obecnie nie jest konieczny kardiolog dziecięcy żeby wykonać echo serca, jedyne co jest konieczne to aparat z głowicą color-doppler, czyli tzw. kolorowe USG bo to zwykłe przy dziecięcym serduszku jest niewystarczające i tyle, kazdy kardiolog który ma taki sprzęt zrobi dziecku takie badanie, ale czy u nas ktoś ma to nie wiem.
Jestem po rozmowie z dr Maliszewskim, bardzo chętnie by zrobił echo serca dzieciaczkowi, tylko nie ma specjalnej głowicy USG własnie do małych serduszek i nikt w Ostrowcu tej głowicy nie ma.
Odświeżam wątek. Czy polecicie kogoś na szybko prywatnie dla 13latki? Oprócz Kielc. Jak już to do Radomia wolę, ale też nie mam namiarów. Mam skierowanie ale w Ostrowcu podobno nie ma dziecięcego kardiologa. Z 17latką byłam prywatnie ale z 13latką(tak twierdzi pediatra) nie da rady.
Zadzwoń do szpitala w Sandomierzu to Cię pokierują. W szpitalu jest poradnia kardiologiczna dla dzieci.
Ja jeździłam ze swoim dzieckiem do dr Jungiewicz ale było to kilka lat temu. Cudowny lekarz, z badaniami nie było problemu. Mam jakiś tel.15 833 07 28 ale nie wiem czy do szpitala czy do poradni. Dzwoniąc do poradni trzeba uzbroić się w cierpliwość bo nie zawsze pielęgniarka jest w kartotece.
Bardzo Wam dziękuję za pomoc. Myślałam, że do Kielc koniecznie.
Tylko czy dr Jungiewicz przyjmująca w Opatowie to na pewno kardiolog? Czy to tylko zbieżność nazwisk? Kiedyś w Ostrowcu też przyjmowała Dr o takim nazwisku ale nie była kardiologiem.
Lepiej sprawdź.
Dzięki, sprawdzę. Póki co zapisałam się do Radomia ale dopiero za 4tg prywatnie.
Próbuj do Sandomierza. Ja leczyłam tam dziecko i byłam bardzo zadowolona. Najwyżej później skonsultujesz w Radomiu.
Właśnie zapisałam córkędo dobrego lekarza, 8lat jeździłam tam ze starszą córką i mam zaufanie ogromne. Szkoda, że trzeba tak długo czekać. W Samdomierzu teżprywatnie zapewne? Ze starszą teraz chodzę do dr w Ostrowcu, bo już ma 18lat. Niby nie jakaś pipidówka a lekarzy brak w Ostrowcu.
Dr JUngiewicz,szpital w Opatowie.Na wizytę na nfz czekasz ok miesiąca,świetna babka,ekg,echo,holter wszystko na miejscu.
Czy jest jeszcze blisko kardiolog dziecięcy czy Kielce najbliżej?