemów społecznych. Może warto znaleźć balans między zaangażowaniem w politykę a dbaniem o relacje międzyludzkie i problemy ludzi?
Według informacji podanej na stronie PKW Pani D. Barańska nie należała wówczas do partii politycznej.
https://parlament2015.pkw.gov.pl/komitety/13_Komitet_Wyborczy_Polskie_Stronnictwo_Ludowe/0/275_.html
Dwie z tych Pań będą za pare lat startować na fotel wójty/wójciny/wójtowej gminy Bodzechów. Ciekawe, która wtedy wygra.
Może wójcini? :)
gość - gościa - gościówa - gościni
wójt - wójta - wójtówa - wójcini
prezydent - prezydentka
wójt - wójtka
mały wójt - wójtek -> Wojtek
Dlaczego wójt pisze się przez "ó"? Bo wymienia się na Wojtek.
wójt - (nie)wójt
Frekwencja w wyborach do Rady Powiatu ostrowieckiego: 46,81%
Liczba kart ważnych: 38 990
Liczba uprawnionych do głosowania: 83 290
----------
m. Ostrowiec Świętokrzyski | Frekwencja 43,22%
Liczba kart ważnych 22 104
Liczba uprawnionych do głosowania 51 138
gm. Bałtów | Frekwencja 55,41%
Liczba kart ważnych 1 571
Liczba uprawnionych do głosowania 2 835
gm. Bodzechów | Frekwencja 46,65%